All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zippoo

zippoo Veteran foruma

Za auto tesko 850 kg,sasvim solidan motor :D
    Neka je sa srecom.
    Obzirom da je benzinjara bez turba,voli se on vrtiti malo u obrtaje :D

2. zoi

zoi Veteran foruma

Uzeo Qler benzinca da mu troši kao Mercedes, da se ne navikne na malu potrošnju goriva :)

Qler likes this.
  3. Haker

Haker Veteran foruma

Trosit ce ali benzin je benzin. Posebno ti 1.2 motori, jednostavni sa minimalnim održavanjem.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Posto je od mene kupio, da olaksam duzebriznicima, 7l po gradu trosi :D
    Motor je 1.25l 4 klipa. Ima i start stop :D

kvaju, aNaToMiC ! and Qler like this.
  5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jebo start-stop...to je prvo dugme koje svako pritisne da ugasi,ko to ima u autu. :D

A tesko da ijedan atmosferski benzinac moze ispod 7 litara realne potrosnje.
    Ali to mu je opet skoro duplo manje od Mercedesa,tako da je na konju. :D

6. Qler

Qler Veteran foruma

Ljudi, jebo potrošnju, gorivo je najjeftinije. Auto je uzeto da se drlja po gradu, da je jeftino za održavati. Žena da vozi osim dva dana sedmično kad ja idem u office. 7l je opet 5 litara manje od Mercedesa :)

A mali servis i održavanje, pogotovo poslije Mercedesa, a i Mondea, bezobrazno jeftino.

Mobsterec danas žena vozala, svidjela joj se, a kaže sin šta je ovo ko onaj frižider sa dvoje vrata :) al njemu je najbitnije da je benzin :) već planira da turnira (10 mu je godina njegovo turniranje je neki sticker da ide brže :))..

U glavnom, da posluša I da je se navozam.

zippoo likes this.
  7. mobsterc

mobsterc Overclocker

To mu ustedi pola litra haha
    Eto prijavice on sam, resetovat pa reci po bordu i po cepu. Auto uopste ne zahtjeva nekakve visoke obrtaje po gradu, ima puno konja za svoju masu.
    Zavisi naravno kako ga vozis, njemu ce zena voziti pa ce mozda pola litra vise :D

8. Qler

Qler Veteran foruma

Ma manje troši kad ona vozi :) a resetovao sam BC danas, do nedžarića 5l pokazivala a onda sam je malo stisnuo da vidim može li šta, I 7l je pokazala na kraju dana. Dok je žena vozila i išli Dobrinja čvila pa nazad, tu je 7l prosječna. Ma milina. Nek nema kvarova i nek troši ovako, ne može ljepše.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Imam ja 1.4 16v 90ks iz te porodice u malo vecoj sasiji. IX20

Nisu neke performanse al se da lijepo voziti. Bas se fino kotrlja na malim obrtajim. A potrosnja bas tako oko 7L prosjek. Malo manje ili malo vise zavisno jel sve grad ili je vidio malo magistrale.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Qler likes this.
  10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma cini ti se, benzinac je to, jos atmosferac, tesko ispod 17 :D
    a picanto je laksi jedno 300kg od toga a ima 5ks manje, doduse i 36Nm, ali nije to auto za prtljanja nego za jednu osobu vecinski i ako izleti ko po potrebi

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam davno davno čuo jednu teoriju jednog dizel lovers, kaže benzin I ti do 3l troše koliko I'm je kubika bez zareza. Tako da moj troši 12, ko ima 2.0 20 troši :) I to je bio ozbiljan komentar, nije se zajebavao...

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nemoj sad, i ti si rekao nema sanse 7, bar 9 :D

13. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam zašto ne bi bilo 7. Kod.mene je astra bila 1.6 i teza od tog auta barem 300kg i trošila je 6.8 otvorene kad upadnem po Sarajevu u gužve 7.1
    Sad mercedes zimi ne mogu spustiti ispod 7.5 normalno duplo jaci auto ali svejedno ne mora značiti ako je benzinac da trosi 10 litara. To je našim ljudima istetovirano u mozak, ako je benzin bankrotirati ce.

Vjerujem da je zamjena ulja na tom autu 70-80 km da ostale stvari i ne nabrajamo tako da taj litar dva ne znači nista ako si miran sa autom i ne ideš na auto put svako malo da ga propuses i ne razmišljaš radi li regeneraciju i td

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

14. mobsterc

mobsterc Overclocker

Cekamo da javi situaciju ljeti na ljetnim gumama

15. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa ako ga vozis na 5000-6000 obrtaja,njegova teorija je tacna . :D
    A nije da ga neces voziti u tim obrtajima,kada pretices i izvlacis...atmosferac ispod 4000 nece ni da cuje :D

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Moj 3.7 se ne bi slozio sa tim, na 3800 obrtaja ce preteci vecinu auta :oops:
    Na tome ima skoro sav Nm i jedno 180ks

Haker and Qler like this.
  17. Qler

Qler Veteran foruma

Sad su na njemu neke zimske gume koje planiram guliti ljeti i onda kupiti all season. Ma vjeruj mi potrošnja mi je bila zadnja na listi pri kupovini. Šta god da sam uzeo isto mi ga dođe.

18. zippoo

zippoo Veteran foruma

A na koliko obrtaja je max na krivulji kod ovog 1.2 ? :D
    Doduse evo nasao sam...max torque i kod ovog je na 4000 obrtaja :D
    I jedno 60 KS :D

The Kia 1.2L 16v engine (1248 cc), producing approximately 85 PS (84 BHP or 62-63 kW), generates a peak torque of
    120-121 Nm (
    89 lb-ft89 lb-ft
    89 lb-ft)
    . This engine is typically found in Kia Picanto and Rio models, with maximum torque achieved at 4,000 RPM, providing a naturally aspirated, reliable performance.
    Key Torque and Engine Specifications:
    • Torque: 120-121 Nm (
      89 lb-ft89 lb-ft
      89 lb-ft) @ 4,000 RPM.
    • Power: 85 PS / 84 BHP / 62-63 kW @ 6,000 RPM.
    • Engine Type: 1.2 L Kappa Inline-4, 16v (DOHC).
    • Fuel System: Multi-point Injection.
    • Compression Ratio: 10.5:1.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Eto vidis, meni je samo sreca da moze do 8200 :D

20. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma nema ljepseg zvuka od benzinca u obrtajima,posebno ovi atmosferci...i ja sam svog cerao stalno u obrtaje...kada preticem i tako...mada ja nisam nesto sportski vozac i divlji,nego samo kada bas moram. Fiatov 1.6 16v :D,stotinjak KS imao.
    Ali ide kada je u obrtajima :D