All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Tako i ja, vec se navikao i neki dan provozam od druga 90ks gas do poda kontam sto ne ide :D

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

p4ja and Qler like this.
  2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Treba svake godine ici na 50 konja vise, dok se malo naviknes ni 300 ne bude wow :D

Haker, p4ja and Qler like this.
  3. Reznor

Reznor Overclocker

Treba po gradu imati neki jeftiniji mali auto da ti nije žao ako ga gdje zakačiš.
    Ili neki koji ima hardened pragove i branike.
    Ako neko ne naleti na tebe, onda će nešto, rupa neka ili prepreka.
    Šta je plastika od motora ljudima otpalo od ovog sad leda.

Qler likes this.
  4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Mislis neki city cross.

5. zippoo

zippoo Veteran foruma

Jeftinije je postati ravnodusan na ogrebotine i ostecenja koja se sakupe po gradu i na parkinzima. :D

Reznor likes this.
  6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Treba mi pomoc oko guma, mozda je neko od raje googlao na ovu temu pa ne trosim vrijeme na to. Odlucio sam se za hankook ventus prime4 i kod mog dovaljaca imaju 4 verzije. Osim tezinske i brzinske oznake razlikuju se u oznakama za kocenje na mokrom i potrosnji goriva,imaju AA AB i dvoje AC,znaci sve su dobro na kocenju na mokrom a razlika je u potrosnji goriva. I cudno je da su AA najjeftinije. Po meni bi ove sa najvecom potrosnjom goriva trebale da imaju najbolji grip sto onda govori da ove sto su AA ustvari i nisu AA.

Pa ako neko ima vise informacija o tome nek napise sta.
    Hvala.

7. Qler

Qler Veteran foruma

Iskreno nisam to gledao, ali ja bi gledao sa što boljom ocjenom kočenja, a veća potrošnja možda znači I bolji grip..

Stevie_Ray likes this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjerovatno marketing.
    Mozda je bila promotivna cijena za AA model zato razlika u cijeni.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Pa sve su sa najboljom ocjenom za kocenje.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Nekad neke stvari i ne moraju imati smisla pa ono :D Opleti po tim slobodno :D

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nasao sa rijesenje za ovo konfuziju sa Hankook gumama.

Kupit cu Goodyear EfficientGrip Performance 2 jos 100eur i da me glava ne boli. Heheh

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

EL NINO CFC and Qler like this.
  12. nFare

nFare Overclocker

Evo konačno i dobrih vijesti iz autoindustrije:
    https://uk.motorbeats.com/car-news/...-engine-is-the-puretech-era-coming-to-an-end/
    Konačno su donijeli odluku da sahrane, pa možda ako se bude dodijeljivalja neka nagrada za najgore inžinjersko rješenje desetljeća, pure tech motore. Meni oduvijek neshvatljiva odluka da ugase firefly motore i doslovno zatvore fabriku, sad će je ponovo pokrenuti. To dovoljno govori koliko ovaj konglomerat nema kompas, strategija od danas do sutra.

13. Qler

Qler Veteran foruma

Ma stellantis je sjebao komplet autoindustriju...

nFare likes this.
  14. nFare

nFare Overclocker

Fabrika u Torinu modernizovana, uhodana, odlični motori iz nje izlaze, i dođe Francuz i kaže ne ne, Pežo će da radi motore, ovo zatvaramo, i još dobace do BMW-a pa koliko su im menadžeri sposobni to je čudo.

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

1.0 ecoboost je i gori, samo je fordu toliko opala prodaja da se slabo primijeti.

nFare likes this.
  16. Reventon

Reventon Veteran foruma

17. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam probao tj drug mi ima osram nightbraker sto je valjda isti proizvod samo drugi brend. U odnosu na obične halogene su nebo i zemlja, ove su bliže xenonima kako osvjetle.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

18. Qler

Qler Veteran foruma

I ja na Kia planiram, prvo da poliram farove, pa onda tako neke sijalice da uzmem malo bolje. Ima dnevna svijetla, tako da ni nightbreaker neće kratko trajati.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nightbreaker je halogena, nije isto

Haker likes this.
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma