Ja sam gledao da uzmem H4 imaju sa projektorom, ali ne mogu ni one na Picanta. A ne bih želio da jebem okolo narod sa LED u reflektujućem faru... tako da gledam što bolje halogene..
Do mene onda, inicijalno nije bilo led, niti sam ikada pomislio da ce izaci ‘oficijelna’ verzija ovih kineza jer realno sve ove led sijalice bile kineski izumi, mislim na to da halogenu zamijenis led (i da nece dozvoliti mogucnost da to stavlja kako ko hoce jer nemaju svi sociva), ali eto profit je cudo. Btw na novijim auta i sa sociva ovi ledovi izbijaju oci, ja ne znam kako se to provuklo pod standard
Ove sto gledam su po lumenu jacinom slicne halogenim, oko 1600, 16W. Tako da nebi trebalo da zezaju u toku voznje vozacima iz suprotnog smjera. Zato ih i gledam, inace sam i ja protiv onih ludih sa preko 3000 lumena i 50W. I to sto kazes fabricke na novim autima ubise, laseri ili kako se vec zovu. Moze pricati ko sta hoce al ja oslijepim na trenutak.
Ja sam isto kontao ove led ali nisam siguran, problem je što nisu simetrične i treba kupiti model koji se može vrtiti da se fino namjesti. Koristim nightbraker halogene ali je pegla što brzo pregore unutar 8-12 mjeseci
https://www.klix.ba/auto/noviteti/p...i-motor-umjesto-kasljucavog-bluehdi/260214051 Evo u Peugeote ide multijet hibrid mašina, odustalo se od hdi motora.
Ma stellantis ništa dobro nikome nije donio... Nevjerovatno kako ne volim taj konglomerat... Oni I Tesla, najmrži mi... Tako dobri bendovi pod njima, koje sam volio, tako su ih srozali, da je to čudo...
Nadam se, iskreno. Citroen sam gotivio, Opel uvijek imao fine modele, o Alfi da ne pričam, Lancia, pa i Pežo je znao fino ubosti.. A sve su sjebali...
Jutros u Tuzli na magistrali strasan udes. Kao na snimanju brzi i zestoki. Pocetnik kroz crveno velikom brzinom, zavrsio na krovu... https://tuzlanski.ba/vijesti/crna-h...u-policija-na-terenu-ima-povrijedenih/1007351
Uvijek isti uzrok...neprilagodjena brzina. Kojom brzinom moras voziti,da auto zavrsi na krovu? Gdje li je debil zurio u 7 ujutro,pa kroz crveno??
Kaze u skolu... Raspad sistema. A omladina danasnja inace van svake realnosti. U po kruznog djevojka sa Q5 mi presjeca traku, prodje ispred mene kao kamikaza. Na pjesackom dijete slusalice u usi, gleda u mob i prelazi ulicu. Ni lijevo ni desno da pogleda, ne zaustavlja se, izlazi na ulicu kao da auta ne postoje.
Ovakvima odmah treba ponistit vozacku, zabranit mogucnost polaganja iducih 10 godina i ono sto je ostalo od vozila pod presu. Grad, 50 ogranjicenje, tu odmah imas osnovnu skolu, fakultet, srednju. (Nekad covjek bi mogao i pozeliti da je vozac zavrsio karijeru)
Definitivno ovakvim ludjacima trebaju jace kazne pucati. Covjece nikad ne znas u kojem trenutku ti neki budalas moze uletiti. Ja sam u zadnje vrijeme u Sarajevu imao vise problema sa starijim vozacima. Kad im vidis na faci, ti ljudi ne bendaju pravila ni dva posto. Oni samo svoj pravac gledaju, kao da okruzenje ne postoji. U ponedjeljak prolazio kroz alipasino, i sad skrecem lijevo prema televiziji. I tu valjda sa desne strane taksisti imaju svoje parking mjesto i medju njima jedan stariji vozac bio parkirao i u trenutku dok sam se dole spustao, ljudina namotala volan ulijevo i htio da ide prema policiji, iako tehnicki ne bi to smio uraditi. I to nije htio ni da stane dok mu nisam svirnuo.
Slusalice i mobiteli najopasniji kada su u pitanju pjesaci. Izgleda da je i ovaj momak sto je poginuo u Sarajevu,a i djevojka koja je povrijedjena...imali oboje slusalice u usima i gledali u telefon,kada je tramvaj izletio a ocevici kazu da je vozac tramvaja svirao,mahao rukama i upozoravao da bjeze ,sto je vecina i uradila i samo njih dvoje haman ostali tu i iskupio ih tramvaj. Ali fakat sa omladinom nesto nije uredu u glavama...evo u Gracanici ima ih koliko hoces sa "ćuniranim" Golf 5 i Golf 6 i jos par modela i to po cijelu noc zuji gore dole...sve zalijetanje...kroz naselje gdje je 30 i gdje su kuce i dvorista,voze po 100+ i tako svaki dan. Policija nista...3 godine se prijavljuje i oni samo kazu,nemojte prijavljivati dzaba,ne mozemo nista uraditi i na tome se zavrsi svaki poziv policiji. Eto koliko je zajebaTa policija kod nas u gradu.
@Qler Jesi li uzeo na kraju sijalice za picanta? I ja isto razgledam za sestrinu Fabiju. Gledam da je sto bolje od stock rjesenja, ali i da ne zasljepljuje narod na cesti.
Nisam, od radova na Picanto uradio sam mali servis, sa Temu ubacio onaj android player, antena bila slomljena pa stavio onu shark fin gore, odlično legla, i dobar signal, a crna ista kao auto. Odi sijalica sam zamijenio žmigavce i naprijed i nazad (ona narandžasta boja se počela guliti na nekim, pa sve zamijenio, pozicije naprijed, one porcnile, i pozicije/štop nazad, te u trećoj štopki sve sijalice, te polirao farove. Sljedeći mjesec idu sijalice Osram Cool Blue Xenon look, valjda će biti bolje... i na malom servisu sam vidio da je kvačilo kompresora klime otišlo, ona špula, jedva našao, nema u prodaju novo, pa sam polovnu jedva našao, i trebam hladnjak klime zamijeniti jer je ovaj oštećen. To sve ide sljedeći mjesec, i mislim da je to to. Ne bi trebalo da ima nekih dodatnih troškova.
Cestitam Mirza! Mi sutra idemo da vidimo Aygo X (Cross) za suprugu. Drugi autic za grada, 1.0 (3 cilindra), gradska potrosnja ~5 - 6 ltr.
Upalim vozilo jutros, neće kilometar sat. Svijetle samo ove lampice konstantno. Upalim žmigavac uredno ga prikaže ali, bez zvuka. Isto tako ako duga upalim, svijetli plavo. Da napomenem da radi sva struja u vozilu, radio, grijanje, svijetla. Vadio akumulator i drugi ubacivao. Ne vidim da se istopio niti jedan osigurač..
Osigurac za instrument cluster je kod suvozaca 5A, ali sumnjam da je to, prije da je riknula elektronika, pokazace dijagnostika gresku da ne moze da komunicira sa tablom, moze neki elektricar pokusati da ozivi, zamijeni regulator napona, procesor ili sta vec, jedino sto smo tanki sa bilo sta smd, bar ja ne znam za racunare kada mi je zatrebalo, za auta mozda ima, cuo sam da neki popravljaju navigacije i sl