All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Uranio

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Znaci sutra snijeg

3. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja u Varešu u Maju stavljam ljetne haha

ibran likes this.
  4. Haker

Haker Veteran foruma

Ja komotno da nisam stavljao zimske mogao sam progurati.
    Mart ce biti fin, ako i bude nekog zahlađenja ne vozim auto, svakako isto kao i kad je snijeg pao sto nisam vozio.

Misam ga vise mogao gledati na ovim zimskim, drugo auto sa ovim felgama

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

5. Qler

Qler Veteran foruma

Mislim da su i gume dobre na njemu.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Jesu, dunlop sport maxx prednje nove zadnje su 23. mogu komotno jos ovu i sljedecu sezonu. Dobra dunlopka, nisam skontao da su nesto neudobnije od ovih zimskih balonki a top drže u krivinama i na auto putu se ne čuju mnogo.

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledam prognozu za mart, cijeli mjesec je u plusu. Mozes se provuci, jedino ujutro lagano po gasu jer je blizu nule.

Haker likes this.
  8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

naci sad je vrijeme za allseason.

9. Haker

Haker Veteran foruma

Pa realno sada bi bila idealna guma.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  10. EL NINO CFC

Gdje u Sarajevu kupiti ovako nesto. Ne znam kako se zove na nasem, na engleskom zovu extension bar.
    https://www.toptul.com/comm/upimage/p-161004-00160.jpg

Naime, hocu malo da se poigram oko auta, da ocistim egr a skinucu i bateriju, medjutim, seraf koji drzi bateriju nekako je duboko u kutiji, i treba mi jedan ovakav dio da mogu da dodjem do njega.

Gledao sam u ovim blizim prodavnicama gdje ima alata, Penny Nedzarici, Bingo Stup, ali nemaju. Ili ako imaju prodaju se u setovima s drugim alatom, a meni to ne treba.

11. dams82

dams82 Overclocker

To se zove produžetak. Moraš znati koji je otvor, imaš 1/2, 3/4,1/4,3/8. Ima to u svakoj trgovini alata. Možeš naći na olx.

EL NINO CFC likes this.
  12. EL NINO CFC

13. nivla

nivla Komšija

ponovih se i ja
    golf 7 karavan 4x4 2.0 tdi sa 109000 na satu, highline oprema, uradjeni svi servisi, vidjet cemo kako ce ici
    stari golf otiso za skoro isto koliko je i placen u 6. godini eksploatacije

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sto bi rekli tek razradjen :)
    Koje godiste?

15. nivla

nivla Komšija

2014, al sto kazu model 2015. prva registracija 2015

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Moj mondeo je takav samo godinu mladji.

Imam neke njemacke papire od njeg pa pise tacan darum. 8.12.2015 model 2016 i zaista po katalagu rezervnih djelova sve mu je od 2016

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

I kod mene je tako, proizvodnja kraj 2009, a iz Nipexa izasao 2010.
    Prosli vikend mi promijeni zvuk iz motora ala V8, reko sta je ovo, ne sjecam se da je tuniran. :D
    Kad fleksibilna cijev na auspuhu se rasula pa zamjenim. Usput se narucim za veliki servis u ponedjeljak. I majstor rece da je vakat, 7 godina proslo.

18. selvin

selvin Moderator

Ta informacija je jedino bitna kad se stvarno model mijenja sa tim godistem, facelift i slicno, pa pocinje ranije proizvodnja a ne prvog januara, tj. ne poklapa se kalendarska godina sa modelskom (tzv. MY). Ali ljudi pisu model 2015, a sve isto ko i 2014. Kao da taj mjesec na 10-15g starosti nesto znaci.

19. dams82

dams82 Overclocker

Sve se zlorabi pa i to. Nov nov nov u oglasu, a on na 350 hiljada, izlizan, ali treba privući kupca. Uvijek mi padnu na pamet ljudi koji nađu auto za kupiti i dovezu da mi pogledamo, naravno auto nije za kupiti, ali oni to ne žele da čuju, njima treba potvrda da je to to i onda ne kupe oni taj auto jer ipak plaćaju pregledat pa da "savjet" ne propadne , ali kad nađu slijedeći (obično gori) odvezu drugom majstoru da pogleda jer se plaše da ćemo mi opet reći da ne kupuje.... Ljudi žele da ih se laže....

kvaju likes this.
  20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ma ja. Kad je auto staro dvije max tri godine mjesec nesto znaci. A na 350k na satu i 10 godina u guzici gubi smisao i godina a ne mjesec. Tad je stanje presudno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro