All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. nivla

nivla Komšija

na ovom mom, u ovlastenom odradjeni veliki i mali servis u septembru na 103000, zamijenjeno ulje u diferencijalu, stupio u kontakt sa prethodnim vlasnikom, neki profa i bubnjar iz svicarske

2. Qler

Qler Veteran foruma

Moj CLS je 2010 godina, a model 2011, jer je zvanično krenuo u prodaju 2011. Bio demonstration vehicle :)

3. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ja bi prije rekao 309000 na satu :D

4. nivla

nivla Komšija

da ne idemo u trolanje dalje, provjereno na carverticalu i u ovlastenom

Qler likes this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

6. Haker

Haker Veteran foruma

Troškovi chirona su manji, mozda na njima nesto i zarade, ali to nije svrha tih vozila, nego marketing i demonstracija tehnologije. [​IMG]

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. nFare

nFare Overclocker

Meini su ove cifre uvijek zvučale kao da se neko zaje***. Može se za svako sportsko auto polemizirati koliko košta razvoj i komplet produkcija. Onda je i svaki Audi porez na budale jer 80% dijelova dijeli sa Škodom.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Sve je to produkcija. I da se corola proizvede u 500 primjeraka i da se za to dizajnira komplet od 0 koštala bi boga pitaj koliko. Vrlo jednostavno. Bugati, pagani konigseg sve se to pravi u malom broju primjeraka. Npr na tim autima ima toliko titanium sarafa da samo oni koštaju ko golf a kamo silni karbon i td.

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne znam vala, da imam auto od deset miliona eura i da mi montira dio sa pasata 1.9 tdi i naplati desetine hiljada eura dio, imao bih nesto protiv. Ne zato sto je dio los, nego sto mu je stvarna vrijednost za dvije nule manja.

Nego sad ces vidjeti po olx-u oglase "paše i na Bugatija" :)

10. Haker

Haker Veteran foruma

Odrzavanje je definitivno bigati tag ali ljudi koji to kupe vjeruj da se ne zamaraju oko toga a sumnjam da bi i ti da si težak milijardu.

Odradio.sam mu "detaling" i keramicku zaštitu top je ispao. Sex [​IMG][​IMG]

EL NINO CFC, kio, kvaju and 2 others like this.
  11. kio

kio Komšija

Raja i ja sam se ponovio sa gradskim auticem. Uzeli smo najmanji Toyotin SUV.

Nakon sto sam proveo sedmicu vozeci Aygo X, iznenadio sam se kako je udoban autic. Prosjecna potrosnja mi je bila 4ltr, vozio sam CVT verziju, mjenjac nije los ali u kombinaciji sa motorom nije najbolji izbor.

Dobio sam dobru ponudu, nov Aygo X (1.o motor, 3 cilindra, manuelni mjenjac), srednji paket opreme (teamplayer).

Gradska potrosnja je oko 5lt, otvorena je ~4ltr. Mora se opreznije voziti posto ima samo 72ks na autoputu, ali ide to pomalo :)

https://imgur.com/a/kuk84P7#5Ep1gly
    https://imgur.com/a/Rdu1LB7

Kolega je narucio Teslu 3, dolazi za mjesec dana. Cim dodje pravim testnu voznju i pisem vam iskustva :)

selvin, Reventon, kvaju and 4 others like this.
  12. Qler

Qler Veteran foruma

E nek je sa srećom. Super za grada.

kio likes this.
  13. Bio_Sam_Zmijanac

Isto sam i ja provjerio.

14. Bio_Sam_Zmijanac

Zatamni zadnja stakla i Fali ti samo stiker sa strane Pogrebne usluge "Dugo Konačište" kao kod Pantelija.

15. Bio_Sam_Zmijanac

Nego, jbg nabere se sad koja hiljada ako ne trosi 10l/100 km, recimo ko pređe 15k, 4500 KM ode godisnje na gorivo ako trosi 10 l. A ako trosi 5 duplo manje.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Tale, ne provociraj :D što bi moj brat rekao, kad sam mu ja govorio da je zatamni, kaže ne vozim pežo pa da se moram kriti :D od sramote.

A ako troši 2,5 to je duplo manje od 5, a ako nemaš auto nikako, ne trošiš na gorivo ništa... pa eto, razmisli i o toj opciji :D

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ako trosi 20 onda duplo vise

aNaToMiC ! likes this.
  18. Qler

Qler Veteran foruma

nevjerovatno.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ili sto je ovaj petar rekao, nije tjesnac zatvoren samo gadjaju brodove :D

Qler likes this.
  20. zoi

zoi Veteran foruma

Zamisli tek računice ova što troše 4l vs električna. Pa to je da osijediš.