Kod mene je beMzin ali nisam ovaj mjesec presao 100 km Ne zbog cijene,nego tako grah pao. Kod mene potrosnja uvijek ista...niz brdo nikakva,uz brdo dupla. Po ravnom prosjek.
Ja sam prije poskupljenja smanjio kilometražu sa mečkom dobro. Prošli mjesec sa njom nisam ni 1/4 rezervoara potrošio. a inače preko rezervoara mjesecečno u prosjeku sipam, 1-1.5... Sutra ga vozim da mijenjam ulje u diferencijalu, to sam davno dogovorio, pa tek sad našao ja vremena... a nisam ga pomjerio 5 dana nikako...
Kod mene u rezervoar stane malo vise od 70litara, napunio odmah na pocetku meseca po cijeni od 2.41 i prosle sedmice dopunim jos za oko 80 KM po cijeni 3.34 , kazaljka je 2 polja povis polovice trenutno (4 do vrha), dovoljno za ovaj mjesec.
Sta je p*cke, sad vam bitna potrosnja. Jes, nije isto kad trosi 4.5 l na 100km ili 8 l na 100km, razlika je 13 KM. A na godisnjem nivou registracija.
Evo sad do Trebinja i nazad 380km 6,5 prosječna ali sam ga i vozio momački. Neka, draže mi je 7l ali da ide Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa kad se dizel pograbio u svaki kanister sto se ima ko da ce im 40l goriva spasit zivot Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Najbolje, zabavnije od velike većine auta, da ne imenujem pojedine gaymobile Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa nije neka umjetnost,držiš se ograničenja i neće mnogo trošiti.Kod mene stalni prosjek 5,3,a imam dosta brda i grada,ko putuje svaki dan malo dalje na posao uvijek može imati ispod 4,5.... mislim na ove manje dizele oko 1600 kubika...