All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. zoi

zoi Veteran foruma

Ja ne prelazim puno pa mi i cijena samog goriva nije problem. Veći mi je problem. što će mnogo ovo iskoristiti da dodatno sve usluge pokupe, kao da se hrane gorivom. Pa kad se vrati na 2,4 cijene će ostati iste, pa onda opet dizanje cijena kad poskupi i tako u krug.

2. Qler

Qler Veteran foruma

Evo ostavio sam mečku na servis, zamijenit ću kuglu (mislim obje, nisam siguran) ulje u diferencijalu u prednje diskove i disk pločice... Ovo sa kuglama, nervira me kad krenem čuje se kao tiho "tup" kao metal neki, ne znam, i to samo na kretanju, i samo jednom... al ubi me... rekao sam im sve što sumnjate da može biti, mijenjaj, samo da ne čujem... nadam se da će ovo riješiti problem. Nedavno sam išao na tehnički, dao im cenera da ga protresu, nisu oni ništa našli... kao sve je OK... ovi kažu jedino što ima malo lufta je kugla... pa vidjet ćemo..

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Rekao sam auta :rolleyes:

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

Odmah citava ramena, nista labavo :cool:

5. zoi

zoi Veteran foruma

Imao sam takvu situaciju jednom. Trebalo samo šarafe dotegnuti :)

6. Haker

Haker Veteran foruma

Čovjeku dodje da ne popravlja nista, da vozi dok se ne raspadne. Juce idem kamion ispred mene pun šljunka, na sve strane rasipa i zaspe me kamenjem. Pozadi onaj dio sto cuva teret mu klepece, nema cerade preko nista. Sreća pa mi nije razbio šofu, ne mogu da vjerujem da nije pakla s obzirom koliko kamenja je pogodilo i to kapitalaca.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

7. Qler

Qler Veteran foruma

Ramena i mijenjam, jer ne ide samo kugla... ATE diskovi i pločice... valjda su OK. i FEBI ulje za diferencijal, ispunjavaju MB specifikaciju...

8. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Kraj mene je neki proletio 200 na sat i ispuca kamen direktno u sajbu, bila neka baustela pored. Moram provjeriti moram li mijenjati kompletnu sajbu. Glupost.

9. kvaju

kvaju Komšija

Gonite svoje ljubimce u garazu tko moze, tuca velika i mostaru, u neumu kazu velicina oraha. Ja cu po svoj dok se malo smiri, pada i dalje

Sent from my iPhone using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  10. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Valjda nece u Sarajevu. Nemam ga gdje.

11. dams82

dams82 Overclocker

Vau, ti baš voliš da kenjaš....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

12. Qler

Qler Veteran foruma

Evo dobio sam predračun, 800KM sve, lafete 2 kom, ulje za diferencijal, Prednji diskovi i disk pločice i ruke...

A podsjetnik ako ko u Sarajevu ima da nema baš nekog svog da registruje auto :) da mi kod brata dođe da registruje, značit će mi, a i njemu još više :)

Last edited: Mar 26, 2026
    EL NINO CFC likes this.
  13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Za auto treba 2.0 i barem trocifren broj konja, sto govori da tale jos nije posjedovao auto, onaj 2.0 hdi mu je ispunjavao prvi uslov ali nazalost ne i drugi sa svojih 90 konja.

14. AggressoR

AggressoR Komšija

Kod mercedesa se desava da se ISUSE kugle i onda pocnu lupkati, malo ulja se ubaci s iglom u nju i vise se ne cuje. Lufta uopste nemaju.
    Ista stvar kod mene na Alfi, jednom se tako pocela cuti kugla samo sto kod mene isto kao da udaras dva lima jedan od drugi, planirao zamjenu citave lafete (ne moze samo kugla), ode na servis i momak samo malo ulja ubaci kroz gumu i 4 godine se vise nista nije culo.

Sad mi se cuju neki seleni, najvjerovatnije od gornjih ramena, lufta nema nikako ali kliknu kad se krece i koci, operem auto i nista se ne cuje.
    (trenutno uzmem silikonski sprej, naspricam gornja ramena - selene na njima i miran sam oko 2 mjeseca, nista se ne cuje.)

15. zoi

zoi Veteran foruma

Čemu taj snobizam?

dams82 likes this.
  16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Stara vremena, proslo 20 godina. Danas su 2.0 motori rijetkost u novim autima. Nikome nije drago, a potrosaci se najmanje pitaju.

dams82 likes this.
  17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Imaju mnogi 2.0+ u ponudi, nisu svi gej ko pezo.

18. dams82

dams82 Overclocker

Vala baš,ja imao 1.9 tdi ,sad 1.5 TDCi ,ovaj drugi manje troši,a ima 20KS više,sasvim dovoljno za normalnu vožnju.Oba sam malo pojačao,ali to ne koristim svakodnevno,dobro dođe na preticanju i na autoputu kad se obilazi kamion,a neki XTRage goni dvjesto svog 2.0 pa se moram što prije vratit u desnu da me ne pokupi :)

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Vidim vas dvojica danas poceli citati forum.

Nego tale ide 2.0 pa 1.9 pa 1.5, znaci sad slijedi 1.2 ili 1.0, nije ni 0.9 daleko.

20. Qler

Qler Veteran foruma

Kako sam zamijenio diskove i pločice, sad mi kočnica pravo mekana... probao sam par puta naglo da zakočim, ukopa se auto, bez problema, ali ono kočenje, kočnica haos mekana... kao spužvasta... jel to dok sve nalegne ili da gledam dalje?

A lafete su izgleda riješile problem sa kuckanjem, (i kugle sa njima) izgleda da nema ništa. Auto bukvalno sad plovi...

kvaju likes this.