ma ATE je udure skroz, ja sam nedavno kod sebe radio full kocioni sistem(prednji i zadnji diskovi+plocice, zamjena kocione tecnosti itd) i i diskovi i plocice su ATE. Bez ikakvih problema, bas zadovoljan.
Treba i tebi i serviseru po jednu iza usiju opaliti. Nova kocnica treba da se razradi,prvih 300km kocenje ko po jajima.Znaci u kutiji sa plocicama dodje kartoncic ono kao u hotelu sto okacis na steku "do not disturb" e takva slika samo sa pedalom kocnice i peruškom na njoj.To se okaci na rucicu brisaca ili je serviser trebao da ti kaze a i ti nisi od juce to si trebao da znas. Nisu ti to valjda prve nove kocnice u zivotu. PAr prejakih kocenja na nerazradjenom sistemu i trajno unistis plocice,za diskove nije toliko pogubno ali plocice pregrijes i cao. Kasnije skripe izbacuju puno više čađi na felge i slabije koče.
E nisam znao, rekli su oni meni polako prvih par dana ali meni đavo nije dao mira. Znači ja sam papak... a iskreno, ne trošim puno kočnice ja ne znam da sam i na jednom autu dva puta mijenjao pločice, a na nekim nisam nikad diskove... iako je automatik, opet kad vozim geldam da motor koči koliko može..
Gledam sinoc onog Dragona na YT. Audi S4 sa 3.0 Tdi motorom i laznim izduvom sa jedne strane, dok je za Americko benzinac. Nekada su to bili V8 atmosferci koji su guzvali asfalt. To auto samo po sebi opisuje situaciju auto industrije, posebno Evrope. 1.0 tsi sa 3 klipa se ugradjuje od Pola do Tiguana. Opet kazem, nikome nije drago, nas niko nije pitao. Neko namece autoindustriji da ide tim smjerom, eko zeleni, pederi, koji pjevaju helo kiti. A mi mozemo samo gledati. Vjerujem da su inzinjeri i mehanicari koji prave auta u depresiji, pogotovo stariji radnici. Ne mogu ni zamisliti na sta ce izgledati euro 7 motori. Valjda ne bude 2 klipa.
Ja jutros poranio kod Ferhatovića, špuru sredio, sad je sve pod konac. Plovi mečka vala al kad žena vidi račune i spavat ću u njoj
Svi idu kod Ferhatovića na ćevape samo ti na špuru nemoj baš sve račune ženi pokazivat,pokaži joj onaj jedan manji,ha ja....
Moje odlicno. Ja juce poletio i nabacio ljetne kad jutros snjeg isao dva puta do motorexa po djelove i nevjerovatno da se uopste ne klizu ni malo. Ali da se razumijemo ne bih ovako krenuo na put. Sreca ima i backup autic sa zimskim za ovo jos koji dan.
Uz Gradinu niz Gradinu ljudi plesu cijeli dan. Stade covjek na pjesackom i jedva krenu, slajdra ko da je led a bljuzga 1cm. One "idealne 364 dana u godini" su se vec za ovih manje od 90 dana pokazale neidealne barem 30 dana. Ali mogu se koristit ako ne vozis auto.
Ja sam bio planirao nabaciti ljetne prosli vikend, al kad vidjoh prognozu, bolje sacekati jos sedmicu. Evo danas cu moci do pola puta uz brdo, ostalo pjesice. Napadalo da valja, ni zimske ne pomazu.
Norma se lakse ispunjava sa vecim i rasterecenijim motorima, shvatite to konacno. Smanjuju se zbog profita.
Tacno. Vidimo kako Mazda ispunjava norme. Rasteretili motor na 140ks na auto od gotov 2 tone tako da mu treba 12s do 100. Sreca ne kosta 95k u finoj opremi Btw. Nema potrebe za vrijedjanjima, izbrisani su ti postovi iznad. Ohladi malo.
Bolje nego smecarski 1.2 tri klipa i 130 konja, i gpf gratis. Obrisi onda i ostala vrijedjanja, ne budi uvijek selektivan u toj ulozi.
Ma vozio sam ove mixere 1.0 1.2 i slično... sve je to super na papiru, ali nisu za naše geografije.. jel vidi malo brda, džaba konji kad nema motor kuveta... na auto putu golf 7 1.0 benzin 110KS meni se čini, 220km/h kazaljka pokazuje, eto nek laže 20, opet ide... ali jel vidi brda, još nas dvojca u autu... osjeti svaku kilu...
Pa fali mu NM. Tako i meni astra po ravnom top, jel brdo patnja moras je držati na 3-4k obrtaja a to često nije moguće kad je na tim obrtajima vec ideš 80-90 u trećoj. Meni ljetne top, danas ga pritisnem da vidim bas hoce li izgubiti trakciju i nista. Ovo mi je prvo auto sa pogonom na sva cetri, nije ga nuzno imati ali definitvno nije lose kad je tu. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma ko hoce novu cx-5, bolje dovuci usa verziju, pogotovo sacekati koji mjesec da se pojave neke skoro nove. Vise snage, nije mehv, nema ni gpf(mada mislim da nema ni eu) i rahat
Fale mu pluca, te turbine to ne mogu kompenzovati, iznad 3000 momenat stmoglavo pada a kod velikog atmosferca tek pocinje.