All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ili softverski otkljucati ostatak konja :D

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Joj sto kenjas

10.62

selvin likes this.
  4. XTRage

XTRage Veteran foruma

9s FWD verzija, 9,5s AWD verzija, po 1,5s nize nego u katalogu, i 160 konja na dyno-u.

I da je 12 bolje je od svakog posranog troklipca.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Bolan eto test, ljudi izmjerili, sta bulaznis.
    Tu je negdje sa onim picantom od qlera :D
    Te brojke oko 9 (8.5 0-60) se ocekuju za usa verziju, i ovo reviews za usa sto je izaslo svi govore da je spora. Ali tih 9s se i moze prozvakati, ovo oni ciljaju zene, njima je to ok brzina :D

p4ja and selvin like this.
  6. XTRage

XTRage Veteran foruma

A ovo nije test jel :rolleyes:

Kome je 9-9,5s sporo neka ceka hibridnu verziju iduce godine, ta ce ici za 6,5-7s.

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Jeste i to, ali nizbrdo :D
    Ali dobro, vjerovacemo vise ovome 1.6s brze nego sto fabrika kaze u odnosu na test koji je priblizan specifikaciji.
    Onda ce usa verzija ici 7s, ljepota :D nema potrebe cekati hibrid.
    To jedino ovi sto vole sportsku voznju jer taj hibrid onda mora bar 5

selvin likes this.
  8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Jeste blaga nizbrdica ali i 8,94s za AWD, to je realnih 9,5s.
    Ali zato su ova dva debeloguzca iz tvog videa uz brdo, sa ukljucenim TCS-om i bez pumpanja kocnice.
    Za USA je 8,5s realno, tamo ima samo AWD i motor je jaci 20-25 konja.

9. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma da, ja mislim i da su dizel nasuli :D

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ravno pravo :rolleyes:
    I dva lika po 120 kila.

11. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma sve cool, skontali smo da je to zapravo marketing taktika mazde, hajde da obajavimo 10.5 i 141ks a ustvari ce biti 8.9 i 165ps da raja bezze hejta i odustane od kupovine sve dok se ne procuje po forumima stvarno stanje. Onda ce da pohrle u kupovinu.

A nema ni veze sto laznom deklaracijom ulaze u nizi porezni razred od 110kw npr kod nas, ali jebo bosnu, nego sumnjam da ce im halaliti u belgiji, slovackoj, norveskoj ili eto gdje se vec sve oporezuje po snazi jer mogu im naplatiti ozbiljnu cifru po svakom prodanom autu

Last edited: Mar 27, 2026
    selvin likes this.
  12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da pratis znao bi zasto je to tako, i zasto sam rekao 9,x i prije izlaska auta.
    Toyotin 2.5 (ICE dio hibridnog sklopa) je sad deklarisan na 143 konja, u odnosu na 178 prosle godine.

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa jeste deklarisan jer toliko i ima obzirom da je prilaogdjen na manje co2 ali ti tvrdis da su oni deklarisali manje (lazno) a imaju zapravo vise.
    I mazda je prilagodila motor izduvnim gasovima i izmjerila oko 141 te to i deklarisala, samo ti tvrdis da ima 20ks manje od americke verzije 187ks

Ali eto posto ne pratim, slobodno napisi zasto je to tako, zasto sada i toyota to radi, ali ako i toyota to radi je li i njoj oduzimamo 1.6s ili sta? :D

selvin likes this.
  14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam Picanto vozio 160 ide bez problema :) škoda octavia mi zasmetala neka :) gleda lik ja mu blicam :) konta ko je lud :)

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Oko 160 na dyno-u, ljudi mjerili.

RAV4 spao sa ukupno deklarisanih 222 konja na 191 a skinuo 0,5s do 100, bas realno :rolleyes:

Iskoristava se sad maksimalno tolerancija izmedju homologacije i stvarnog stanja jer svaki gram co2 kosta milione dodatnih poreza.

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa ima li tih ljudi medju zivima na ovom svijetu da se fino linka ka rezultatu…
    Ne vjerujes da toyota ide manje 0.5s ali zato vjerujes da mazde ide manje 1.5s alal vera :D i stvarno zanimljiv proizvodjac, prvi na svijetu koji je fulao 1.5sec, do sada je max bio oko 0.5
    I dalje ne vidim da si objasnio zasto mazda laze toliko? Ako su postigli co2 rezultat cemu laziranje ks i izlozenost potencijalnim tuzbama drzava koje naplacuju porez na osnovu istih. Evo nor da je bih neka drzava fino penal za svako suto koje na homologaciji pokaze iznad 110kw a pokusava da se ugura u nizi porezni razred

selvin likes this.
  17. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa naravno da je skoda, ta nece mazda, ona u drugoj ide 160

18. selvin

selvin Moderator

Mozda sam ja sta fulao ali moja verzija koja ima 222KS sad novi ima 236KS a ne 191KS. Nisam detaljno pratio, samo pregledao ponudu, ali se bolje uklapa u logiku nego tvoje laziranje rezultata.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pa ide RAV novi barem jednako dobro a kao 30 konja manje, to ti govorim.

Izduvne norme su pickin dim za te motore, i sa starih 180-190 konja su 80% ispod limita za izduvne gasove.

Fora je sto je poostreno brojanje co2, to je skroz drugi par opanaka i zaseban test, ono sto vecina ne razlikuje.

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

191 u EU.