All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa opet ne odgovaras zasto bi lazirali ubrzanje i snagu ako su postigli brojke vazne za co2?

Btw, upitah umjetnu da malo izracuna jer na onom videu draggy ima invalid stamp jer je slope veci od 1% pa hajde reko da se izracuna za 2.4 (ili kako bi ti rekao blaga nizbrdica) :D
    For 0–100 km/h, a 2.4% downhill grade would also matter a lot. A rough estimate is about 0.9 to 1.1 seconds quicker for a CX-5, depending on the baseline trim and run style.
    Approximate effect
    • 10.5 s could become about 9.5 s.

p4ja likes this.
  2. mobsterc

mobsterc Overclocker

A ovo za toyotu… uporedjujes neuporedivo, mogu kalibrirati sistem tako da baterija vise pomogne i eto razlike, btw gdje si nasao da je 0.5 ja sam nasao 0.3 za eu verzije.
    Nije do sada koristena max snaga kombinovanih motora nego neka prilagodjena, ova kod nas 222 verzija bi bila dosta brza da je tako

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Skontat ces jednog dana.

Veca je uzbrdica dok onih tvojih debeljuca nego nizbrdica kod ovog „mog“.

Pitaj ga koliko bi 8,9s bilo sa kompenzacijom za tih -2,4%, hint: ne vise od 9,5s.

4. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ma necu, od sada cu tebe sve pitati :D
    Ja zaboravio da si ti od one rahmetli jovanke

A sad dovidjenja, i previse vremena potrosih na tvoje retardacije

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

U pravu si, neces.

Jos da kazem da hjundai ima motor sa deklarisanih 180 a stvarnih 160, i drugi sa deklarisanih 160 a stvarnih 180 zavrtilo bi ti se u glavi.

6. selvin

selvin Moderator

Pa upravo to. Kod mene su motori 178 + 120 + 54 i mogu gurat svi zajedno, a ukupna deklarisana 222. Mogu ga kalibrirat kako zele. A i pitanje je i tezine, aerodinamike, prenosa, ko zna cega sve prije nego pomislis da varaju sami sebe, da su im auta brza ili jaca nego sto reklamiraju :)

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Pureshit preko noci skocio sa 136 na 145 u katalogu bez ikakve izmjene na autima, geely prodaje isti motor u istom autu sa istim softverom na dva razlicita trzista, na jednom pise 200, na drugom 236 konja.
    Neka auta ne mogu prici unutar 1s deklarisanom 0-100 vremenu, a neka su i po 2s brza od deklarisanog.

Ima milion odstupanja iz raznih razloga ali vi se drzite knjige ko blesavi.

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Sve bi bilo lijepo da ti ostavis i neki argument nego je sve trust me bro, tako dok to ne uradis mozes da palamudis do sutra niko te nece shvatiti ozbiljno.
    Sve sto si naveo fino potkrijepi dokazom, koje auto je brze 2s od specifikacije, bum dokaz.
    Nema razlike apsolutno nikakve u motoru, bla truc, bum dokaz.
    Izmjereno na valjcima preko 160 na eu cx-5, bum dokaz.
    Itd itd
    A to ja znam vi ne znate, vi ne shvatate te svrstava u rang jovanke
    A da ne bude sada istrazujte sami, necu ja za vas, ali eto nadam se da smo prosli nivo srednje skole :D jer na tebe parat teret dolaza obzirom da tvrdis drugacije od oficijelnih podataka
    Sto je najgore, gotivio sam mazdu donekle, ali si mi je ogadio :D

Last edited: Mar 28, 2026
    selvin likes this.
  9. XTRage

XTRage Veteran foruma

Od 6:10 drugi video.

Od 1:20 nadalje.

https://www.clubalfa.it/en/stellant...ew-power-outputs-for-mild-hybrid-models-17792

Pa Geely 2.0T u Rusiji 200 konja i 8,2s do 100, na balkanu 238 konja i 8,2s do 100.

Itd itd.

10. mobsterc

mobsterc Overclocker

Taj prvi video, ne znam sta treba da pokaze? Oba vrlo blizu specifikaciji 2.5g i 2.0 skyactive-x.

Drugi video, ok pokazu je 15x konja, ali uzeo da pregledam medju njihovim videima jos neki test gdje testiraju na valjcima, i ne mogu da nadjem medju ovih prvih 10ak a nemam bas puno vremena pa cu kasnije (ili imas jos nekoga da pokazuje 158ks?). Ali bez obzira, ti pretpostavljas da je identicno na cx5, ali nemas dokaz, samo pretpostavku… sta ce mhev da uradi za postavke niko ne zna dok se ne testira. Za eu cemo se nacekati, ali bice draggy rezultata za usa uskoro

to trece, samo spekulacija, nikakav dokaz da je to identican motor i da apsolutno nista nije promijenjeno pa makar to bila i mapa

I evo, ako budu dali testnu voznju od par dana, ja cu je uzeti i vozim kod simanica na valjke, neka bude moj doprinos

11. Haker

Haker Veteran foruma

Get a room

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Qler likes this.
  12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne kazem ja bezveze da je nekima dzaba crtati i jos ofarbati.

Pozavidjeli bi ti politicari na mentalnoj gimnastici.

13. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa u kojoj si ti kategoriji osim samoprozvanog mesije, samo ti znas i niko drugi, i evo cim treba nesto obrazloziti - ma ko ce to…lakse je reci ja znam vi ne znate.
    Eto da ne palamudimo mnogo, cim dodje kod nas, ja se prijavljujem na testnu voznju. Ako budu dali da sam vozim, necu ni pitati a ako ne budu pitacu ih da li se moze odvesti na valjke i testirati. Necemo se morati oslanjati na rekla kazala

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dobio si doslovce pet izvora neslaganja kataloga i stvarnosti i onda si poceo izmotavati kako je 9,7s blizu 8,1s, kako je ovo ili ono i ostale nebuloze.

Haj zdravo.

15. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Znam da alternator dopunjava akumulator. No ima li smisla nekad zakaciti akumulator na onaj battery charger i tako nadopuniti ponekad?

16. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ima. To bi bilo idealno posebno ako se koristi na kraće relacije.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

EL NINO CFC likes this.
  17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Gdje su oni koji kazu da je 3008 loš po snijegu.

Uz potrošnju 4.6 zadnjih 2k

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledam put je sirine taman za jedno auto. Sta ako ti neko naidje iz suprotnog smijera? Ili je ovo privatni put do tvoje kuce?

19. Qler

Qler Veteran foruma

E najzajebanija stvar na Picanto je dimenzija guma... Brate, nigdje niko nema njene dimenzije... Našao sam fine felge, 15ke, ali guma nema za lijeka.. 175 50 R15, I ove 14ke su 165 60, isto nigdje ih...

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ja kad sam trazio gume ovi sto su dio Vulco fransize su imali sve i svasta.