ma mislim da all season on trazi, a dimenzija je gadna da je bolje vozati all season nego to eko wing smece posebno sto mora cekati 10-15 dana, citaj mjesec najmanje da mu dostave, ko da vozi bentlija a ne picanto
Gotovo da ne postoji allseason u 175/50 R15, jedan jedini model sam uspio naci da ikako postoji (Landsail LS388 AS). Imas 165/60 R14 linglong ovdje https://www.kemoimpex.ba/gume/automobili/gume-za-sve-sezone-165-60-r14-75h-gripmaster-4s Za 60 maraka po komadu nema teorije da ces naci bolje rjesenje, ali znas i sam kakvi su kinezi po mokrom. Ima i ovdje boljih 14-ki ali 150-200KM po komadu https://www.majagume.ba/Shop/Index?&group=1&heightId=17&widthId=8&lengthId=13&seasonId=7 Na te 15-ke felge (pretpostavljam da si srljao i vec ih kupio ) bi trebale moci 165/55 ili 185/45 kao dovoljno slicne alternative ali ni njih nema bas.
Nećeš vjerovati ali nisam ih još kupio baš radi ovih guma. Iskreno, geldao sam ove linglong... ne znam smijem li reći, ali nisu toliko loše... pogledaj na tyre review... ali iskreno Kumho bi gledao, ili što sam našao 14ke GY 177KM komad, ali kontam nema zajebancije. Samo volio bi 15ke, jer baš bi joj lijepo stajale. Malo da liči na nešto. Čak kontam da uzmem 15 za ljetne i 14 za zime možda.. još ne znam šta bi. Najradije 15 i all season, ali nema gume u dimenziji, pa ni te 165 55 R15.... a o 185 45 da ne pričam...
Možeš neku drugu standardniju dimenziju samo gledaj da je na kraju prečnik točka približno isti Tire Diameter Calculator - Tire Size Calculator
Mozda 155/65 R14. Iskreno od tebe sam ocekivao da si ih vec kupio, oprao, polirao, lakirao i svasta nesto Za ovaj gripmaster ima samo test u dimenziji 225/50 R17, pitanje je koliko je to relevantno, kao 14-ka moze biti skroz druga guma. https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2024-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm Standardno kineski, lose po kisi a ostalo moze proci.
Ma imam nekih troškova, koji su puno preči i važniji, a nisu mali... Pa u najboljem slučaju sljedeći mjesec ganjam ovo..
Gledam neki dan novu verziju taksija i cudim se da ovdje HEV verzija kosta samo 2 hiljade manje nego PHEV, proslu generaciju je bila razlika 8-9 hiljada. Pogledam detaljnije i onda skontam i zasto, deklarisani CO2 za HEV je skocio za 25-30g, od 0% eko poreza na 6-8%, iako je deklarisana snaga ICE dijela hibridnog sklopa pala za 35 konja.
Legle Goodyear Eagle F1 Assymetric 6. Prvi utisci su odlicni. Iduce sedmice idem do Zagreba pa cu ih malo jace testirati.
Ja prije par dana nabacio GY efficientgrip performance 2. Ko da sam novo auto kupio. Em plovi em drzi. Skinuo hankook 16ke i nabacio GY 17ke. Udobniji na 17kama. A ni ove hankook nisu lose gume a nisu ni stare. Od prosle godine ustavri od prosle zime. Dot 2524. Vrijedi premijum svakog feninga. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Za hankook se i zali vecina da su tvrde i bucne (osim onog nekog modela prilagodjenog za EV). GY modeli su uglavnom vrh svojih segmenata, neke eventualne slabosti ce pokazati tek u 4.-5. sezoni pri kraju eksploatacije.
Nisu meni ove hankook tvrde i bucne. Radi o modelu icept rs 3 i u poredjenju sa dunlop vinter sport 5 koje sam imao prije njih nisam osjetio neku razliku. Nego jednostavno ove GY su klasa za sebe. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro