All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. KingT

KingT Veteran foruma

Ja imao GY Asymmetric 5 , R18 225/45 runflat , gume su uzasno bucne kao da su valjci.
    Sad imam Pirelli Cinturato SF3 all season.

forzamilan likes this.
  2. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Nisam nikad vozio runflat, one su opcenito bucnije i tvrdje?

Kod mene je 245/45 R18. Jedino gdje sam primijetio da malo vise bruje je preko grubog asfalta, ali kontam svaka tad bruji.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Petica jeste bucnija guma, pogotovo kad malo ostari, imam je i ja, a to je jos i runflat.
    Asymmetric 6 je puno tisa.

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Sestica je i kod mene danas kontam bas ih namontirati bas ta 225/45 18 tihe udobne, zimske miselinke cc2 puno bucnije.

5. XTRage

XTRage Veteran foruma

Danas vozio 540i na runflat bridgestone 18-kama, znaci buka ko da si u nekoj mainstream kanti, tojoti, skodi, mazdi... a ne premiumu :D

6. Qler

Qler Veteran foruma

Danas sam se zajebavao oko Kia, zamijenio bravu na suvozačevim vratima, sad i to radi, provukao rikverc kameru, al nešto javlja no signal :) pa ću I to gledati šta je, što zeza, neki dan stavio novi mikro prekidač na gepeku, starom se zgulila guma, u glavnom, sitnice neke :) al malo se zanimao da je sredim.

7. nFare

nFare Overclocker

Evo šta je mene spopalo na autoputu ove zime sa Hankook zimskim, run flat :D
    Mislim da ću u budućnosti reda radi zaobilaziti ovaj brend

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mozda si pokupio nesto na putu, izduvala pa je felga isjekla. Tesko samo od sebe da se desi.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mozda si jednostavno trazio previse od te gume. Zadnja guma i autoput i runflat. Postoji neko opterecenje i brzina koju guma podnosi u runflat rezimu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

10. nFare

nFare Overclocker

Nije run flat to je bila šala, ne znam šta je mogao biti uzrok, to me najviše kopka. Provjerio sam vizuelno nije bila ispuhana, bilo je stvari u gepeku, -5 vani. Na kraju sam počeo sumnjati na ovjes koji ima blago negativno camber koji pri opterećenu postaje sve veći, a možda mi je i neka gumica oslabila. Neću više kritikovati torzione i krute osovine...:D

11. Haker

Haker Veteran foruma

Komentari o gumama besmisleni, ali sto jest, jest, nisam jos nekog čuo da je pohvalio ovaj hankook. Drug ga isto imao jedva čekao da ga se riješi i jos masa takvih slucajeva

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prosli vikend da nabacim ljetni set kad u jednoj gumi nadjem saraf. Sreca mali pa nije probio. Znaci od prosle godine. Negdje na putu pokupio, ko ce ga znati.

13. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Svejedno popravi, 5 minuta posla i par maraka.

14. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam vala bio prezadovoljan sa Hankook... i ljetne i zimske na Mondeu, extra radile. Jedino zimske 4 ili 5 zimu, nisam siguran, baš drastično padnu performanse... ali sigurno 3/4 sezone nema gdje se nisam provlačio... ljetne nisu imali vala nekih mana da sam primjetio..

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Inace zamalo kupih ovo cudo, najvise me GPF odbio, u oglasu stajalo da ga nema, kad ono tamo govno.
    Ove runflat bih nekako i prezivio, bile su DOT22 i svakako uskoro za zamjene, pa bi se moglo ici na obicne.

16. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Moras stariji model uzet ako neces GPF/OPF.

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ima G30/G31 prvih godinu dana proizvodnje bez njega, od 07/2018 je uveden.
    Taman je u oglasu promasio stvarno stanje za par mjeseci, odmah je znao sta gledam kad sam krenuo provjeriti.

I ovo mi je vec na limitu starosti u sta bih se upustao.

18. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Sta je tacno problem sa opf? Cuner nisi.

Ja vozim auto sa opf evo 4. Godina blizu 90k presao i ne znam da ga imam. Nema drkeljanja kao kod dizela sa regeneracijom. Prije vozio stariju verziju motora bez opf nikakve razlike.
    Taj sestak u bmw 3.0 je možda i najbolji benzinski motor u klasi.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Da kupim benzinca pa me doceka ovo :rolleyes:
    Dodatni i skupi senzori, nije to vise ni mlado auto, zasto traziti dodatnu komplikaciju kad moze bez tog.

20. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jel na isti fazon gpf funkcionise kao dpf? U smislu sakupljanja cadji, sagorijevanja, i koliko cesto radi regeneraciju.