Ja imao GY Asymmetric 5 , R18 225/45 runflat , gume su uzasno bucne kao da su valjci. Sad imam Pirelli Cinturato SF3 all season.
Nisam nikad vozio runflat, one su opcenito bucnije i tvrdje? Kod mene je 245/45 R18. Jedino gdje sam primijetio da malo vise bruje je preko grubog asfalta, ali kontam svaka tad bruji.
Petica jeste bucnija guma, pogotovo kad malo ostari, imam je i ja, a to je jos i runflat. Asymmetric 6 je puno tisa.
Sestica je i kod mene danas kontam bas ih namontirati bas ta 225/45 18 tihe udobne, zimske miselinke cc2 puno bucnije.
Danas vozio 540i na runflat bridgestone 18-kama, znaci buka ko da si u nekoj mainstream kanti, tojoti, skodi, mazdi... a ne premiumu
Danas sam se zajebavao oko Kia, zamijenio bravu na suvozačevim vratima, sad i to radi, provukao rikverc kameru, al nešto javlja no signal pa ću I to gledati šta je, što zeza, neki dan stavio novi mikro prekidač na gepeku, starom se zgulila guma, u glavnom, sitnice neke al malo se zanimao da je sredim.
Evo šta je mene spopalo na autoputu ove zime sa Hankook zimskim, run flat Mislim da ću u budućnosti reda radi zaobilaziti ovaj brend
Mozda si jednostavno trazio previse od te gume. Zadnja guma i autoput i runflat. Postoji neko opterecenje i brzina koju guma podnosi u runflat rezimu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Nije run flat to je bila šala, ne znam šta je mogao biti uzrok, to me najviše kopka. Provjerio sam vizuelno nije bila ispuhana, bilo je stvari u gepeku, -5 vani. Na kraju sam počeo sumnjati na ovjes koji ima blago negativno camber koji pri opterećenu postaje sve veći, a možda mi je i neka gumica oslabila. Neću više kritikovati torzione i krute osovine...
Komentari o gumama besmisleni, ali sto jest, jest, nisam jos nekog čuo da je pohvalio ovaj hankook. Drug ga isto imao jedva čekao da ga se riješi i jos masa takvih slucajeva Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Prosli vikend da nabacim ljetni set kad u jednoj gumi nadjem saraf. Sreca mali pa nije probio. Znaci od prosle godine. Negdje na putu pokupio, ko ce ga znati.
Ja sam vala bio prezadovoljan sa Hankook... i ljetne i zimske na Mondeu, extra radile. Jedino zimske 4 ili 5 zimu, nisam siguran, baš drastično padnu performanse... ali sigurno 3/4 sezone nema gdje se nisam provlačio... ljetne nisu imali vala nekih mana da sam primjetio..
Inace zamalo kupih ovo cudo, najvise me GPF odbio, u oglasu stajalo da ga nema, kad ono tamo govno. Ove runflat bih nekako i prezivio, bile su DOT22 i svakako uskoro za zamjene, pa bi se moglo ici na obicne.
Ima G30/G31 prvih godinu dana proizvodnje bez njega, od 07/2018 je uveden. Taman je u oglasu promasio stvarno stanje za par mjeseci, odmah je znao sta gledam kad sam krenuo provjeriti. I ovo mi je vec na limitu starosti u sta bih se upustao.
Sta je tacno problem sa opf? Cuner nisi. Ja vozim auto sa opf evo 4. Godina blizu 90k presao i ne znam da ga imam. Nema drkeljanja kao kod dizela sa regeneracijom. Prije vozio stariju verziju motora bez opf nikakve razlike. Taj sestak u bmw 3.0 je možda i najbolji benzinski motor u klasi.
Da kupim benzinca pa me doceka ovo Dodatni i skupi senzori, nije to vise ni mlado auto, zasto traziti dodatnu komplikaciju kad moze bez tog.
Jel na isti fazon gpf funkcionise kao dpf? U smislu sakupljanja cadji, sagorijevanja, i koliko cesto radi regeneraciju.