All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

U biti radi na istom principu ali bi trebao da traje dosta duze od dizelovig dpf-a, ako je ispravan motor i sagorjevanje.
    Ako krene da sagorjeva ulje kao vecina modernih benzinaca onda pravi problem.

2. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

neke preporuke za "all-season" gume iz srednje i economy klase?
    dimenzija 195/65/15.

3. XTRage

XTRage Veteran foruma

U teoriji bi trebao trajati duze ali u praksi je isto govno, na nekim autima pocne zajebavati i prije nego prosjecan dpf.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Bjezati od “navjezbanog” dizela i ganjati modernog benzinca je ludilo. Em se nema iskustva na njima em ce se slabo i stec kad ih je na cestama u promilima.

Nema vise mpi atmosferaca pa mislis ono benzin laganica jednostavnost,hussle free je godinama iza nas.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

5. Qler

Qler Veteran foruma

Burazer na Kumho Solus 4s ovu zimu bez ikakvih problema. Čak i u Vareš rudnike više puta išao, po onim vukojebinama, bez problema.

6. Haker

Haker Veteran foruma

Jos ako je mild hibrid...

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

dino73n likes this.
  7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mazda ostaje svakako, nju bih zamijenio samo drugom Mazdom sa benzinom.

540i svakako ne bih uzeo sto mislim da bi ga bilo jeftino odrzavati ali negdje moram povuci liniju, gpf bih mozda nekako i progutao ali mild-hybrid od 2020. nema teorije.

8. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ovaj nema, od 07/2020 imaju.

9. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Dobro sta biste danas kupili sto je izaslo unazad nekoliko godina? Ili je vakat preci na struju.

10. XTRage

XTRage Veteran foruma

Sve ima neki minus, onda ti ostane pitanje cijene, eventualne garancije i koliko dugo nesto mislis voziti.

PHEV ne bih nikakav, HEV samo Toyotin ili Hondin, dizel samo sa dobrom garancijom, mild-hybrid eventualno onaj jednostavniji na remenu, nikako u mjenjacu i jos bez garancije, francuze ni u kakvom obliku.

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Toyota Corolla 1.5 cisti benzin. Hedzbek ili limuzina, kome se sta svidja.

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Tri klipa :rolleyes:

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja i? Jesi je vozio? Ja jesam i vjeruj da ide pravo dobro. Da ne znas koji je motor rekao bi da je sa turbinom.

14. Haker

Haker Veteran foruma

Klasična sad prica. Hoces luksuz.i neko uživanje u voznji ide onda i odrzavanje i potencijalno maltretiranje, goces od a do b sto jeftinije tražiš sto jednostavnije i to je to.
    Danas sve ima ekrane,.praktično subskripcija na točkovima, ne znam sta ima vise da je "jednostavno"

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

15. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nisam vozio bas tog ali 3 je 3, ni sa turbom nisam bio nesto odusevljen.

Vidim da taj ima neobicno dugacak hod klipa, jos ako su kratke brzine nije cudo da se subjektivno cini kao turbo.

16. Qler

Qler Veteran foruma

Ne znam fakat, ali ova dvojica mojih baš bliskih jarana sa PHEV, kunu se u njih. 2019 i 2021 godište, kažu samo ovo. Imaju svoje punjače, kažu da su fakat prezadovoljni. Cca 4 godine ih vozaju...

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Dok im ne dodje na naplatu a ubrzo ce, baterije za njih traju krace nego za EV, i jos su skuplje iako manje, a u 95% modela nema nikakve popravke, samo kompletna zamjena.

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ovaj sa starijim mercedesom, W213 300de 2019 godina, raspitivao se, sad slagat ću ti, par milja je baterija, kaže skroz prihvatljivo... ako će mu opet trajati kao originalna...

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Za merca je originalna sajba 2000€, ne znam kakvu ce bateriju od 13,5 kWh dobiti za par milja :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

Nemam pojma, fakat se ne sjećam, ali znam da je rekao da mu je cijena skroz OK ako bude samo baterija nekad problem. Plus, sigurno će to sve biti sve jeftinije sa vremenom...