Zavisi druze sta zelis, koliki je budzet. Prijateljski savjet je, kupi sta ti srce zeli, kupovina automobila je svakako emocionalna odluka. Sto god da kupujes smanji budzet za 20% i to ostavi za eventualne servise i miran si. BMW 320i i ozezi Za elektricna auta sacekaj jos jednu generaciju europski modela, vec su sada sustigli konkurenciju.
Sa Rav4 HEV sam super zadovoljan. Trebam testirati novi Rav4 + Bzx4 touring. Razmisljam za 2-3 godine ili uzeti novi RAV4 Plugin (da vidim kako ce se pokazati nova garancija) ili Bzx4 touring ili sta ce vec izmisliti. Problem PHEV je placas odrzavanje kao za Rav4 HEV bez obzira presao ti 10.000 km ili 100km sa motorom (ako se vecinom vozis na struju). Princip je dobar, struju bi koristio dnevno do posla i po gradu, a kada trebam na veci put odradis kombinaciju ili vozis kao HEV gdje nemas range anxiety. Kada se isprazni imas 200kg tezi Rav4 jer su baterije teze. Mislim da je bolje preci direktno na EL, i uzeti Teslu Y ili Teslu 3 (ako imas krizu srednjih godina)
Pisao sam ovdje nedavno da su sa novom generacijom gotovo izjednacili cijenu HEV-a i PHEV-a, nekome mozda i ima smisla. A ko sebi moze priustiti novo ili gotovo novo sa garancijom i da ga se rjesava prije isteka onda ni Range Rover nije tolika tragedija
Nemoj ba taxi, sta ce nam konkurencija po forumu Znaci ide pravi bmw, sa wanna be bmw prelazis na bmw. Tako to vecinom ide za mazda vlasnike. Kunu se u mazdu dok ne skupe para za bmw jer su je i vozili samo zbog tog.
Ne bih taxi licno, nisam penzioner, ali nekome moze odgovarati. A napisao sam vec da Mazda ostaje svakako, ovo bi bilo dodatno.
Nisam ga provozao, ali dogovorio sam se ovih dana, rođak nije imao vremena Strašan mali se oduševio. Sad šalje slike jaranima a neki dan se vozao u Mustangu, krenulo ga
Aha, zato su u novu cx5 i stavili 140ks na 2 tone, da moze za cak 12s do 100 nabit Adrenalin te dere kad ona povuce sa svojim mjenjacem i ovjesom Klasicna mazda prica o upravljivosti tromog vozila kojeg je brze gurat nego vozit. De Boga ti predji na bmw da sad on postane najbolje vozilo ikad. Malo da promijenimo na forumu.
Evo mali jubilej, zabb uslikati tacno na 300k a i dalje je 7s do 100 i lagano kruziranje na 180 Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Meni izgleda na mom otisla ploča automatskog mjenjaca. U majstora je, javim detalje kad se zavrsi. 280k km, w204 c220 Simptomi, jucer stao na semaforu, pustim kocnicu ne ide sam dalje, dam gas lagani obrtaji skoce auto jedva se mice, poslje toga jaci gas sve ok. Odmah do majstora, dijagnostika nikakvi simptomi. Navecer nece da upali iz prvi, na poziciji 3 kljuca nista se ne desava, ni da pokusa zaverglat. Iz 5x upali ‘iz prve’ i dok je upaljen goni u majstora odmah. Sent from my iPhone using Tapatalk
To je baš peh... mercedesovi mjenjači su generalno izdržljivi, samo ulje redovno i miran si. Koliko si prešao od zadnje zamjene ulja?