All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. nFare

nFare Overclocker

Ja doduše i piše Wärmetauscher ali izgleda kao klasični kuler. Jel kad procuri u pravilu kontaminira vodu ili ulje ili zavisi koji je dihtung popustio? Nemam traga ulja u vodi za sad

2. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ako nemaš ulja u vodi a imas vani zmaci da nije unutra propustio, sreca.

Inače boljka svakog auta koji ga ima, nije pitanje hoce li popustiti nego kad. Ali hajde, zamisli da je kao kod svaba uguran u V pa moraš 100 stvari pocupati da dodjes do njega.

Meni kod astre je bio ispod izduvne grane, genijalan dizajn.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

nFare likes this.
  3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Kad dodje do kontaminacije rashladne tekucine uljem tad nije stradao dihtung nego sam izmjenjiac. Pukne unutar sebe i pomjesaju se tekucine al posto je ulje pod vecim pritiskom od antifiriza ulje ode u hladnjak. A kad popuste dihtunzi tad ulje ili antifriz cure napolje i ostavljaju fleke pod autom i tad je popravak prilicno lagan samo ako je sam izmjenjivac lako dostupan.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

nFare likes this.
  4. nFare

nFare Overclocker

E dobro je onda, dostupan je odmah ispod filtera ulja, 6 šarafa i ide van kao što haker reče a kontam da treba ulje i rashladnu za svaki slučaj zamijeniti ili nije obavezno?
    Vidio sam dok je hladno bilo da malo više bijelog dima izlazi iz auspuha, ali ništa strašno, nema nikakvih masnih tragova na auspuhu...
    Tačno kako se približavam 200 k sve što je fabričko i ima gumu polako popušta...

5. Haker

Haker Veteran foruma

Kad pomjesa ulje i rashladnu vjeruj znao bi. A ulje ne moraš, samo dolijes..

6. nFare

nFare Overclocker

Znam da je quler na svom autu nešta morao ispirati/ mijenjati ili je iz predostrožnosti, hajd vidimo ako se javi...

7. Haker

Haker Veteran foruma

Njemu su zamjenili ulje, ali kod njega se moralo pola auta rasturiti i turbo skidati :D

Na astri sam dobio pola litra ulja i zamjenio rashladnu cisto jer nije neki trošak. Zamjeni i ti ako nisi skoro.

Qler and nFare like this.
  8. Qler

Qler Veteran foruma

Ovo što haker kaže... Posao haos da se zamijeni...

A što se zajebao danas, na Izačić išao na granicu, od 10 i 30 do 15 u koloni... Haos...

ibran likes this.
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Ja sam pred prvi maj od bradine do konjica 2h, zajebo se konto jos uvijek radni dan nece biti gužve. Ne znam kako se ljudima da, ja radije nikud ne idem. Trebao u hr lagano otkazao i vidim tacno putem koji odem kolaps bio i kod njih.

10. dams82

dams82 Overclocker

Ja danas krenuo iz Jablanice i od restorana sedmice dva kilometra i kolona do Konjica, okrenem se odem nazad, preko Gornjeg Vakufa, Novi Travnik pa na Zenicu kući.... A maksuz iz imotskog otišao preko blidinja do Jablanice na ručak ....

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ja kontakt iz Zadra sutra na Livno, Bugojno Travnik Sarajevo... nemam živaca za Jablanicu i Konjic

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

To su rookie numbers u odnosu na maljevac :D

13. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ne bi sutra trebalo biti guzve...

14. dams82

dams82 Overclocker

Sutra će vjerovatno biti ok,to i jest najbolja ruta do sarajeva iz zadra,samo idi na novi travnik preko rostova,bolji je put nego na travnik....

15. Qler

Qler Veteran foruma

To sam htio provjeriti, je li bolje na Novi Travnik ili na Travnik. Znači na Novi da idem?

16. dams82

dams82 Overclocker

Mnogo bolja opcija, bliže i bolja cesta, posebno u ovom periodu kad je suho vrijeme....

Qler likes this.
  17. Qler

Qler Veteran foruma

Evo me u restoranu Ribnjak malo prije Novog Travnika, samo da preporučim, hrana odlična vala :)

dams82 likes this.
  18. dams82

dams82 Overclocker

Iako sam prošao mnogo puta, nikad nije bilo vrijeme za klopu pa nisam svraćao, ali nije loše znati

19. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mozda je klopa stvrno dobra a mozda je samo gladan :D

20. dams82

dams82 Overclocker

Ima i toga, ali nisu loše recenzije, većinom loše za one koji su dugo čekali, a došli kad je velika gužva....