All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Qler

Qler Veteran foruma

Nas 8 bilo, nismo nešto brzo dobili hranu, ali nismo ni čekali puno, dok smo kafu popili... Ali svi su skoro drugačije nešto jeli, i svi su baš zadovoljni. Al najviše me oduševio momak što radi kako je uslužan i ljubazan, plus pohvalio je mečku :) kaže svaka vam čast, prelijep je :) a par dana prije u Motelu u Bihaću isto gazda kad sam se odjavio kaže ma htio sam ja sinoć pisati, al mi bilo nezgodno :) Mercedes je odličan :) žena ljubomorna :) svi mi auto hvale :)

2. selvin

selvin Moderator

Pa tako brate, napisi cijelu pricu. Znaci osrednja hrana, ali zbog mecke odlicna. :D

hurmash1ca likes this.
  3. nivla

nivla Komšija

pohvali mi mecku moju, pohvalicu hranu tvoju

hurmash1ca likes this.
  4. Qler

Qler Veteran foruma

Hehehe ma nije zbog mečke, fakat, žena jela pastrmku, ja punjenu pljesku a djeca pohovana piletinu, pantulumba meni, djeca palačinku, sve fakat ukusno bilo i nisu male porcije. To sa mečkom je samo bio šlag na tortu zajebavao sam kuma reko džabe vignale mondeo :) mlađi I sve kad nema zvijezdu :)

5. dams82

dams82 Overclocker

Kum se namirio na auto pa ti pričaj šta hoćeš skoro smo se sreli u mom gradu u njegovoj firmi....

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Qler likes this.
  6. nFare

nFare Overclocker

Stara konobarska fora iznuđivanja bakšiša, bez cenera nisi smio izaći :)

hurmash1ca, kvaju and Stevie_Ray like this.
  7. Qler

Qler Veteran foruma

I nisam :)

A kumov mondeo beton vala. I lijep i očuvan.

Od Zadra do Trogira išao ja za njim. Upalio adaptivni tempomat i sve za njim. Njemu 6.1 meni 6.4 prosječna :) kasnije sam ja prošao ispred :) pa smo dinamični je vozili, nismo upratili potrošnju ali smo brzo došli do Bugojna :)

dams82 likes this.
  8. Aldiin

Aldiin Overclocker

Qler u narodu poznat kao :)

selvin likes this.
  9. Qler

Qler Veteran foruma

Ma znam da ih puno stavljam, navika nekakva... Samo veselo.

EL NINO CFC likes this.
  10. XTRage

XTRage Veteran foruma

11. zoi

zoi Veteran foruma

Truhne ko Opel u vakat ali kult je kult.

Qler likes this.
  12. Qler

Qler Veteran foruma

I I dalje priča ide kako opel truhne, a opel od 1997 daje 12 godina garancije na lim... Ova generacija vw truhne gore nego opel ikad.

13. nivla

nivla Komšija

ja za sva svoja vozila nisam dao za odrzavanje ko kolega u astru h 1.7 dizel, dakle ne znam koji dio nije na njoj promijenio, ali nije truhla, alternator treci ugradio nedavno i to nov, kad se sjetim da je za kvacilo sa zamajcem izvalio 1500 km
    sigurno je u posljednje 3 godine dao preko 4000 na razno razne popravke

14. zoi

zoi Veteran foruma

Slično iskustvo znam kod još dvojice sa tim autima da me čudi da nisu na lošem glasu.

15. Haker

Haker Veteran foruma

Potrefi te. Ja na svojoj h u gotovo 6 godina jedino duhtunge hladnjaka ulja zamjenio, doduše benzinac je bio mada 1,7 suza je dobar motor samo dizlo je takav, kad potrefi par kvarova se lako u hiljade pretvori.

16. nivla

nivla Komšija

dakle covjek je otkako ga znam uradio
    2 zamjene alternatora, na 2 godine ga mijenja, skontali sad kad su mu mijenjali da je problem u instalaciji ali navodno nema kupiti nove kablove pa nek traje dok traje, nece ljudi da se bakcu
    turbinu radio, 4 mjeseca ga saltali, cak su mu bilo maznuli katalizator pa varili nazad dok su je radili rekli mu 500 izaslo ga 1500 sa svim crijevima i vozanjem
    set kvacila mu kostao 1500 s rukama
    zatim su mu zbog neispravnog cepa na boci rashladne tekucine zamijenili vodenu pumpu, ventilator i hladnjak
    sitnice neke vazda auto na servisu
    da stvar bude gora opet kupio astru, samo sada j i isto mu se desava

17. zoi

zoi Veteran foruma

On je za psihološkog savjetovanja ako je opet kupio Astru :D Oba dvojica što ih ja znam su otišli od astre i opela i nemaju takvih problema. Kod jednog je bilo 1.7 kod drugog 1.9. Hajd ovaj jedan je slabo održavao, zapustio je pa se može tome pripisati makar dio, ali ovaj drugi je održavao bolje nego neko kuću pa opet stalno problemi. Strašno koliko je para dao u nju, cifra je oko 3 do 4 hiljade za dvije tri godine a platio je 5 so 6k. Na kraju je dao u zamjenu za drugo auto.

18. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Je l' to sve kod istog majstora, mozda nije do auta :D

Qler likes this.
  19. Haker

Haker Veteran foruma

Klasičan primjer loših ili loseg majstora, ovo nema veze sa autom.

20. selvin

selvin Moderator

Ali najjace u cijeloj toj muci sa turbinom mu ukrali katalizator i jos 1000 mu naplatili vise. Izvini ali drug je neki naivac pravi :D A mozda i neki sado mazo jer je uzeo opet isto auto.