Vala dobar majstor vrijedi para. Volio bi kod kolega ovdje jednom dovući mečku da pregledaju da mi daju sud i da vide Jel oni mogu provaliti jedan problemčić koji još niko nije skontao šta je
Interesantno je da hoce potpuno istruhnuti na ovako nedostupnim mjestima, gledas na prvu mostove, pragove i obrve i sve se cini okej, skines koju plastiku i opali te infarkt. Ili samo boja drzi prag ili blatobran na okupu, udaris malo i raspe se ko riza.
Prije par godina, Lauda sa Jezera je poznaniku naplatio 400 KM mali servis za golfa 5 i rekao pripazio sam te. Ovaj mislio dobro prošao..
Mene naguzio ovaj "udes" sto sam imao a kloc iz osiguranja mi nije bonus osigurao iako svake godine platim i sad 1300 rega Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ma kod ovog osiguravam barem pet godina i svake godine osiguram stakla i polisu i sad kako sam astru prodao i uzeo mercedesa koji je bio taman registrovan a isto i astra samo sam polisu nadoplatio za mercedesa i ja konto da se to podrazumjeva za bonus i za stakla, a ovaj supak mi nije rekao da se to ne prenosi. Ugl moja greska sto nisam provjerio ali nije mi bilo ni na kraj pameti. I naravno kroz pet dana bubnem malo lika, ovaj zovne policiju. Neki dan me zaspu kamenja sreca nije pukla šofa. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
@dams82 da li mi je termostat za zamjenu. U 99% posto slucajeva rashladna dodje u isto vrijeme na normalnu temp, kada idem u SA ispod podorasca, prema Mostaru kod celebica, zadnje dvije voznje vidim na 80 tek kad sam na pola bradine dodje na radnu. Danas bas da probam, vozio samo po ravnom dodje na 80 pa spadne pa opet na 80 tak kad sam prestizao i po gasu dodje na radnu i to nakon 15km voznje, kad dodje na radnu drzi ok. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Meni, doduše zima je bila, nije nikako htio da postigne radnu temp. Sad kad je novi termostat, drastična razlika.
Vidjet cu kako se ponasa, moze biti i pumpa ili neki selenoid koliko vidim, pa da odvezem da se pogleda. Prvo registraciju da riješim sljedece sedmice. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Može nekad da diže sporije, ali kada digne ne smije da pada. Ako pada 100% nije dobar termostat. Smije da pada kad je minus vani i upališ grijanje u mjestu ili nizbrdo..... Proprati još.... Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ovo moje cudo se zagrije vrlo brzo za jednog dizela. Neki vrazji roler mi se poceo cuti, i to kratko nakon hladnog paljenja, mora bas biti spusten prozor da ga cujes. Uzet cu zamijenit na komad sve, mikro remen, zatezac, vodenu, roler na alternatoru, usput i termostat i antifriz, da sam miran.
Meni na Octaviji izgleda opalio senzor temperature DPFa, baci check engine lampu, pogledam sa OBD 11 izbacio gresku P24C600 "Particulate Matter Sensor Temperature". Izbrisem gresku ona se opet pojavi te nakon nekog vremena baci check engine lampu. Particle Sensor, surface temperature zaglavio na 950C i ponekad proradi na nekoliko sekundi pa ponovo zakuje. Inace auto ide kao i prije ovoga, nema nikakvih problema. Pratim da li ce uraditi DPF regeneraciju uskoro (trbalo bi u narednih 50km) , ako uradi regeneraciju onda necu nista dirati dok ne dodjem u BiH u Julu i dole to sredim. Ovdje je to min 500 EUR popravka.
Ne znam gdje si, ali zar nema neki balkanac ili turčin da to uradi jeftinije gdje si? Generalno me zanima to, ima li majstora po garažama tako da kažem među rajom da to to rade povoljnije...
Burazeru ovdje u Bayern pokrajini sat rada mehanicara je od 120 do 180 EUR bez obzira jel bosanac, turcin, albanac ili senegalac, a sam sensor kosta 250 EUR i to ne OEM nego Bosch
Pa 500 Eur je u garazi ako ima srece da je nesto sitno Ovlasteni za 500Eur ne moze dirat motor. Pa 8h rada je 1.5-2k eur lagano.