Nevjerovatno kako mlada auta imaju kvarove koji su normalni za auta stara 15+ godina. Kvalitet otisao u tri lijepe.
Došlo je vrijeme da je lizing najpovoljnija opcija do 3 godine, jednom zamjeniš ulje i vozdra ba, kakve se cijene lupaju. I današnji inžinjeri koji projektuju dijelove katastrofa, zamisli smisliš da ti se gumeni remen kupa u vrelom ulju i kažeš kakva genijalna ideja i odobriš proizvodnju.
Pa i kupci i trziste su krivi za to upravo jer bi se mjenjalo auto svako pet godina pa se tako auta i prave. Mada realno senzor nije neko mjerilo, moze kretat za godinu moze za deset Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa zato sto zadatak nije napravi najbolje sto moze i sto znas. Vec napravi najjeftinije sto moze a da radi dovoljno dugo da proizvodjaca sto manje kosta.
Pa onda nisu dobro obavili zadatak jer je primjera radi Stelantis taj remen kostao stotine miliona što na dijelove što na sudske procese, da ga prijevremeno u garanciji zamijene. Problem je što većinom u boardovima koji vode kompanije i vode projekte sjede ekonomisti.
Pa logicno, rizikuju da ustede lupam 1 ili 10 miliona ali nekad ispuse 100. Sve se to izvaga kroz rizik, zato i sjede ekonomisti. Uglavili su oni takvih 100 "guma", pa je proslo i niko nema pojma.
Lizing za privatna lica je najskuplja opcija i takva ce uvijek i biti. Taj komfor je vec ukalkulisan a kako popravci budu postajali skuplji rast ce i rate lizinga.
Joj na tehničkom liku jedan tocak ne koci i njih petero se nalazili na auto i čuvaju ga dok ovaj testira Ja cu morati prednje lafete kaze malo seleni ispucali iako ja nista ne osjetim u voznji, ali lad dodje na red ulje odradim i to Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Doci ce vrijeme da ce ljudi kupovati stara auta, uloziti u njega, odraditi generalku ako treba i voziti jos 10 godina. Ovo sada ne izdrzi ni garanciju pa te peglaju u servisu da su senzor ili brava paljenja potrosni materijal kao disk i plocice. A taj remen u ulju su zamjenili lancem ako sam dobro upratio. I VW je digao ruke od malih benzinaca 1.0 tsi, ostavit ce 1.5 i 2.0. Ne znam jesu li i oni odustali od remena pumpe ulja? Dolaze pameti polako, ali taj period od 2010 na ovamo, svaki proizvodjac je imao nekih problema.
Doci ce vrijeme u zemljama treceg svijeta, a i to mozda. A u zemljama gdje su zakonima i napravili auto industrijom ovakvom kakvom jeste ce nametima onemoguciti to.
Ako je dodje dom tačke neodrzivosti tj da i tim zemljama prvog svijeta bude skupo otplaćivati automobile. U americi vec masovno kukaju i govore da im je payment za auto najveća finansijska greska i sve ih vise prelazi na polovno, a od tamo se sve prelijeva. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa ja, i govorim za nas. Nismo sigurno u onoj drugoj grupi koja utice na razvoj autoindustrije @Haker, tesko se sa EU bosti
Vidjet cemo, kako god ja ne mjenjam dok ovaj ide i ne krene zavijati u crno Mada gledam ovaj cherry limuzina ne znam kako se zove 44k nov oprema - sve. Gledam ga neki dan na semaforu auto izgleda kao A7, gledam kakav je ono Audi kad ono trešnja Kada bih morao mjenjati ne bih imao problem to novo uzeti, boli me dupe sto je kinez, ebes znacku Sent from my SM-S931B using Tapatalk
https://i.imgur.com/0wtmgUe.png Ovo je slika sa oglasa prosle godine, znaci neko je (neka firma garant) nabila 600.000 km u Octaviji za 4 godine. Nevjerovatno
1.6 danas je i dobro a realno 180ks, vjerujem da to ide fino. Bolje bi bilo 2.0, naravno. Sent from my SM-S931B using Tapatalk