All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. nFare

nFare Overclocker

Rast će dok im ne bude gorilo pod nogama i proizvođačima i distributerima, već se približava vrijeme da se izbace distributeri / middle man, novije generacije i ako ih uopšte interesuju auta će satima klikati po internetu da odaberu paket i individualizaciju i naručit će auto direktno od proizvođača, a ko će se htjeti vjenčati sa nekim el. autom gdje set baterija ili neki random problem sa punjnjem koštaju 10k eura? Platićeš najam auta gdje proizvođač garantuje i vozdra...

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Proizvodjacu nije u cilju prodati samo auto, nego jos barem pola auta na servise i dijelove. Ne bitno na koji nacin ce to rijesiti, ako bude placala lizing firma ili osiguranje, opet ce sve biti proslijedjeno do dzepa krajnjem korisniku.
    Nece sigurno npr VW od sebe dijeliti nove baterije. Ionako zatvaraju fabrike zbog milionskih minusa.

3. nFare

nFare Overclocker

Neće ali će garantovati za njih 2-3 godine, taj period voziš i to je to, Lizing kuće isto na svoj rizik nude osiguranje za servis koje plaćaš mjesečno. Da se razumijemo nisam fan lizinga nego se prosto tako tržište kreće.

4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

5. Qler

Qler Veteran foruma

Debilno auto... ne kontam svrhu. Koji entuzijast koji hoce AMG-a bi ovo uzeo?

6. AggressoR

AggressoR Komšija

Ne mozes skontati s koje strane ruznije izgleda, prednja ili zadnja a onda vidis unutrasnjojs s ovim velikim ekranima, gotova prica.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Ne znam sta su kontali kada su vidjeli kako je taycan naguzio porsche i rekli mogli bi i mi ovako nesto

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Bolji Qlerov CLS

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. Qler

Qler Veteran foruma

CLS je svašta, ali vala ne može se nikako reći da je ružan

10. Haker

Haker Veteran foruma

11. Haker

Haker Veteran foruma

@mobsterc jel tvoj

12. selvin

selvin Moderator

Pa jasta je, zar imaju dva u BiH :)

Edit: evo i link je na @mobsterc-ov profil

13. Haker

Haker Veteran foruma

Barem je volan lijep

14. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da nema znaka naprijed rekao bih jos jedan azijski ev.

15. Qler

Qler Veteran foruma

Ja fakat ne znam šta se dešava sa auto industrijom.. ko su im inžinjeri, ko su im dizajneri? I ko ovo kupuje....550000 eura za ovo.... pa jebo te kralj....

16. kvaju

kvaju Komšija

Jony Ive

17. Haker

Haker Veteran foruma

18. kvaju

kvaju Komšija

Prođe mi ona izjava od Borke sa Buducih klasika, kaze nesto tipa prijatelju, u ferarija kupujes motor i mjenjac, sve ostalo sta dobijes je gratis.

19. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da, to je Enzova poznata izjava, "ne prodajem auta, prodajem motore. Ostalo dajem besplatno jer mora biti nesto sto nosi motor."

Da zna da mu u auta ugradjuju el. motore i to ih pravi Yasa, britanci, zapalio bi fabriku :D

Doduse ne znam za ovaj novi model jesu li sta sami odlucili praviti, al u hibridima su isli engleski motori.

Last edited: May 26, 2026
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Za sve sto misle da je bugati recikliran passat