Rast će dok im ne bude gorilo pod nogama i proizvođačima i distributerima, već se približava vrijeme da se izbace distributeri / middle man, novije generacije i ako ih uopšte interesuju auta će satima klikati po internetu da odaberu paket i individualizaciju i naručit će auto direktno od proizvođača, a ko će se htjeti vjenčati sa nekim el. autom gdje set baterija ili neki random problem sa punjnjem koštaju 10k eura? Platićeš najam auta gdje proizvođač garantuje i vozdra...
Proizvodjacu nije u cilju prodati samo auto, nego jos barem pola auta na servise i dijelove. Ne bitno na koji nacin ce to rijesiti, ako bude placala lizing firma ili osiguranje, opet ce sve biti proslijedjeno do dzepa krajnjem korisniku. Nece sigurno npr VW od sebe dijeliti nove baterije. Ionako zatvaraju fabrike zbog milionskih minusa.
Neće ali će garantovati za njih 2-3 godine, taj period voziš i to je to, Lizing kuće isto na svoj rizik nude osiguranje za servis koje plaćaš mjesečno. Da se razumijemo nisam fan lizinga nego se prosto tako tržište kreće.
Ne mozes skontati s koje strane ruznije izgleda, prednja ili zadnja a onda vidis unutrasnjojs s ovim velikim ekranima, gotova prica.
Ne znam sta su kontali kada su vidjeli kako je taycan naguzio porsche i rekli mogli bi i mi ovako nesto Sent from my SM-S931B using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/DYpZkqOB8wh/?igsh=b3Yxc3o2dHJjdWpk Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ja fakat ne znam šta se dešava sa auto industrijom.. ko su im inžinjeri, ko su im dizajneri? I ko ovo kupuje....550000 eura za ovo.... pa jebo te kralj....
https://www.instagram.com/reel/DYyIVN5pNg2/?igsh=MTBkYmo5emVxcHE4Zg== Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Prođe mi ona izjava od Borke sa Buducih klasika, kaze nesto tipa prijatelju, u ferarija kupujes motor i mjenjac, sve ostalo sta dobijes je gratis. Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, to je Enzova poznata izjava, "ne prodajem auta, prodajem motore. Ostalo dajem besplatno jer mora biti nesto sto nosi motor." Da zna da mu u auta ugradjuju el. motore i to ih pravi Yasa, britanci, zapalio bi fabriku Doduse ne znam za ovaj novi model jesu li sta sami odlucili praviti, al u hibridima su isli engleski motori.