Slazem se sa ovim u potpunosti. Kada vidim djecu sto se snimaju po noci, divljaju, objavljuju po FB i YT, za zatvora sve redom. Pojacali su i redovne kontrole, po gradu je dosta mladih policajaca. Mene su dva puta zaustavili ove godine, a prije toga ne pamtim.
Sta je bilo sa onim sto je popravljao skrhanog bugatija i prozivao Rimca? Bilo u trendingu jedno vrijeme i onda nista.
Imas na YT Mat Armstrong, on ga "sredjuje". Jos malo zezancije na racun elektricnog Ferraria https://x.com/DrClownPhD/status/205...kspert.com/threads/automobili.16972/page-2215
Jest, na auto putu ograničenje 60kmh i kamera. Nigdje to nisam vido sem kod nas. Generalno su kazne smiješne bile. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Vala putevi su nam losi, plus brdska smo zemlja, vecinski. Ogranicenja jesu niska, ali uglavnom opravdano. Jest ono lako popit tu manju kaznu za 10-20km/h preko bas zbog tih niskih ogranicenja, al divljanje bi se moralo strogo kaznjavat.
Meni prosle godine stiglo na adresu oko 640km kazni, i to svaki dan mi postar donosio po jednu/dvije, stajale tamo skupljale se i u decembru taman kad je registracija sve posalju.. prekoracenja brzine 62, 64, 70, par zaustavljanja od 20 sekundi sve i jednu sam dobio.. u jednu ruku i kazem ajde neka su pokrili sve, al brate 62 na sat i da deru tako bas je nidje veze, pa nisam dvije glave letio.. elem zadnju godinu se ne sjecam da sam u 4 brzinu ubacio. Auto nemas gdje ostavit u Sarajevu, stao na stanicu kod muzeja da staru izbacim, znaci doslovno 5 sekundi joj je trebalo da izadje, i dodje kazna.. jebem im svu familiju
25KM na <20 preko ogranicenja. Dajte ba Ne mozes slucajno otic 20+. Dobio sam 10+ kazni u zadnje 2-3 godine, od tog 2 zabrane, ali nemam potrebe lupat kako su kazne ostre, mala ogranicenja ili nekom spominjat familiju, vec je svaka do mene, zurio bez razloga.
Vozao sam se po EU zadnjih par godina, i npr u Austriji mi nije trebalo prekoračenje brzine jer su ograničenja dovoljna. Ono magistrala, 90/100 ograničenje, ja idem 80 normala, jer je OK... ono nemaš potrebe više od ograničenja ići... i onda kod nas ideš prema Mostaru, kanjon Neretve, možeš 200 ići kakav je put, ograničenje 60... vjeruj mi da je 90 ograničenje većina ljudi ne bi vozila preko.. a sa 60 normala da ćeš popušiti kaznu na 71...
Samo sto kod nas skoro da nema magistrale bez kuca na njoj, a u Austriji izadjes iz sela pa livada do daljnjeg. Nakaradno se gradi, sve haman spojeno kucama i firmama.
Jarane od Livna prema Bugojnu, od Jablanice prema Mostaru, od Bos. Petrovca prema Ključu, od Sokoca prema Goraždu i još X dionica, imaš puteve gdje nema živa roba i 60km/h ograničenje...
Zamisli da 10 000 auta u Sarajevu stanu po tih "5 sekundi" pa stanica bi bila zauzeta cijeli dan. Ali "samo da ja nesto pitam preko reda", "samo da ja kratko stanem", "samo da ja" mentalitet, i na kraju kriv je onaj koji sprovodi zakon a ne onaj ko ga krsi? Ebg druze, kreni od sebe... Sigurno ti smeta ko pjesaku neko kad se nabije na trotoar i stane na pola pjesackog, i on je izasao 10 sekundi "samo da kupi cigare".
U konjicu doslovno ne mozes hodati od auta. Stoka parkira gdje stigne sve tipa da ode u radnju, digne novac sa bankomata i td. Te kamere su spas sto kažnjavaju zaustavljanje. Najveći problem ovih za brzinu je sto ih nakace gde vecina ide preko ako ne znas da je tu cisto radi uzimanja love ukljucujuci i patrole, kako često idem hadzici - tarcin imaju par loga tu se parkiraju i svako drugo auto hop kazna. Tipa pred ulaz na auto put kod Tarčina stanu ondje fino i gore upere radar a ogranicenje 50 jos blaga nizbrdica moras kociti non stop da utrefis tih 50 i td. Plus ovo sranje gdje ti kazna dodje kroz par mjeseci, a o kvaliteti puteva ne treba govoriti, apsolutno su propali i niko nista ne renovira. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Da vas upitam, kako se ponašate kad vas neko zaobilazi u vožnji? Jučer sa porodicom krenuo na izlet u SA, naravno iz TK prema SA teško voziti brže od 60-80 km/h, zbog ograničenja, koja poštujem. Oko Kladnja neki lik mi se nacrtao, pa ni metar iza mene. Ne može me zaobići, jer je frekventan saobraćaj. Uhvatio je jedan trenutak, pokušao. Međutim, u susret mu dolazi auto i ja usporim da bi se on ubacio ispred mene,jer sam vidio da neće uspjeti , a i ne bi li otišao. Međutim, i on usporava jer je valjda skontao da se preraručnao. Vraća se u svoju traku i u retrovizoru vidim da mlatara rukama, gestikuliše. Zaobišao me na onoj dionici sa 3 trake,na Karauli, trubi , mlatara rukama.
Ma od Jablanice do Mostara i nije za vise, em prometno, em uz rijeku. Od Petrovca do Bihaca je 100 ogranicenje dobar dio pa je ukraseno nisanima, a pravac. Ja cesto idem u okolinu Stutgarta i tamo je sve magistrala, 100 ogranicenje ali neces nikad vidjeti da neko nekog pretice. Ako onaj prvi ide 70, svi iza idu 70. Pretice se ako eventualno traktor izadje a i to ces se nacekat. Ljudi radije sacekaju da skrene. Kod nas bi ti se u gepek parkirao koliko god vozio, uvijek ima budala koji misli da treba brze.
Kamo druze do Mostara sami pravci, mislim da je 70 ogranicenje ali ne mogu se sjetiti da sam znak vidio a eto koliko vozim prema mostaru. Ugl katastrofa dio puta, kamioni ubijaju promet, a i kada nema kamiona bude neki koji vozi 50-60 i nakupi kolonu onda idu riskantna i kamikaza preticanja, zato i ima toliko udesa. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Prošle godine nekad i hvala lijepo, samo ako me nevolja natjera opet. Sent from my SM-S931B using Tapatalk