All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Da, evo sad mi covjek nudi da mi zamjeni besplatno ja radije dao 200km nego da opet idem u mostar cekam cijeli dan

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

2. Haker

Haker Veteran foruma

Ma vidi, nije pogresan i mercedes je presao na ovu specifikaciju samo se treba stari skroz isprati a to ti nece niko raditi, treba cijeli dan posla. A rekao da je ok da su stari ispustili. Mada ok je ovaj monak mimo toga, samo da mi je blize...

3. Qler

Qler Veteran foruma

Ja ako se dobro sjećam brat je ovu vodenu pumpu sa tim mjehurom, vakuum čime li već, mijenjao I to original iz Mercedesa.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tada je auto i vidjelo zadnji put majstora kako treba, ovi poslije ni boje ne razlikuju.

5. Haker

Haker Veteran foruma

Hajde kad ga vidis pitaj ga pa mi javi pls, da ne bacam u njega djelove bezveze, inace sa svime time iz mercedesa je preko 600km

Nek ostane sad onda termostat ko zna mozda sam bas baksuz pa felerican potrefio

6. Haker

Haker Veteran foruma

Druze ja sve sto sam na auto stavio je do sada bilo oem i najbolji djelovi a majstor je dobar, vidis da odem do Mostara

7. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kompletan antifriz masina izmijeni za pola sata, od toga 25 minuta ne mora majstor nista raditi, samo sto tu masinu nisam kod nas nigdje vidio.
    Svi kilavo ispustaju po 3-4 litre na crijeva, to zamjene nije vidjelo.

8. Haker

Haker Veteran foruma

Upravo tako, a ja sam mislio da ovaj ima to bas sam vidio kako rade, nabije vakum stari sisa na povratno crijevo a ovamo ide novi unutra. Ali nakon par dana vozanja pogledam boju i sve kasno, hajno lagano u dm po destilovanu

9. Haker

Haker Veteran foruma

PUMPA ZA VODU - HEPU - P1613A Najpovoljnije Cijene - AutoHUB.ba https://share.google/O0QaZE6bz3P78eWaT

Ovu kontam naruciti. Eve sa kućištem i ovom vakumokm je skuplja a meni i treba vakum. Nazvat cu sutra motorex ali meni ova hepu izgleda dobra tj. mozda bolje nego febi npr.

@dino73n @dams82 sorry sto vas vise davim oko pumpe. Koliko vidim ova bi mi trebala odgovarati po ovim part brojevima ali ipak da provjerim sa vama prije nego naručim :)[​IMG]

10. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Taj tvoj Mercedes često ide na dizalicu. Neceš ti taj svoj problem lako riješti, teško je za takve stvari uspostaviti pravu dijagnozu.
    Sad mi je drago što sam uzeo Peugeota iz 2019 a ne Q5 iz 2011 za iste pare, koji bi mi za ove dvije godine pojeo neplanirano bar 3000 KM.

11. Qler

Qler Veteran foruma

Vidi burazer je prodao ovu C klasu Hakeru jer je nažalost morao. Sad vozi scenic 2010 godište koji je daaaleko jeftiniji za održavati. I svaki dan mu jebe sve kaže nije mi žao marke koju sam u C klasu potrošio. A Haker zna kako je on održavao, ima sve dokumentovano. Nije štedio feninga. Kaže brat, sad bi opet sve ponovo samo da ne vozim ovo francusko govno :) a dobar mu scenic pravo, lijep haos, opreme i on fine ima, al džaba kad otvoriš vrata a ono škljocne on bi ga razbio :)

12. Haker

Haker Veteran foruma

Tale samo ti uzivaj u merde mobilu :)
    Pa.ja sam imao jedan kvar od 60km da je neko normalnog uma to bi popravio i vozio samo ja hoću da se auto vozi kao iz fabrike i sad se i vozi :)

13. XTRage

XTRage Veteran foruma

Zamisli kazne da moras voziti pezoa.

Qler likes this.
  14. Haker

Haker Veteran foruma

Crvenog

15. Mujka

Mujka Komšija

tebi su oni izvršili upgrade antifriza hahahaha
    dobro ti nije rekao stavio sam ti bolji xDDD

16. dams82

dams82 Overclocker

Izgleda prejeftino, dobro provjeri da li je vakumska. Jer po toj cijeni je mehanička bez slova A na kraju.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Da, evo istražio sam, meni mora sa ovim crnim crijevom sto ima th oznaku na kraju. Gledam gotovo 600, kontakriram mercedes kod njih 640. Rekoh spremite,.kaze za 15 radnih dana ce doci :D

I sad kinezi kao problem kad se retrovizor ceka mjesec dana ovi nemaju pumpu na stanju.

Ugl termostat je na putu, pa cu pumpu kad dodje, a i taman da vidim jel do termostata.

18. dams82

dams82 Overclocker

To 640 za original je odlično. Jer u motorexu npr 899 zamjenska s vakumom.... Mada svi stavljaju tu mehaničku, sporije se zagrijava, ali neće izdat hlađenje nikad.....

19. Haker

Haker Veteran foruma

Pa ne znam, svako pet godina novu nije strasno. A termostat je 200 isto mercedes, nije puno, za astru je bio zamjenski 150..

20. XTRage

XTRage Veteran foruma

Nije vala ni jeftino, kod mene termostat 14 eura :D (Gates koji ga svakako proizvodi za prvu ugradnju)