All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Haker

Haker Veteran foruma

Zavisi, ovdje je kuciste sa senzorom temperature, takvi su obično skuplji.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

2. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma znam, klasicna svapska posla.

Imam u planu uzeti INA set (vodena pumpa, zatezac i remen), plus Gates roler na generatoru i termostat, nekih 180 eura sveukupno.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja kada sam mijenjao vidim majstor stavio Schaeffler Group, kontam sta je ovo. A ustvari je to vlasnik INE, ista ambalaza kao INA.

Last edited: Jun 22, 2026
  4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ma trolam ja.
    Svako auto treba održavati, sve je to u pet deka. Mečka je ipak klasa za sebe.
    Ja sam rekao, Elegance W211 će biti moje auto za penzije sve dok ne ukinu tečna goriva, a nadam se da neće za mog života.

Qler and kvaju like this.
  5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Jel neko kupio PHEV za kućne varijante.
    Dosta raje kupuje ova vozila, puni u kućnoj garaži, i vozika se po gradu dodžaba.

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Razmisljao ja o GTE (plug in hybrid) ili E Golf 7 ( cista struja) ili E Tron A3 (plug in hybrid) , al sudeci iskustvima po internetu dosta su komplikovani za odrzavanje i sumnjam da me nebi zakacila zamjena baterije jer su vec u godinama. Jos mi je gluplja stvar da su uticnicu stavili skroz naprijed kod znaka.

7. selvin

selvin Moderator

Pa ne znam da si bas mogao puno gorih opcija ubacit u ta 3.

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa i nije nam neka ponuda :D

9. selvin

selvin Moderator

Ali kud bas plugin/electric da su opcije iz VW grupacije :)

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Vjeruj na prste ih mozes nabrojati. Za nas balkance je to teska tema :)
    To znaju i sverceri zato uvoze samo Golfa, a tek smo poceli prihvatati benzin.

Onako preletio preko pika, ima par tih golfova 17-20 hiljada. A3 Etron ima samo jedan 25 hiljada i to kasnije vidjoh da je bez carine i pdv-a. Ima jedan Renault Zoe, mozda koji VW Up.
    Sve ostale opcije drugih proizvodjaca su preko 30-40 pa do 100 hiljada. Za tu cijenu ce svi ici na klasicni motor.

Bas neki dan razgovaram sa sestrom, kada su uzimali Corolu, jedino je limuzina bila cisti benzin. Iako im se vise svidio hatchback, taj model su svi hibridi. Nisu se usudili kupiti hibrida iako je nov auto iz salona.

11. selvin

selvin Moderator

Ako se novu toyotu hybrida sa 10 godina garancije nisu usudili uzet, onda bas zive zero trust security zivot :D

12. Qler

Qler Veteran foruma

Ja ovih dana vozam od kuma glc 300e kako je parkira iza mene :) pa da ne mijenjamo. Meni je super ovaj plug in. On kaže da je prezadovoljan. 2021 godina, cca 150k je mislim prešao, nisam siguran tačno u cifru.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Wv I najnoviji na struju i hibridi nisu neka sreca ovaj gleda modele koji su bili najlosiji i kada su novi bili :D
    Ne tnam koliko treba proci da se ljudima golf izbije iz glave.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne voze taxi.

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ako si procitao sta sam napisao vidjet ces na sta sam mislio. Nema ponude. Slobodno ti predlozi nesto.

Moje misljenje, za grada trenutno neki skuter, vespu na el pogon. Ili kvalitetniji romobil.

16. XTRage

XTRage Veteran foruma

PHEV i EV se uzimaju na lizing.

HEV se moze i kupiti, ali Honda i Toyota.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Onda ne kupujes ili kupis sto valja...
    Ja bih prije hibrid kineza barem mozes kupiti nov sa swdam godona garancije

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Znaci pitanje je bilo nesto za grada, predpostavlja se jeftino. Dakle nesto da vozis dnevno do 50km i da punis kuci.

Druga je prica kada uzimas auto za sve namjene, putovanja i sl.

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ne postoji nesto gdje ces u totalu proci jeftino, ako ustedis na gorivu popusit ces na baterijama ili onboard punjacu, ili preprodajnoj cijeni.

Onda jednostavno picanto benzin :D @Qler

Qler likes this.
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Upravo tako,.benzin je najjeftiniji u toj opciji. Ili biciklo pa pedalaj ili taj gayromobil