Ja sam zadnja dva mjeseca malo ulozio u auto. Znaci full ispravno bilo nista se nije pokvarilo. Kupio mu nove gume i polovne felge,komplet nove kocnice,akumulator,servisirao alternator i anlaser,novo kvacilo sa plivajucim,mali servis i ulje u mjenjacu. 4 milje s djelovima po dilerskim cijenama i bez ruku naravno. Ima sigurno jos nekih sitnica al ne mogu se sjetiti. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
To je to, ispravan sam i prolazim zahtjevan tehnicki bez ijedne zamjerke ali bih lagano mogao potrositi 10 hiljada u preventive, redovne stvari i hirove
Eco dokle sam dogurao bila su dva ispiranja jos izmedju, sve skupa sedam ja mislim. Na kraju opet malo rozkasto kontam mrs u pm i naspem pravu stvar i evo konacno sve zavrsim. Jest me lik naguzio, odavno me nije nesto vise napatilo oko auta, vani vrelo ja se ko budala sa grijanjem na max vozim. Ovaj drugi termostat je izgleda rijesio problem ali cu svakako pumpu zamjeniti ali na kraju ljeta dok zaboravim ovaj jad Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Ima li ko kakva iskustva ili savjete vezano za nove VW T-Rocove? Prednosti, mane, koja motorizacija(moze sve, jer bi se prelazilo dovoljno da ima smisla i dizel uzeti npr, a moze i benz). I ima li kakav drugi konstruktivan savjet za nesto drugo, slicno, da je cijena 30ak k eura, novo/skoro novo, u eu bi se kupovalo. Godilo bi mi najviše mišljenje majstora
Za te pare se kupi auto normalne velicine, Tiguan mk2 ako vec mora biti VW (po mogucnosti sa adaptivnim amortizerima). T-Roc mk1 ima dosta slabu zvucnu izolaciju, T-Roc mk2 je to popravio za 2-3 koplja ali to je jos previse novo auto da bi se uklopilo u taj budzet. 1.5 TSI, 2.0TSI, 2.0 TDI su okej, dugorocno ce benzin vjerovatno biti manja glavobolja od dizela koji sad ima jos vise senzora i dupli adblue. 1.0 TSI i 1.6 TDI lagano preskociti.
Ja bih T-Roc sa 1.5 Tsi Evo 2 motorom, ili Audi Q3 sa istim motorom. Dizele bih preskocio. Od ostalih Toyota Corolla Cross ili RAV 4, sta se moze uklopiti u budzet.
Ne ide to bas tako. MQB platforma je sirok pojam. Imaju dvije generacije. U prvoj generaciji je bila samo jedna velicina, a u drugoj od 2016 godine 3 velicine. Tako da je i polo zapravo MQB A0 platforma, troc je MQB A1, a Tiguan A2. A golf 8 je MQB Evo tako da te paralele ne vrijede zadnjih 10 godina, osim naravno na balkanu. Mozda je zadnji model troc na Evo isto, ali prvi nije bio. Ne znam sta se uklapa u 30k Eur i koji motor se ganja. Probao sam troc prije par godina, onaj R 2.0 tsi 300KS, klaustrofobican je poprilicno. Treba provjerit prvo to da li stima prostor, pa onda ganjat po oglasima se zadat trazit.
Dan vas jebo nenormalni, jer opet pišete odgovore i otvarate diskusije koje nemaju veze s mojim pitanjem. A prije svega jebo mene, jer sam išta pitao ovdje.
Pitao si u vezi t roca i neki drugi auto do 30k pa si i dobio odgovore. U pravu si, jebo tebe Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pa napisao sam najvecu manu, premalo je auto, unutra manje od pola. Jesi sjedio unutra/vozio? Ne znam koliko si visok ali nije za 180+ cm, barem se meni tako cini. Nazad mjesta za noge ima ako ce djeca sjedit ili niko. Ako su djeca vise od 7-8 godina, patit ce se. Prednje sjediste je 8cm od zadnje klupe. Ako ti velicina nije bitna, ja bih onaj od 300KS U realnosti, mislim da za te pare mozes uzet bolje auto. Edit: Ja gledao 3 godine star taj R 300KS u brcko gasu, pod garancijom jos 1-2g za 49k KM. Nije dzaba ta cijena za wanna be golf R. Nisam fan vw-a ali golf je avion za ono iskreno.
Dobio sam raspravu o jebenim platformama i veličini prostora. Nigdje nisam pitao za platforme i da je bitan prostor i ko će sjediti u tom autu, jer je nebitno. Ali neću ja, eto, ako ti je lakše. I nije problem ne znati više o motorima ili nekim drugim sličnim izborima(X1 npr ne bi mogao ići nov, nego star koju godinu da bi se uklopio u cijenu npr, kao i Q2/3 lupam) , jer ja prvi ne znam, problem je kad se krene naprđivati o stvarima koje niko ne pita. Nauči čitati, jebem te u oko. @selvin ne može 300ks nov za 30k €
Moja komsinica od metar i po’ vozi T-Roc, gledajuci nju kako sjedi ne cini se da je auto za vece od 170cm Procitaj opet svoje pitanje.
Ma ja sam nekako previdio da trazis bas nov, valjda jer je ispod pisalo preporuka za skoro novo. Taj novi bi trebao bit veci nesto, bolja platforma a od motora sta se moze uklopit u 30k eur uopste? Dok ubacis automatik i nesto opreme, sumnjam da ostane bas fore za izbor motora? Edit: Evo kod nas najjeftiniji po konfiguratoru: T-Roc Life 1.5 eTSI 110 kW (150 PS) DSG Benzin / 1.5 I / 110 kW (150 KS) / DSG 7-brzina 61.373,00 KM Ali celav