All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. dino73n

dino73n Veteran foruma

Preskoci forestera.

Drug ga imao. Pukla radilica,dvije godine trazio motor jer gdje god pitas nema jer se traze.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. Qler

Qler Veteran foruma

Ma duster... Jebe ti se za njega a može svugdje.

NaLe! likes this.
  3. XTRage

XTRage Veteran foruma

Naglasi da je bio dizel.

Za to sto je opisao je upravo Subaru idealan izbor zbog sjajnog pogona, i naravno benzin.

4. Aldiin

Aldiin Overclocker

Ma iskreno, više bih volio benzinca, ali Forestera kod nas nema u toj varijanti. Ako je taj dizel stvarno toliko problematičan, onda ga vjerovatno preskačem.

Vitara mi je isto zapala za oko sada. Jedini problem što je gepek baš skroman, a i pozadi nema nešto prostora. To bio problem, jer nas uvijek više putuje.

X-Trail mi je za sada možda i najveći favorit. Djeluje mi kao baš dobar kompromis svega, dovoljno sposoban za makadam, planine i snijeg, a opet prostran i za putnike i za gepek. Kakav je što se tiče pouzdanosti, servisa i dijelova?

RAV4 je ovdje najslabiji terenac. Doduše za makadam i neki lakši off-road je sasvim dovoljna, ali najviše me vuče to što je Toyota i što je baš na glasu kao pouzdan auto. Par prijatelja ih je imalo i stvarno se niko, nikada nije žalio na pouzdanost.

Duster mi se ne dopada. Baš mi je ostao u sjećanju kao konzerva, plastike, zvoni i vidi se da je budget vozilo. Ali uzmi, vozi i ne razmišljaj puno. Izlazili smo svugdje.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Koje godište? Gledao sam i ja to auto i od određenog godišta su popravili taj problem, mislim od face-lift tamo neke 2012. Samo je tih slabije na našem tržištu.

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

I RAV tog godista je hrdjava bucna konzerva, jedva iznad dustera po tim stvarima, i sa relativno problematicnim dizelom.

7. Qler

Qler Veteran foruma

Ma dajdža moj ima rav4 vala meni se ne sviđa. Jes dobar kad skreneš sa ceste ali na cesti ko traktor... A sam si napisao, duster vas izvukao svugdje, a boli te briga...

8. nivla

nivla Komšija

za te pare ni noviji duster nije za odbaciti

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ne znam za ovaj zadnji Duster koliko je dobar za off road, prvi i drugi su mazge. Ovaj zadnji vec postao sminka, prostor unutra kao da si u tenku, samo periskop fali. Mala sajba i prozori.

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

11. dino73n

dino73n Veteran foruma

Offroad i benzin nisu neki par. Za offroad treba motor sa jakim momentom na niskim obrtajima.

A bilo kako bilo nikad nikom ne bih preporucio da kupi auto koje u saobracaju ima udio u promilima.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

12. XTRage

XTRage Veteran foruma

Mjenjac na low i efektivni momenat na tockovima ce biti veci od nekog pomodarskog suv-a koji je suv samo u imenu.

Ako cemo gledati cega ima a cega nema kod nas u saobracaju, auta sposobnih za pravi offroad nema ni u promilima.

Eh sad sta on smatra pod svojim potrebama je druga prica, mnogi se kunu da im treba offroader a idu stazama gdje prolazi FWD hatchback.

13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Stevie_Ray likes this.
  14. Aldiin

Aldiin Overclocker

Član sam GSS, vjeruj mi da idemo svugdje :)

15. Qler

Qler Veteran foruma

Meni je benzin bolji za off road iako ima manji obrtni moment lakše je dozirati I baratati sa njim. Dizel, pogotovo turbo, puno lakše "zaore" I onda se možeš slikati.... Bar ja tako mislim, slobodno me ispravite ako griješim...

16. Haker

Haker Veteran foruma

Istina, bolje kupiti i problematicniji model nego onaj sto nema djelova pa dzaba sto se rijetko kvari kad moras naručivati i gluposti sa interneta i zakebavat se.

Sreca pa nisam kupio onaj Volvo xc70 i sada bih ga najranije vozio ali bih se i usrecio da sam kupio.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

17. kvaju

kvaju Komšija

Šta bi moglo uzrokovati škripanje kočnica, diskove i pakne neki dan promjenio, nista se culo nakon toga nije, sad nekih 30km lagane voznje i pri niskim brzinama kad se krecem, i ne stiskam kocnicu kao da je drzim cuje se nekakvo cviljenje, pri malo vecim brzinama sve ok.
    Kocnice dobro rade, špura nedavno urađena. Ovo cviljenje tako živcira i pojavljuje se random, neznam sta bi mogao biti uzrok, kao da nesto treba podmazat, al neznam sta.
    W204 je u pitanju, ATF diskovi stavljeni

18. Qler

Qler Veteran foruma

Ma disk pločice... Jebi ga... Potrefio se tako, meni je jednom na mondeu to bilo ali se s kilometrima riješilo, a jedne sam davno na prvom mondeu zamijenio, nisam ih mogao slušati

19. kvaju

kvaju Komšija

Pa ovi diskovi sto su bili su mogli bar jos pa godine, nije bilo ono da se mora mjenjati, nego ovo random škripanje me zivciralo toliko da sam ih zamjenio, misleci da cu rjesiti problem.

opcenito, treba li se icim mastiti ista oko kocnica ili onim brake cleanerom mozda, neznam sta smijem sta nesmijem, nezgoda mi bude, kontas sve nesto lafo odrzavas, a ono cvili

20. Qler

Qler Veteran foruma

Ne podmazuj kočnice :D