Burazeru neki dan puklo crijevo od intercooler, nema zamjensko, nemaju otpadima, originalno da se naruči 1930KM....
I otpadi su obicni K...ako nije vw i Skoda,obicno nemaju nista. A ako imaju,cijena 20 KM niza od novog dijela.
Crijevo? Kako je to moguće ebte. @zippoo sta si ocekivao, pogledaj dijelove za bilo koje auto u ovlastenom. Te stvari se sa otpada kupuju, a sad vidis sto svi voze auta koja su cesta po cesti mozes lako naci dijelove. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Napravio mu je jedan serviser, nešto je iskomplikovao ali je dobro odradio. Dugotrajno. Ali eto, sranje bezveze...
Bas sam htio reci zbog tolike cifre se isplati praviti custom crijevo, a sigurno ima i na ebayu neko rjesenje.
Opet neki test da se trigeruje rasprava zbog ne znam kojeg razloga... All season idealne, za nekoga kao Zoi ili neko stariji kao što je već napisano, jednostavno nema razloga da se vozi nešto drugo. Samo da ponovim po stoti put, direktno na snijegu su jedan nivo ispod pravih zimskih (govorimo o istoj klasi guma). I ove zime a i prošle sam vozio po ekstremnim uslovima što po Sarajevu, po neočišćenim ulicama, ledu ispod snijega, uzbrdicama, autoputu pod snijegom. Nije razliga nebo i zemlja ali se osjeti, manjak trakcije i kočenje, ostalo ok sve. Vozim auto bez filtera, analogno mehanički, maltene bez ikakve elektronike osim ESP u ekstremnim slučajevima i ABS, osjetim u rukama i nogama sve.
Nije rijetkost da pukne, pogotovo ako je mal udio gume u crijevu, starost, vožnje po vrelinama, non stop je crijevo pod pritiskom.
@Qler koje auto je u pitanju? @Haker pa i fokus je baš često auto, zato mi je čudno da nema. Nećemo valjda svi voziti samo tri auta zbog dijelova.
Pa ja na to ne gledam. Moze se naci sa otpada sigurno, ako ne onda ebay i td Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Novembar i mart su postali pretopli za full zimske, a i mjeseci izmedju se jedva mogu kvalifikovati ko prava zima, 95% vremena je ili suho ili neka blaga kisa i bez ekstremno niskih temperatura. Nije slucajno da su i strucnjaci poceli preporucivati koristenje allseason-a umjesto zimske. Crossclimate 2 i 3 je doslovce u pet deka sa zimskom po snijegu, a bolja je i po suhom i po mokrom i komforom, i nece je unistiti 20 stepeni u martu. Tako i Goodyear Vector 3 i 4.
Auto je Renault Grand Scenic 2010 godina, 2.0 dci 150KS, automatik Burazer se zavalio u kredit, do za vrat, izašao na taxi, taman u petak kad je počeo SFF auto mu se pokvari, tek u ponedjeljak popodne ga preuzeo, kad krene peh baš krene... Ali eto, napravilo se, neko custom rješenje i radi posao.
Trebalo bi na Reno staviti 12% manju registraciju jer svakako mjesec dana godisnje provedu kod nekakvog majstora.
Pa nije realno da neko obicno crijevo i plasticni retrovizor od 2 kg kostaju kao mjesecna plata jbte. Gledao sam na olxu,nema ovakvih sto meni trebaju,sa motoricem za upravljanje i koji se sami zatvaraju. Obicni retrovizor kod prodavaca dijelova je 120-140 KM nov. Ali morati cu se zaroviti i pratiti oglase a ako ne nadjem,mozda cu ga ja skinuti i rasklopiti i da pogledam mehanizam i zupcanike,mozda se sta otkavilo,jer je radilo i iz cista mira stalo. Motoric kao da nema snage da ga zatvori,iako se cuje da radi...mozda se sta otkinulo,ima neka sajla u njemu,sto ga povlaci. Kada malo opadnu temperature,skiniti cu ga,jer mi se bas ne daju tolike pare za ovo.
Sto nisi prije pisao, komsija ima otpad reno-a, jedno 100 komada sigurno Ako ima igdje ima kod njega.
Hoćemo li svake godine istu raspravu praviti sa argumentima koji su ko tablica množenja, ovaj put si uranio nije ni jesen još nastupila. Prošle zime došao u Sarajevo, tri sedmice okovano ledom i snijegom 5 dana nisam mogao do auta doći, u povratku me uhvatila mećava u Češkoj pola dana po utabanom snijegu na autoputu vozio, vratio se u Njmačku sve okovano ledom još sedmicama, tako da te svoje postotke napiši komotno na toalet papir i upotrijebi. Mislim nisam valjda toliki glupan da ne znam da je u novembru/pola decembra i martu/pola aprila najbolja allseason, dva seta sam skršio. Fakat više nemam namjeru učestvovati u raspravama o gumama, koje preporučiti itd. Stavi koje hoćeš i kad hoćeš, probaj, javi za dvije godine kako bi...
Mi smo izgleda na razlicitim planetama, koliko si snijega nabrojao ja nisam u alpama vidio u zbiru zadnjih pet godina. I ono par dana sto ga je bilo prosla je allseason-ka gdje i zimska, a gdje nije jedna nije ni druga.
Sto posto si u pravu nema šta, ja sam iz druge dimenzije Davida Lyncha. Prošla je, normalno da je prošla, samo ne treba govoriti da je bolje prošla, problem je ako je spržiš ljeti pitanje kako će prolaziti slijedeće zime...