Haj ako ti nije mrsko pitaj ga ima li crijevo od intercoolera na turbo ide, na neku metalnu cijev koja ide na turbo za ovaj 2.0dci 150KS motor... 2010 godina
Ali trešaš zimske tako da je svako debil ko ih kupi, ako si se ti za nešto odlučio što si proučio i što je bolje za tebe ne moraš drugima soliti pamet što ne rade isto tako. I ja sam tako razmišljao, promijenio dva seta all season na kraju skontao da mi neki kompromisi ne odgovaraju, jednostavno meni ne odgovara, što ne mora značiti da važi i za tebe. Možda je i do auta i geometrije trapa, ne znam...
Ma ja na Kia sam stavio jer kontam da neće biti potrebe za nečim boljim pošto je sve samo po gradu, gdje je i u glavnom očišćeno... a na CLS ide set ljetnih i zimskih, nema kompromisa...
Evo pitao, i standardno mehanicarski kaze da mu dobacim sliku crijeva i broj sasije ako je moguce, ako imas pikni na privatnu. Kaze da redovno stradaju ta crijeva ali mu je 1.5 puno prisutniji.
Evo vec treci put testiram ovog 1.5 HDi, kombinovana vožnja. Od čepa do čepa. Baš ga pošteno ispraznim. Nakon 5-6 proba, sa 53-54 l pređem oko 1200 km. Sto znaci oko 4.5 l/100 km potrosnja kombinovano. Mi smo prezadovoljni šta auto nudi i potrošnja. Evo današnji test, 54,2 l i pređenih 1190 kilometara.
Slabo, ja otisao i vratio se (malo vise od 1000km) i kazaljka kad sam dosao kuci pokazuje vise od pola rezervoara da imam. Sutra cu dosuti pa da vidim koliko je potrosila tacno.
Evo i benzin su nakucali na 3 KM...lijepo Bogami. Jos sada kada i sluzbeno krene ono bojenje/markiranje goriva,biti ce fiksno 5 kf skuplje gorivo jos. I narod opet po noci,nocne utrke,driftanja,divlja voznja,slajdranje,zalijetanje...umjesto da svi smanje potrosnju pa da lihvarima stoji gorivo,svi se sile nesto.
Kakav je Volvo xc40 sa 2.0 150ks dizlom i aitomat mjenjačem. Na prvu vidim nit smedi nit mirise ali tako je za svakog 2020+ godiste. Isto mazda cx5 koliko.vidim kao od 2018 su ispravili mane tog motora. Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Pocne me u maju zezati sat na kolima (centralni display pocne duplo pokazivati - polovica ekrana, nedavno na putu na more pola izgubi osvjetljenje), posto normalno radi pokazivac brzine i obrtaja nisam ni dirao (alfa 159). Na povratku s odmora otkaze alternator (u Crnoj Gori), niko od majstora nije htjeo da uzme taj dan pa iskoristimo putno osiguranje i u sklopu paketa prebacivanje vozila do kuce i nas (oko 450km udaljeno). Danas zamjenim alternator i display radi normalno. Sad nesto razmisljam, je li alternator poceo zezati jos prije 3 mjeseca kad je sat poceo zezati, nije dovoljan napon bacao i prvo se pokazivalo na satu. Cak sam uzeo u drugi sat prije mjesec dana ali mrsko mi ga ubaciti, valja upisati kilometrazu i odradit proxy a nemam dijagnostiku.