Nabavio sam Liqui Moly Diesel-Systempflege Part No. 8357. Pise na pakovanju da je i za Common Rail i za pumpa dizne. Pitao sam i za taj sto si mi preporucio, ali kaze covjek da samo taj ima i nabavlja ga u velikim kolicinama. Moze li to proci?
Svakako Otac je sipao dvotaktola, jer mu je ovaj jedan majstor tako preporucio, kasnije citam da je za novije motore bolje staviti aditiva, jer ga bas dobro procisti. Uglavnom, juce vozi iza mene kolega kaze izlazi ti crni dim, sto vjerovatno znaci da je uspio iskasljati nesto smeca iz sebe Uglavnom, cini mi se da malo mirnije radi, jutros opet od prve upalio
Zapečati EGR obavezno. Kod mene nema nikakvog dima koliko god da auto pržim, doduše kod mene je siemens piezo sistem ubrizgavanja.
Jebi ga, meni je elektronski egr i odmah izbaci check engine, a i nekako mislim da eko je egr tu, i ako je motor podešen da radi sa njim, i sonde na izdubu očekuju neke vrijednosti, a i neki su ljudi, vjerojatno pametni, skontali da treba, sto bi to ja bio pametniji i blokirao ga...
TAj systempflege je za njegovanje urednog sistema a da bas ocistis sve necistoce koje su se nakupile treba onaj kojeg sam ti ranije preporucio.Imas ga u motorexu,kosta 15km 500ml i dovoljan je za 70 litara goriva,a moze se koristiti i sam,spoji se na criijeva umjesto rezervoara i na mjestu se motor turira dok se ne potrrosi to pola litre.Tako se radi kod ekstremnih zaprljanja .
Hvala ti puno na informacijama. Nigdje nisam nasao koja je konkretna namjena tih par proizvoda, svi kazu sipaj sta nadjes, ovako je puno bolje kad znam sta sipam
EGR je veliko sranje, meni je auto prodisao poslije blokade, ima način za elektronsko uklanjanje, a ja mislim da će motoru više goditi svjež zrak nego prljava garež iz izduva. Nikakve koristi od njega, čak šta više šteti motoru, to vraćanje izduvnih gasova radi eko normi okačiti mačku o rep. Zaprljan usis, garež svuda, jedno veliko sranje zbog EGR. Ja sam blokirao EGR, očistio motor, dobio manju potrošnju i manje problema, mirniji rad.
Je li ko blokirao EGR na P308 PH2? Ovaj motor 1.6 eHDI....gdje mu se nalazi taj dzek od EGRa da iskopcam i provozam?
Ne mozes bolan samo iskopcati i vozati, pogotovo kod novijih auta gdje je EGR elektronski... odmah motor ne radi kako treba, i javlja check engine gresku...
Danas je problem lokaliziran u Fordovom servisu. Bio je alternator. To je i razlog zbog cega se povremeno palio ABS. Pored toga je nadjeno da je i letvu volana potrebno zamjeniti. S druge strane, tu ima i jedna pozitivna stvar. Navodno imam rijedak model kome je karoserija u potpunosti pocincana i ne bi trebalo da bude problema s hrdjom.
Re: RE: Re: All about (my) Car/Cars !!! Molim te samo cijenu napiši čega si mjenjao, da znam možda me nekada čekalo isto Meni se abs upali na sekundu kad tek upalim auto, ali izgasi se i ne pali tokom vožnje više. Sent from my A0001 using Tapatalk
Re: RE: Re: All about (my) Car/Cars !!! Prvo sam otisao jednom momku koji se bavi ugradnjom alarma, on je slucajno imao dijagnostiku za Forda, koja je pokazala za ABS odredjeni kod. U Delphijevoj dokumentaciji kaze ako ABS gori konstantno onda je pumpa 100%, ukoliko se povremeno pali onda moze biti problem s gubljenjem napajanja. http://ww2.justanswer.com/uploads/muddy ... 1_1121.pdf Dijagnostika u Fordovom servisu 40 KM, sad, ovo je samo bilo za ABS. Za motor ide druga haman. Imaj u vidu da dizne moras odnijeti bosisti, to ti dijagnostika vjerovatno nece pokazati. Alternator polovan je 200 KM, nov oko 1000 KM. Eh sad ja sam nasao lika koji nabavlja dijelove i ugradjuje i to iskljucivo ove Focuse mk1 i radi to odlicno Vidim volan mi je dosta tezak, razumijem da mora biti tezi nego na Puntu, ali ovo je katastrofa. Opet kod istog lika 200 KM. Cijene po otpadima su tu negdje. ABS pumpa bi izasla oko 100 KM u slucaju da se mora mijenjati. Oni senzori su jeftini, imaju da se uzmu i na ebayu, mozda pomogne i jednostavno ciscenje. Dizne polovne bi bile otprilike 500 KM bez kodiranja, a mislim da su na TDDI upola jeftinije, ali je zato pumpa skuplja. Mijenjao sam potom podizace stakala i otvarac za gepek. Po piku kosta 20 KM, ja prosao za 10 KM. Dakle, ako izuzmemo ovog majstora koji me izlevatio (zamjenio povratni ventil koji ima malo ili nimalo veze sa problemom) i uzeo 100 KM za provjeru dizne, zamjenu ventila i promjenu grijaca, letva i alternator s rukama ce me izaci oko 450 KM plus nekih 50 KM za ove sitnice oko interijera. Znam, zvuci skupo, ali bilo bi gore da sam dizne promjenio i plus jos ovo, sto je bilo uzrok problema. Ako te jos interesuje ona plastika ispod sajbe sto ko fol stiti od izlijevanja vode kosta u Fordu 630 KM, polovna je lutrija, uglavnom su sve izgorile pa ne znam koliko je pametno to uopste traziti.
Kod mene je tddi, hvala ti na odgovoru, a što se te plastike tiče ispod šajbe, ja ću popraviti svoju ovaj tjedan majstor prezauzet, problem je što plastične kopče puknu pa čitava ta plastika olabavi pa neka ali baš nekad kad je jaka kiša malo vode kod suvozača bude na podu. Majstor kaže da on zna to riješiti i da ih je dosta rješavao, čak mi je i spominjao kako, tako da ću pustiti da on to odradi. Što se tiče dizni ja ne štrecam od njih (di [FACE WITH TEARS OF JOY]) Al mislim da letva volana mi ne gine u idućih godinu dvije, nešto ponekad zna malo tupkati kada skrećem uzbrdo. Sent from my A0001 using Tapatalk
Ekipa, mišljenja vezano zatamljivanja stakala? Na zadnjim staklima imaju oni grijaci, da li ce to igrati neku ulogu? Mislio sam raditi u BiH, ako budem radio tj., i raditi samo zadnja stakla, i ne puno crno, nego nesto srednje. Da cujemo
kazu da je LLumar jedan od najboljih. imas na piku dosta radnji koje nude tu uslugu. http://www.llumar.ba/autofolia.html a sto se tice zakona, svako zatamnjivanje mimo fabrickog nije dozvoljeno, pa racunaj na pokoju kaznu godisnje. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ja sam prije par mjeseci zatamnio u llumaru i super su. Stvarno nemam zamjerke. A sto se zakona tice, po zakonu stakla zadnja bocna možeš tapetama oblijepiti ako ti je cejf. Zadnju sajbu kao ne bi smio ali tu je šaren zakon, a samo prednje bocne i sajbu ne smiješ zatamnjivati. Ja sam zadnji box zatamnio 80% a prednja bocna 20%. Cazin mi je bio da se ne grije auto i da mi žena nazad moze dojiti dijete kad negdje idemo a da se ne vidi ova folija naprijed je neka nova jebacka, sa 20% zatamnjenja manje se grije nego ova nazad sa 80%... Ali je i skuplja... Mene je za mondea sve došlo cca 350KM