Da to je bas puno, gotovo nemoguce sa dizelom, do 115 konja Neki dan mi zena vjezbala parkiranje na parkingu jedno po sata i gledam presli 3km porosnja 10 i nesto litara
Pa ko je kriv @Qler - u sto hoce auto od 170KS a vozi po gradu Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
kod mene je prosjek kako sam kupio auto 5,5litara, u tom je gradska voznja + van Tuzle kad god stignem
Da je rekao da vozi stalno u guzvi sve okej, 10 je onda realna cifra za zimu i automatik. Ja da naguram 10L prosjek morao bih paliti na temperaturi -10, voziti par kilometara, i ugasiti do iduceg jutra. Tu njegovu rutu bi pretpostavljam komotno radio sa prosjekom 7,5-8L.
Jebaji ga, i prošli je oko 9 trošio.. Ne štedi, ne peglam kad vozim... Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Evo koliko dizel trosi od Tuzle do Lukavca nekih 7km, ponisteno na izlazu iz Tuzle Znaci idealni uslovi, cetvrta i peta uglavnom samo treca na kruznim tokovima
Ma hajde goni ta ponistavanja na toplom motoru i gladjenje gasa. Prve dvije minute zimi na skroz hladan motor ide 15L.
Stil vožnje je najveći faktor koji utiče na potrošnju... Pa sve ostalo... Sjećam se kad je stari kupio nekad passat 6 karavan 1.9 TDI i ode do Doboja i nazad oko 40km u oba pravca, prosjek 3.6-3.8 Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Na INVivo dolaze ljudi i sipaju sa autima od preko 50 k vrijednosti, ja nasuo pun rezervoar kad su ovi minusi bili. Cak mi bolje vuče od Gazpromovog jeftinijeg dizela.
pa napiso sam idealni uslovi, da sam ostavio potrosnju od kuce pokazao bi mozda nekih 4,5l do Lukavca.
1.9 pd garant, octavia a6. Ja to auto imam želju kupiti, sad kako je tu dvoje djece, dobro bi doslo 500l i 5 vrata u limuzini, jako je jeftna za odrzavat, moze puno preci.
Da, auto stvarno ima prostora unutra ko u prici, posebno u sirinu. Znaci sjedis a vrata ti od ramena jedno 20 cm, suvozac na kilometar
Ja sam od Marta prosle godine pa do sad presao 30k km. Bilo je svih nogucih uslova. Dosuse nikad citav rezervoar samo u gradu al najvise sto mi je potrosio je ovaj sad zadnji. Snjeg zima i malo sam manje isao dalje. Presao 1050km 5.5L prosjek. A najmanje je trosio nekad u aprilu 1550km 3.75L prosjek. A onako generalni prosjek na godisnjem nivou mi je oko 4.5L. To je uglavnom vozanje po kantonu sa brzinama do 80kmh. Gradska mozda 20%. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro