amd mobile 2500+ barton

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Dzahdo, Aug 17, 2004.

1. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

Ljudi sta mislite koliko maksimalno mogu klokat AMD Barton 2500+ MOBILE sa dva ventilatora u kucistu i ZALMAN 7000A-cu ?! :roll: Citao sam svagdje da su postigli i vise od 2500 MHz ?! :arrow:

2. ming

ming Veteran foruma

2500 garant a preko toga moras ga shockirat voltiranjem da radi a to nije to moj radi 2500 na 1.65 sta ces bolje od toga

3. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

ma ja ali kazu da je jaci od Intelova Pentium 4 2,8 ghz, al eto i ovako je dobro... 8)

4. Lamagician

Lamagician Komšija

Evo moj sa tim kulerom i 8rda+ i 4 ventialatora dodatna radi na 2500 Mhz ali na 1.7V...1.65 u nekim aplikacijama nestabilna voltaza. Inace, max 2540 Mhz : ( . ALi zato je temperatura prilicno dobra...nije visoka ;) .

5. ming

ming Veteran foruma

2400 mhz nakon 3 sata duma iznosi 43° pa vidi

6. Lamagician

Lamagician Komšija

da..i nije kriticno...prilicno dobro :)

7. ming

ming Veteran foruma

gdje je kriticno moze do 80 to znaci imash josh fore 40° (vjeruj nema razlike iznad 2400 mhz)

8. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

pa jel to sto ja klokam cudo jace od pentium 4-ice 2,4 ili 2,6 ghz neko mi rece da jeste? je li ili nije? nije sve do MHz ili GHz :shock:

9. Lamagician

Lamagician Komšija

10. ming

ming Veteran foruma

po sisoft sandri (totalno intelaskom programu) barton na 2.5 ghz je jaci od SMP 3.6 Pentiuma (multimedia itd) kud ces bolje

11. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

uhu burazeru, mozete li mi dati listu tih programa benchmark, ono AIDA32 taj sisoft sandra , sve tacna imena ako moze :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 8)

12. ming

ming Veteran foruma

sisoftware sandra standard neznam im stranicu ali zna yahoo 8)
    download ti je djaba tezi nekih 7 mega ja mislim
    a za testiranje imash
    poredjenje svih cpu-a od 66mhz pa do 3.6 dobar program

13. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

potpisujem. mada malo naginje Intelu.

14. Lamagician

Lamagician Komšija

Pitanja poput softmoda (how to), download osnovnoh benchmark programa isl. su bespotrbena. Bilo bi pozeljno da nekada otvorite adresu http://www.hardwarebase.net a ne samo forum.hardwarebase.net : ) .

Bez uvrijede...ipak je cinjenica da imas direktan link za download u download sekciji HWB-a ;) .

15. ming

ming Veteran foruma

mogu ti ja poslat maximum josh mi fali zalmanov hladnjak za northbridge (uskoro stize u plus) inace ide do 2625

16. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

:mrgreen: u sta sam se ovo uvalo 8) :) kad ga ja kloknem nece ga nu allah ni isus ni krisna spasit :) :arrow: :arrow: :arrow: 8)

17. ming

ming Veteran foruma

nenadaj se punom clocku evo ja sa ovom konfiguracijom josh ga nisam izcjedio do zadnjeg mhz-a

18. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

pa dosta mi ej do tih 2530 mhz, meni je sasvim dovoljno. Samo od igrica cu igrati DOOM3 , Half-Life 2 , Painkiller i novije a staro ne igram :)

19. ming

ming Veteran foruma

painkillerna nemoj ni probavat glup ko noga :idea:

20. Dzahdo

Dzahdo Aktivista

probo sam, igracu je samo zato sto lici na seroius sam , a igracu je dok ne izadje serious sam 2 :mrgreen: :mrgreen: