AMD odustaje od RDNA 1/2 drivera ( 5000 / 6000 series )

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by RaP, Oct 31, 2025.

Tags:
  1. RaP

RaP Komšija

Qler likes this.
  2. dino73n

dino73n Veteran foruma

Steta. U 6700/6800/6900 su jos uvijek vrlo upotrebljive grafe. U vrijeme kad sam presao sa 6700 na 7700 jedva da sam vidio neki napredak. Cak u nekim naslovima se 7700 ponasala slabije od 6700

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

RaP likes this.
  3. Qler

Qler Veteran foruma

Eto sad moja gpu stara preko noći... Debilno. Mislim ne igram neke nove igre, mene i neće pogoditi, ali vjerujem da će mnogima sranje napraviti

RaP likes this.
  4. nenji_avero

nenji_avero Aktivista

Šupački potez samo takav

Pa moja 6950XT je jača nego više od pola "savremene" ponude jebote...

RaP likes this.
  5. zoi

zoi Veteran foruma

6. Stryker

Stryker Komšija

Kako je krenulo mogli bi mi u roku 10 godina ostati bez "klasičnog" gaming hardwer-a i sastavljanja gaming konfiguracija.

Ako Nvidia i US vlada potpuno preuzmu Intel, AMD će možda biti preslab da se izbori sa takvom konkurencijom (pa ga možda preuzme Apple) a umjesto hardwera na koji smo decenijama navikli kupovati i igrati se sve bi moglo preći na "cloud."

Razmislimo, njima je možda isplativije i "bezbolnije" da mjesečno plaćamo pretplatu na neku RTX grafičku kartu tamo na nekom oblaku (GeForce Now) i pristupamo tome preko svojih "terminala" sa "niskom stopom ugljika" nego da svake 3-4 godine kupujemo fizički komad hardwera.

RaP likes this.
  7. RaP

RaP Komšija

8. Tensai

Tensai Komšija

Za 5 godina: nova graficka izlazi ujutro, popodne vec nema drivera

9. nenji_avero

nenji_avero Aktivista

AMD i nVidia imaju više od pola istih shareholdera, tako da šta god bude - biće kako oni odluče :)

10. zoi

zoi Veteran foruma

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prosle godine su digli ruke od Polaris serije, Rdna 1 i 2 je vjerovatno prolongirana na godinu. Ocito da nemaju dovoljno velik kapacitet ljudi koji rade na driverima.