AMD Phenom 45nm (Deneb)

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Dog_Father, Jul 11, 2008.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Imao sam i ja isti problem nedavno. Uglavnom najbolji proc za AM2 bi bio 6400+ Black Edition ali se vise ne proizvodi. Ni 6000+ Windsor nije nimalo los ako ga dobro ohladis.

2. Qler

Qler Veteran foruma

haj nesto cu pokusati iskomplikovati...

3. exchanged life

exchanged life Aktivista

AMD debelo zaostaje za intelom. Bolje bi im bilo da se što prije pojave sa nečim zaista konkurentnim po performansama, a ne samo po cijeni, jer inače AMD-u nema svijetle budućnosti. :x :x

4. Esh

Esh HWB

Osjecas li potrebu da nama ili AMD-u jos nesto porucis?

5. exchanged life

exchanged life Aktivista

Ne, više ne. Nego osjećaš li ti potrebu da postaviš još koje "pametno" pitanje? :lol: :lol:

6. Esh

Esh HWB

Ne toliresemo spam na forumu. Ako imas neko misljenje i hoces da razvijes neku diskusiju, slobodno, ali sa argumentima i nekim razmisljanjem. Recenice tipa "ako sutra ne bude suncano, moglo bi bit oblacno" ne vode konstruktivnoj raspravi.

7. k0ST

k0ST Aktivista

8. X-Factor

X-Factor Komšija

Zanimljivo stivo :)
    Samo da se neko od proizvodjaca sjeti da izbaci single socket F plocu sa nekim boljim chipsetom (790FX), uz OC potencijal, jeftinu DDR 1066 memoriju ovo bi moglo biti fino rjesenje za desktopa (zajedno sa ATi 5870) , a za foldanja bi dobro posluzilo :)
    Opet intel u prednosti i sa 4 jezgra, sa HT podrskom i virtuelnih 8 jezgara. Kad dodje era njihovih six core rjesenja + HT + 32nm to ce biti poprilicno nedostizno a i ne dostupno obicnim smrtnicima. Ja se nadam da ce AMD odgovoriti sa nekom normalnom cijenom u odnosu na intel, kao sto je slucaj sa Dragon platformnom.

9. GW

GW Moderator

Naravno da hoće. Inače bi propali. :)

10. Esh

Esh HWB

Cini mi se da su se slicni slideovi vec pojavljivali:

11. Esh

Esh HWB

Link: http://benchmarkreviews.com/index.php?o ... &Itemid=63

12. boris87

boris87 Novi član

prodo x2 250 i sad trazim neki athlon x3 da malo testiram i njega...imal gdje u bih da ne nabavljam iz hr moram cekat 20 dana...

13. dzeri

dzeri Aktivista

Tek je 21. oktobra predstavljen, tako da ces morati sacekati jos malo dok dodje do nase obale. Inace, trgovci to ne narucuju jer ne znaju kako ce prodat procesor sa tri jezgre, pogotovo kad im kupac kaze kod malog Mishe C2D daje lockan xyz fps, a kod mene ovaj sa tri toliko i toliko :p

14. boris87

boris87 Novi član

a jeb. drzava da sam tjeo davno sam a mogo dovuc iz hr,reko brzo ce i kod nas pa necu petljat...ima da ga iscjedim..

15. GW

GW Moderator

16. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

to ce ih pravo pogurati :)

17. Esh

Esh HWB

Nesto i za CES:

18. kolinsb

kolinsb Veteran foruma

fino fino :) neka su se i kod njih posle slagati kockice.... jos ako budu jeftini :smt007

19. Esh

Esh HWB

Najavljena maloprodajna cijena je 330 dolara, dakle 30-tak vise od referentnih.

20. Konjislav

Konjislav Komšija

Za koji? :roll: