1. zoi

zoi Veteran foruma

Pošalji mi lokaciju skladišta u pp, da obrišem prašinu :D

2. mobsterc

mobsterc Overclocker

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma nista, mogli su i ne pravit novu seriju. Nikakvog smisla vise nema.

EL NINO CFC likes this.
  4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja necu jos dugo nista apgrejdovati. Cekam novi Battlefield da vidim na sta ce liciti, kakve traze requirementse, i onda eventualno tamo na kraj 2026te gledati kakvo stanje bude.

Mada trebace meni novi build skroz.

Trenutno gejmam na 1660ti i 5700x, i ovo sto sad igram je sasvim dovoljno za medium/high detalja na 1080p.

5. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

6. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ne znam kad je veca shega bilo predstavljanje, evo za 5min pocinje live a kartice vec mjesecima na lageru, eto niko nije nijednu otpakovao, svaka cast :D

Last edited: Feb 28, 2025
  7. mobsterc

mobsterc Overclocker

U novi cu post:
    549$ 9070 a XT 599$

opaaaaaa :D

Na prvu tu je negdje sa 7900xtx, odnosno 5070ti, sto je ocekivano, ponegdje koji procenat losija, ali dosta jeftinije

EL NINO CFC likes this.
  8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ako zbilja budu te cijene, ok. Ali nista posebno. 7900XT je vec bila po oko 650-700 EUR.

Veci problem je sto nemaju proizvod koji je bar 40% brzi od 7900XTX.

9. zoi

zoi Veteran foruma

Znam da neće biti, ali za 600 eura bi mi ovo bila top kartica, primamljivija od svega što je nvidia izbacila.

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Daj boze da bude po toj cijeni, da ne bude +50% gore zbog botova i skalpera.

11. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa naravno da ce biti jer Miki je vec dva puta pisao sta mozemo ocekivati.Ove cijene MSRP su cirkus i zbog scalpinga kao i lazne prezentacije cijena sto kazu na PCMR trebalo bi obje kompanije krivicno goniti.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Miki kao ni drugi nije znao cijenu jer su karte dobili po starim cijenama pa čekaju koliko će amd spustiti.

Da se razumijemo, kod nas očekujem makar 800 eura nažalost i po toj cijeni me apsolutno ne zanima ta karta, a vala niti neka druga.

13. Picoooka

Picoooka Komšija

zoi likes this.
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Ja bih prije rekao da tu to stare cijene, to za te pare ne znam da će iko kupiti.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Cak ako se smire cijene pa dodju do te neke msrp, u eu je to blize 650eur, odavno vise nije 1$ 1eur.
    Mada na pocetku ce biti skuplje sigurno jer nema konkurecije, odnosno nvidia je duplo skuplja

16. igor.g

igor.g Komšija

~700 eur uključujući 19%PDV u DE za bazni 9070XT model kao npr. Sapphire Pulse. I to je previše jer ko može da čeka normalne MSRP cijene, 5070ti je bolja kupovina za ~870eur.

Non XT je trebao biti 450-480$ a XT 550$

17. mobsterc

mobsterc Overclocker

A gdje ima za 870eur(+19% je 890) :D
    Ja se ne slazem, ako je tu negdje po perf, 150$ manje od nvidia je puno bolje nego sam ja ocekival

18. zoi

zoi Veteran foruma

170 eura je ogromna razlika. 50 do 100 max se može pričati. 170 se nema šta misliti ako su blizu po performansama, plus se ne moraš brinuti hoće li ti doći osakaćen primjerak :)

19. p4ja

p4ja Komšija

ma sta ti je buraz, bice preko 2 hiljade km, astral 5090 je 7k maraka, ovaj amd ide 2.5k

zoi likes this.
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Onda neka im je sretno sa prodajom, za 2500KM je bolje uzeti RTX 4080 super.

zoi likes this.