AMD Zen / Ryzen procesori

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Decerto, Jul 24, 2015.

1. dino73n

dino73n Veteran foruma

E jbg. Jesam osjedio i nosim djozluke al nije bas penzija tako blizu. Heheheheh

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Neka je sa srecom. Odvrti koji benchmark, steel nomad je besplatan za 3dmark.

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Imam vec instaliran. Probat ceno. Samo da upali. Ima jos jedno pola sata posla.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ima ovdje puno posla dok se sve nasteluje da bude kakva mi je bila prosla ploca i sva podesavanja i dok se ja sad upoznam s novim biosom.

Sad mi ovo isto spansko selo.

Al performanse u igranju su druga prica.

BF6 Empire state mapa sve na overkill 120 fps native al su zato 1% i 0.1% 110fps a prije bilo 40-50 lows dok je glavni fpsi prije bio solidan. I kad spustim detalje ili smanjim rezu fps se nije povecavao.

Probam 1080p low preko 200fps vrti a prije 110-120 max

Uglavnom odlican upgrade. A najbolji dio price je RAM. Nisam marke dao. Mjenjao za kombo iz starog kompa. 5800x/b450m-a/2x8gb 3000mhz corsair vangence

Evo i 3dmark

Stevie_Ray and Reventon like this.
  5. Reventon

Reventon Veteran foruma

Fino si je kloknuo. Kod mene 7369 sa +450mhz na gpu i +2000 na memoriji. Vjerovatno mi je cpu usko grlo jer u monitoring dijelu izgleda kao ekg :)

6. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nisam ja toliko kloknuo.

Znaci definitivno te cpu koci.

Ko mene je gpu +400 i mema na 2000. A nisam ni probao vise. Jer ne treba mi ni koliko moze na stock. Al dobro je da ima rezerve za kasnije.

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

To je cisti GPU benchmark, ne vjerujem da ima sta CPU da koci. Prije da je nesto drugo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

8. Reventon

Reventon Veteran foruma

Moguce je da x3D pogura benchmark. Ne vidim sta bi drugo moglo biti.
    Inace njegova MSI fabricki ima veci boost clock.

Edit:
    Ipak je Stevie bio u pravu. U Nvidia control panelu mi power management bio na normal, ukljucim max performance i dobijem 7497 sa 400 na gpu i 2000 na memoriji. Tu je to znaci.

Last edited: Feb 28, 2026
  9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pazi sad kad Dino upali taj max power i dobije 8500 hhhhhhhh

Sent from my iPhone using Tapatalk