ANTEC Nine Hundred

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Arnie, Aug 9, 2008.

1. Arnie

Arnie Novi član

Pozdrav za sve, i sorry ako je o ovome kucistu vec bilo rasprave i zakljucaka itd..
    E ovako razmisljam da ga uzmem, pa bih molio vas da mi kazete nesto vise o njemu i dali vrijedi 240 km dati za njega.

Attached Files:

• 121.jpg
      121.jpg
      File size:
      43.8 KB
      Views:
      2,505
  2. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Ja ga imam i prilično je dobro kućište. Međutim, pored CM690 koji je također dobar (150KM nov) , radije kupi ovo. Kupi Antec jedino ako ga možeš naći jeftinije. Ja sam ga našao za 150KM (polovan) i prezadovoljan sam.

3. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Ja ti imam CM690 i mogu ti reci najbolje potrosene pare za komp ove godine

edit:

cm690 ima cable management, znaci imas plasticne kvakice za ubacivanje kablova itd itd

4. nFare

nFare Overclocker

Oba kucista su ko svicarski sirevi s tim da CM ima jako postenu cijenu dok je Antec malo overpriced.

5. artemis

artemis Komšija

Antec ima veoma dobar "propuh",ali da bi bilo tip top treba fino srediti kablove.
    A njihovo sređivanje i skrivanje ide teže,jer nema rupa kroz koje se mogu provući i sakriti iza matične.

Dodatni problem su napajanja sa dužim kablovima.Jedno od rješenja je da se uzme dremelica i naprave rupe.Uz malo truda može se fino srediti i bez rezanja.Ne zaboravi da je magnet za prašinu,ali hladi dobro :)

6. ReNNo

ReNNo Overclocker

Nove revizije ovog kučišta imaju vec probusene rupe da se srede kablovi , ali kako god...ne isplati se dati 250KM na ovo kučište pored ovim CM-ova

7. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

CM690 definitivno, ovaj Antec ne vrijedi ovoliko para.

8. Arnie

Arnie Novi član

Ljudi hvala vam puno, pomogli ste mi u odluci , najvjerovatnije da uzimam taj CM690. Samo me jos zanima sto se tice ovoga CM690 sta dodje uz njega(mislim koliko kulera) i dali je komplikovano za postaviti u njega...

9. Vedo

Vedo Moderator

2 od 12cm koliko ja znam.

UE trazi 30 KM da ti prebace komponente iz starog u novo kuciste :lol:

10. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

Ma instalacija u svako iole bolje kuciste je sega. Cable management je druga prica.

11. mahalas

mahalas Novi član

Mislim da dodu 3 od 12cm ventilatora kod CM690(kod CM590 dodu 2 ventilatora).

12. Arnie

Arnie Novi član

Evo iso sam neki dan i gledao ovo CM690 i svidjelo mi se pravo, trebo bi ga uzeti ako Bog da pocetkom sljedece sedmice.
    E samo jos da vas pitamo,posto dodu 3 kulera uz njega 1 plavi led naprijed i 1 sa strane i 1 pozadi. Mene sada zanima koliko mi vi preporucujete jos da ih kupim dodatno, imam mjesta za 2 gore i za jos 1 sa strane i ja mislim jos negdjed da se moze staviti, pa koliko mi je pored ova 3 sto dodju uz njega dobro da ja dodatno stavim, Hvala.

13. hurmash1ca

hurmash1ca Moderator

To sto dodje uz njega su ventilatori, a ne kuleri. Bit ce ti dovoljna ta 3 od 120mm.

14. Arnie

Arnie Novi član

Evo samo da zahvalim svima koji su davali savjete i pomagali pri izboru.. Uzeo sam ovo CM690 i mogu samo reci da sam prezadovoljan njime.