Apple iPhone - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Jan 10, 2007.

1. Qler

Qler Veteran foruma

Nemam iPhone, i meni izgleda dosta ispeglano ovaj 26, i lijepo iskreno, ali vidim puno se raje zali da design. Kude kontrast, ne svidja im se ovo staklo... ne znam. Meni je to i OK koliko mi fale neke druge funkcionalne stvari :D kao dedicated back button..

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Joj budalastine, sta, sad napravili sve transparentno i eto skovali novi termin za to. Tipicni Apple.

Pa uvijek je na Androidu bio mali milion launchera koji su nudili ovo.

3. Haker

Haker Veteran foruma

Meni ovo izgleda kao third party luncher. Generalno na telefonu stavim tamniji wallpaper da bolje vidim ikone, foldere i kalendar widget uvijek potamnim da se vidi.
    Sreća pa ne koristim iphone, morao bih ga prodati radi ovog ili nikad nadogradit

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Sjecam se na Windows Visti kad je ovako bilo, cisto da uspori PC :D

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa treba sackeati da izadje, mislim da ce biti dosta stvari opcionalno, samo se povecava mogucnost ‘customizacije’

kvaju likes this.
  6. Reznor

Reznor Overclocker

Koliko buke oko ovog glass efekta, vec danima clanci izlaze o tome, to moze samo Apple :D

https://www.phonearena.com/news/ios...eels-like-one-big-cover-up-operation_id171279

I dalje ne vidim neke "normalne" stvari u 2025 koje Android vec ima odavno npr:

- Sideloading (ovo se nesto pricalo da ce biti i uveli su jedino 3rd party store i to samo EU, 99$/year za developer account je ridiculous)
    - Normalni file manager (ok, ima Files, ali je vratolomija za koristiti)
    - Multitasking (ok, moze biti 100 aplikacija u pozadini, ali i dalje nema normalan nacin da se ocisti Recents, cisto da nije nabacano)
    - Prebacivanje slika na laksi nacin (moras syncati ili importovati)
    - Integracija s drugim uredjajima koji nisu Apple (lakse syncanje na cloud servise)

Znam da previse trazim :)

Za dedicated back button to i jest otprilike fazon kako swipe gestures rade na iOS, ali bilo bi dobro kad bi mogli tipa u power tipku ugraditi biometrijski citac, da radi kao nekad TouchID na iPhone 7.
    Meni je recimo nepraktican onaj Control Center kad su na iOS 18 dodali one tri stavke da se skrolaju, iako mozes customizirati skoro sve iteme, ne mozes ovo troje ni iskljuciti ni premjestiti redoslijed.
    Dodatno, mogli su malo i iCloud pojacati ovaj base storage, barem da bude kao Google 15 GB :D
    Kad smo kod storage increase evo jedan prank ko nije upratio, ljudi cancelovali pretplate :D

https://www.reddit.com/r/ios/comments/1bt42al/apple_increases_icloud_storage_to_20gb_s/#:~:text=Yep!,“power” of their phones…

7. Reznor

Reznor Overclocker

Kako je Musi izgleda mrtav neko vrijeme evo dvije alternative za Youtube

Demus
    Muzi X

8. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Sto mrtav, kod mene radi jos

9. Reznor

Reznor Overclocker

Nema ga više na App Store, znači radi dok radi. Meni se sama aplikacija offloadala, pa jedino se mogla obrisati.

https://feelthemusi.com/

Pelikan likes this.
  10. Reznor

Reznor Overclocker

11. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

popravice oni ovo s vremenom. kao i sa ios 7.