Apple iPhone - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Jan 10, 2007.

1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Air izgleda dobro, super tanak a 6.5". Baterija jeste mala, to se treba testirati mada danas gdje god krenes imas wireless punjac za brzu dopunu, u autu, na poslu. Za nekog nezahtjevnog korisnika moze proci. Jedino je cijena od 1200€ problem. :)

2. zoi

zoi Veteran foruma

Air je meni besmislen uređaj, ne pamtim kad sam na telefonu pomislio joj što nije tanji, ali sam zato sto puta pomislio što nije veća baterija.

iphone 17 non pro je odličan uređaj i da kupujem iPhone njega bih bez razmišljanja.

3. Haker

Haker Veteran foruma

1200 eura za jednu kameru i telefon sa kojim trebaš nositi eksternu bateriju. Apple bas ne zna napraviti treci Iphone. Dal je jeftinija verzija, mini ili ovo sve im flopa.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

4. selvin

selvin Moderator

Negdje sam procitao kao ovo je neko testiranje prije nego sto izbace neki flip/fold, malo ispituju i trziste a i tehnologije. Nije bas da nemaju love da naprave ovakav izlet pa taman bio propast.

5. bhd

bhd Veteran foruma

bas je ova 16-17 serija samo reda radi izbacena.
    ama bas nista nema vrijedno upgrade. Izbacili sim i prosirili bateriju, woww...

6. kvaju

kvaju Komšija

Ako je netko zainteresiran za iphone 16e, 128 Black, bh 100%, garancija 4/26, nek se javi. Dobra ova samsung akcija

Last edited: Sep 10, 2025
    bhd likes this.
  7. mobsterc

mobsterc Overclocker

Za mene su ga usrali, primamljiviji mi je 17 obicni jer su mi bitne dimenzije, ovi pro isto neki poco kinezi izgledom :D

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

Da vidim ko ce sada pljuvati po Poco/Xiaomi???
    Ajmo fanboysi,navalite...:D

9. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Apple je morao promijenit dizajn, jer su 13, 14, 15, 16 Pro, svi isto izgledali. Hoce da se vidi kad je neko kupio novi model.

Zato su i na non-pro prije par godina (ili godinu?) promijenili raspored kamera. To stalno rade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Haker

Haker Veteran foruma

Zato su jos i dodali ovu narandžastu da se vidi iz aviona a ljudi na to padaju kao kruške.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Tesla likes this.
  11. Stevie_Ray

Apple ima odlican marketing.

Evo bas gledam sta je to iPhone 17 na official apple stranici, 120Hz ekran je najveci upgrade koji je obicni iPhone ilad dobio. Mora da misle da je prodaja Pro modela osigurana. Po meni je to bio jedini feature zbog kojeg je Pro bio vrijedan doplate.

Ali u usporedbi sa mojim iPhone 13, nema tu nicega drugog da bih i pomislio na upgrade. Kao sto Dino rece, moze to jos. Baterija mi je na 87% i jos to dobro traje, kad zatreba ice nova baterija i vozi jos godinama.

12. zippoo

zippoo Veteran foruma

Pa neki logican broj godina koristenja iPhona bi i trebao biti dok mu traje podrska,tih nekih 5 godina,uz jednu promjenu baterije u medjuvremenu. Jer ako je software isti kao i na najnovijem i ako je i fizicki izgled 5 generacija isti,sta dobijes ako mijenjas telefon ?
    Dobijes kutiju na kojoj pise veci broj a sve ostalo je isto.

Ali kako smo danas i mi nahajpani na potrosnju i gluposti i kako smo postai potrosacko drustvo,onda se to stalno mijenja a barem kod Appla nema potrebe...jer je sve isto.

Reventon likes this.
  13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Upravo tako, daj mi najbolje i najnovije, a da mi treba iskreno ne.
    Kod mene curica na Redmi Note 8 pro, nagovaram je da uzmemo novi, nece da cuje :D

14. Stevie_Ray

Jel neko preso na iOS26? Vidim izaso 26.1, mozda je sad malo sazrio.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja sam instalirao na izlasku. Zadovoljan sam. Baterija ok,brzina sta vise bolja nego na iOS 18. Nekih novih opcija dosta.

Nisam nasao bugove sto ne znaci da ih nema.

Na 16PM radi ok. I kod kod kcerke na 13PM je isto ok. Imam ga i na starom 11PM koji mi je backup phone i na njemu se malo vuce al nije ni cudo.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

16. Sena

Sena Veteran foruma

Jesam i ja; nema problema ( za sad ).

Last edited: Nov 10, 2025
  17. Reznor

Reznor Overclocker

Meni je katastrofa sad display zoom i reduce transparency. Kad je zumiran ekran ne mogu nabosti u safariju search bar. Efekti bodu oči, ali to ne smeta toliko u korištenju. I tastatura mi se čini malo zbijena tada.
    I dalje mi je iOS komforniji za korištenje od bilo kog Androida.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

18. Stevie_Ray

Ostacu ja ipak zasad na iOS 18. Evo dosao 18.7.2 patch.

19. bhd

bhd Veteran foruma

Na ios dosla aplikacija stremio lite :)
    apple tv i iphone.

20. dino73n

dino73n Veteran foruma

Slobodno ti instaliraj 26.1

Posto tebi baterija traje po 3-4 dana to znaci da uglavnom ne koristis telefon i sanse da naidjes na neki bug ili nesto ti se ne dopada su male do nikakve.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro