Da ponovo postavim projekat,bio sam ga skoro završio a onda mi se nisu svidjele neke stvari pa sam krenuo sve ispočetka. Vanjski izgled ostaje fabrika,sitnice ću izmjeniti,a unutra ću sve urediti detaljno,osim izgleda cilj mi je dobiti efikasno hlađenje i da se većina hardwera može izvaditi bez upotrebe alata. G5 vs G3 Jabuke Plan Početak radova Prije sam nosač za atx ploču napravio od tanke plastike i nije mi se svidjelo,uvijalo se,pa sam napravio drugi. Ovaj put je u pitanju pleksi debljine 10mm a izvadio sam ga iz 19" lcd monitora. Dremel Pleksi sam izbušio i stavio m3 vijke na koje će se postaviti ploča. Sve na mjeru,slijedi tapaciranje Koža Kad sam kupio G5 bio je izgreban pa sam sanirao ogrebotine i ofarbao ga u mat srebrenu metalik. Boja je malo tamnija od fabričke i po meni ljepša,unutarnji dio sam ofarbao u crno ali ću nešto tapacirati kožom a neke dijelove uraditi carbon folijom... Prednji panel sam prepravio ali i njega planiram mijenjati samo čekam dijelove da stignu. toliko za sad...
Imaju neki limit za bandwith,nisam ranije obraćao pažnju na to, uplodam sve ponovo na imageschak pa ću editovati post i biće update
Ma Imageshack kada klikneš na fotografiju prvo ti prikaže sav drugi sadržaj sa interneta, pa tek onda ono na što si kliknuo da pogledaš.
To im jeste problem,previše reklami,ali kad se postavi direktno na forum onda nema ničega . Nadam se da će sad linkovi biti ok. Prednji ventilatori 2x12cm Xigmatek. Nosač sam napravio od stari zvučnika i a prstenove od kutija za cd-e. Zadnji ventilatori 2x9cm Delta ,postavio sam ih na fabrički nosač i uredio.
@KingT Hvala ,za mjesec dva možda budem sve završio. @veki81 Razmišljao sam i tome,srediti neko kućište pa staviti na prodaju,ali su finansije problem, uvijek ima nešto preče i ovo radim pomalo,ali biće valjda nekad bolje .
Dalo bi se to sve napraviti,imam jedno kućište koje sam započeo raditi još prošle godine ali ima puno posla da se završi,pa možda bude baš u tom nekom fazonu . Evo i update,napravio sam kontroler za ventilatore. Imao sam i jedan fabrički ali nemam ga gdje ugraditi pa sam uzeo dijelove i počeo sa izradom. Voltaža se može podešavati od 5V do 11,5V a snaga po kanalu je 1A.
Nije me dugo bilo,posao i obaveze,ali evo sad update,projekat nije stao. Napravio sam nosač za ventove koji će hladiti diskove. Uzeo sam dva mala venta za amd coolere i ofarbao ih u mat bijelo,izradio sam i potenciometar da ih mogu kontrolisati. Vanjski dio kućišta (crveno označeno) sam tapacirao eko kožom. Kablove sam slevao bijelim paracordom. Kroz paracord se malo vidi pa da bi sve bilo na kraju iste boje bez šarenila ofarbao sam žice u sivo. 24pin nastavak. Sata Izrada poda koji dođe preko napajanja. Napajanje će stojati u prednjem dijelu kućišta,napravio sam nosač i postavio ga. Zasad toliko