Posto vidim da nas ima sto igramo, pa da nebi tusili Igre 2025 temu, haj reko da otvorim temu za nju. "ARC Raiders is a multiplayer extraction adventure, set in a lethal future earth, ravaged by a mysterious mechanized threat known as ARC. Enlist as a Raider and scavenge the surface to thrive in a desolate world. But beware of the machines. Beware of Raiders preying on others. ARC Raiders is a 2025 third-person extraction shooter developed and published by Embark Studios for PlayStation 5, Windows and Xbox Series X/S. The gameplay is PvPvE and can be played in teams of three, two, or played solo. The game is developed on the Unreal Engine 5 game engine."
Jaooo koje sam srece. Radio neki quest na Dam Battlegrounds, zavrsio ga, i ostalo mi dosta vremena i odem malo lutat Testing Annex zgradu jer mi usput. Nigdje nikog i nista nije lutano, taman, ja prazan sa velikim ruksakom. Tako se ja naluta pun sa nekim stvarima koje su mi trebale za quests, i kod 3 min do kraja odmah tu ima Red Lakes Balcony lift. Stignem ja tu za 30ak sekundi, ostalo jos 2min, aktiviram lift i sakrijem se onu onu malu supu do lifta... kad u toj sobi mrtav igrac. Krenem ga lutat, lik isto krcat, a dosao mi lift a meni jos ono otkriva njegov loot... ostalo 30sec kad dodje do zadnje stavke, i ono Anvil blueprint, moje najdraze oruzje, i ciji sam blueprint trazio satima ovih dana maksuz. Hahaha Extract sam sa nekih 10sec, mozda i manje. Cinema, i vrijedilo je biti pohlepan. Ovaj put to jest. Hahaha
Arc izgleda jako dobro i odlično radi. Probao sam je kada je bila u Open Beta fazi i.... nije mi legla. Igre s tim loot sistemom su mi nekako komplikovane, tonu nekakvih itema, previše mi je to, plus treće lice. Jedine shooter igre iz trećeg lica koje su mi bile zanimljive i koje sam igrao su GTA (Vice City / V) i Ghost Recon (Wildlands / Breakpoint).
PvP je prilicno los u ovoj igri iz vise razloga, ali glavni je sto je igra u third-person i ljudi samo kempaju iza coskova i cekaju da naletis dok te svo vrijeme prate, jer third-person im dozvoljava, i jos te pre aimaju. A puske rade ogroman dmg, i tako ako te neko ceka iza coska saspe te lagano sa 3-4 metka, i nemas kad ni reagovat. Puske nisu dobro balansirane za pvp. Drugi razlog zasto je PvP los je zato sto je tick rate nekih 10, ako ne i gori. Desync, pucas lika on tek nakon sekundu dvije pocne primat dmg. PvE odlican. PvP srednja zalost u najboljem slucaju. Igra je neka solidna 7ca, i zbog pvp def ne iznad toga.
Utegnuli su desync u zadnjem patchu, nije popravljeno do kraja ali su na dobrom putu. Hrvatska Scum igra ima riješeno to oko 3p kamere, ne vjerujem da će Embark išta čačkati oko toga, ali ko će ga znati. Najveći problem je nova Stella mapa i taj 3p camera abuse. Ostale mape su uredu jer su veće i nisu indoors only. Mislim da Stella mora imati više Arc neprijatelja da zajebe štekere i natjera ih na buku i repozicioniranje. In-raid craftaj impact nades ako nisi siguran u push niz hodnik ili ponesi koju uz loadout.