Assassin's Creed III & IV & Unity

Discussion in 'Igre i konzole' started by Beeblebrox, Mar 2, 2012.

1. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Ako je retail tako loš i ima troškova oko njega, gdje je logika digitalne kopije koja košta $60 ?

2. xman

xman Komšija

A vlasnici konzola su postenjacine? :lol: Ili su primorani da kupe igru? Piraterije ima vise na PC-u ali ne zato sto su ti gameri licemjeri. Licemjeri su oni koji pricaju ovo sto i ti o PC igracima i pirateriji a kada se hakuje konzola druga je prica.

3. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Godinu dana nakon i preko 10mil prodatih PS4 i XBone, nađi mi nekog od vlasnika ovih konzola što igraju pirata. Upravo to, primorani su. Čim se podigne prašina oko neke zaštite na PCu (ovo nedavno sa GTA V), odmah halabuka. Trebaju sve igre imati ovu DMR protekciju što se mene tiče, mada će i tome crackeri dohakati ...

4. xman

xman Komšija

Da mogu svi bi igrali pirata,osim nekolicine koji bi kupili igru jer je dobra,isto rade i PC igraci. Danas 70% igara ne vrijede ni 10% od iznosa koliko izdavac trazi za njih. Kolika je nepravda piratizovati igru jos je veca traziti 70$ za bugoviti poluproizvod koji je uz to losa igra i jos de nakaci DRM.
    Dobra igra ce se prodati. Ubi stanca ove AC-ove a poslije dvice,pa i Brotherhooda ja licno ne bih vise od 10$ dao za sve ostale nastavke jer ne vrijede. Zanima me sta bi gospodin iz Ubija koji ne voli PC pricao da mu se sutra hakuju PS4 I xbone,ko bi mu onda bio kriv,a to je vrlo vjerovatno da ce se desiti jer,realno 8 od 10 vlasnika konzola ce igrati pirata na 8 od 10 igara ukoliko se nadju u situaciji da mogu.

5. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

A onda slijedi kuknjava što su igre "teške" 40-50GB. Čak i kada se iste piratizuju gigabajti su problem. Ne ide retail u penziju još dugo dugo ponajprije zbog nerealno visoke cijene novih digitalnih igara. Da koštaju 50% manje bila bi druga priča.

6. anel007

anel007 Komšija

a racuna li se u tu prodaju igara na pc-u digitalni download :?: , znam da to prije godinu-dvije nije bio slucaj a igra se na steamu kupuju ko halva, mislim da zadnjih godinu-dvije (od kako sam poceo sopstveni hljeb zaradjivati, drugo je bilo kad sam bio klinjo pa se nije ni moglo bas nesto novac za igre izdvajati) nisam instalirao piratsku igru na racunar niti imam neku zelju, ako mogu kupiti nesto sto mi se svidi kad izadje kupim, ako ne mogu sacekam snizenja koja bog dao dodju brzo pa tad kupim

uglavnom slazem se sa ovim:

igra koja valja ce se prodavati, druga je stvar sto oni hoce pare za poluproizvode, licno i da volim AC serijal a ne volim ga uopce nikad im ne bih novac za ovo zadnje cudo da pa sve i da ga poprave za odredjeno vrijeme

7. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Meni je osobno draze downloadovat 40GB (sa 10Mbit konekcijom koja je nista u svjetskim razmjerama) nego trpat tri ili cetiri DVD-a ili neke druge opticke medije - zapravo vise uopce nemam ODD u racunaru. Pristavim i kad se skine, a Steam ima najlaksu mogucu instalaciju igre, samo par klikova misem. Kod digital downloada imas i mogucnosti pre-downloada prije samog izlaska igre.

Naravno tacno je to da su igre (narocito netom po izlasku) preskupe, kad bi se izbacio retail i u prosjeku smanjile cijene igara na Steamu i slicnim servisima, to bi po meni bilo bolje nego ovo. Zato na Steamu koliko-toliko brzo padne cijena igrama, budu cesti popusti, weekend dealovi...

8. sgtPepper

sgtPepper Overclocker

Joj logike kod nekih - "Igra koja valja će se 100% prodavati" :lol:

De mi onda recite zašto je Rockstar Vancouver,developer Max Payne 3 ugašen - zbog niskih MP 3 prodaja ? Je li loša ova igra bila ?
    Zašto je Irrational Games ugašen ? Kakva je bila igra Bioshock Infinite ? Zašto je ugašen Ensemble Studios ? Da li su to igre Age of Empires bile loše ?
    Zašto je ugašen Team Bondi ? Redwood Studios ? Big Huge Games ?

Piraterija je problem br.1 za PC igre.

9. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Ne bih se slozio da nije izgubljeni novac. Evo uzeo bih novi Dragon Age ako ne bude piraterije. Ako je igra SP, prelagano je odvagati hoces li uzeti dzaba ili platiti 100KM, jer znas da nema posljedica. Nebitno imas li para, sto ne bih prosao bolje ako mogu.

10. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Realno, na PC-u ljudi uglavnom kupe jedino one igre gdje je jak multiplayer a s piratom ih tu nema nigdje. Kao sto je BF3/4, kao sto su svi COD-ovi poslije prvog MW. Dok se pretezno singleplayer igre najvise piratiziraju.

Cinjenica je da su igre cesto preskupe za ono sto nude, narocito kad ih izdavaci naplacuju po 50EUR ili vise na izlasku. Godinu dana kasnije te igre idu po 10EUR npr. Ja ih tad kupim. Medjutim izdavacima/razvojnim studijima je tad prekasno, oni su vec propali. Ali ja to ne moram ni zaigrat po izlasku, nista mi ne znaci. Zaigram mozda jedino CoD jer ga sigurno nikad necu kupit.

11. ColdFire

ColdFire Overclocker

Dosta amera koje je veliko trziste ima los net i to sa limitom . neki dan lik prica da ima 2o gb mjsecno :D zato i izlaze ove fizicke kopije . mislim i to je jeda od razloga :D

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

13. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Re: Assassin's Creed III & IV & Unity

Ja licno sam posjedovao sve Pleyke do sada, i jedina koja mi je bila chipovana je bila PS1. 2cu i 3cu, sam imao izbor da isto dako odradim, ali sam izabrao da to ne radim. Kao sto necu ni PS4, ako ikad bude hakana. Licni izbor. Ne osudjujem nikog ko chipuje konzole. Nek svak radi sta misli da je bolje za njega.

Na PS4, jedina fizicka kopija koju posjedujem su BF4 i KZ4. Sve ostalo digitala.

14. ColdFire

ColdFire Overclocker

ma sad i da chipas ... pola igara je hafifno . fali pola fukcija il ema patchova
    Pelika , kako nije crno das pare za igru a ne radi . fala kiti a steamu

15. black

black Komšija

Re: Assassin's Creed III & IV & Unity

Ne znam zasto osudjujete pirate , ljudi bi igrali ali nemaju bas 90KM da izdvoje za igru.Na konzolama pirati su jos gori , igre izlaze za PS3 i X360 po deset prije launch-a.

16. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Ne znam zašto što se onda osuđuju kradljivci auta. Ljudi bi da voze, ali nemaju 10.000KM da izdvoje za auto. :smt005

17. Sena

Sena Veteran foruma

Hahahha, dobar dobar, i ja sam kad sam bio mlađi forsirao pirateriju, ali sad sam shvatio da je origigi origigi.

18. AlieN

AlieN Novi član

19. ColdFire

ColdFire Overclocker

dobar :D :smt005 :smt005 :smt006

20. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Prekucao sam AC:U. Uzduz i popreko. Uzeo i Platinum za nju.

Igra je dosta losija od AC: Black Flag. Jedina stvar koja je glat bolja na AC:U, je Co Op. To je za mene licno najbolji dio ove igre. Sa kolegom sam na co op free roam skupio zajedno sve i jedan (osim 2, jer do njih da bi se doslo, se moralo odraditi neke side misije, koje se mogu igrati samo solo) chest-a i cockades, artifacts... Chest-ova je bilo cini mi se preko 260 (ako nije blizu 300), a cockades blizu 200. Neam blage koliko atifakata. To smo tako odradili u zabavi, da ne znam ni da sam ih skupljao. Pa imaju i co op misije, 18 ukupno cini mi se.

Prica je kratka i blend. Idi nadji nekog i ubi ga, i tako, pa cini mi se 90% price. Imali su Francusku revoliciju da obrade i oni ovo naprave. Sve je zgruhano u jedno podrucje, tj. Pariz. Ima sadrzaja, ali sve je na jednom mjestu, pa i nije toliko interesantno. Pad frames, su kao malo rijesili, ali moraju oni to bolje. Mislim, nisam opterecen sa frames, i grafikom, ali ovo je ispod i mojih nekih kriterija, jer bas je znalo smetati kad igras. Plus glicheva ima brdo. Od toga da propadnes kroz mapu, pa da se zaglicas u beton, ili zid na kojem skaces. A kretanje dosta frustrirajuce. Mislim, kretanje je u svim AC debilno, kada ti hoces da on ide na jedno mjesto, a on ide gdje mu je volja i hvata se za sve gdje neces. Sad je to jos izrazenije. Hocu u prozor da udjem. On skoci lijevo od prozora, pa se prebaci na desnu stranu prozora, pa spadne ispod. hahahahahaha. Majko draga, ko da su kretanje bazirali na kakvom retardu majke mi. Jos mojih zamjerki; Nema da mozes pokupit tijelo i sakrit ga, da ga nebi nasli. Posto igram kad god mogu stealth, i koljem, tijela ostanu i onda ih patrole nadju, pa sam radi toga znao izginuti, a nebi da sam ih mogao sakriti. - Pa onda pre osjetljivi AI, barem se meni cini. Jel prodjes pored nekog strazara, i kad hodas samo, u dosta slucaja se oni nesto uzbude prema tebi. Moras se bas sakrivat od svih strazara, i kad nisi u restricted zoni, da se oni nebi uzbudili. Malo mi je to na zivce islo. Nema da mozes pick pocket ljude. Mozes doduse, ali samo ako ti je to misija. Ne mozes civile pljackat. Nije da treba para, ali bilo bi fino da je in.

Kada sve saberem i oduzmem, ja bi joj dao neku ocjenu 6/10. Veliki sam ljubitelj AC serijala, ali ovo jednostavno nije AC kvalitet na koji sam navikao. Black Flag je za ovo igracina u svim segmentima, osim u Co Op. Nikad necu prezalit sto Black Flag nije imao co op sa brodovima. Aaaaaaaa kako bi to bilo mocno. :D