Assetto Corsa

Discussion in 'Igre i konzole' started by MadbaLL, Jun 10, 2013.

1. Vedo

Vedo Moderator

Haha, ev bas gledam na eBayu, 550 Eura za Oculus DK2, mnogo brate. Cekat cu ipak final release, pa i ako bude milju - znas bar da si dao za finalan hardver.

u jbte, ovo bas mocno. probam nocas, thx :)

2. NAILS

NAILS Moderator

Misliš ovog jutra.. haha. Pogledaj sve foldere koji idu i vidi da li se isplati backupovati. Dosta toga edituje, nije kao PP.

3. NAILS

NAILS Moderator

4. nFare

nFare Overclocker

Nisu uopšte loše "pokupili" zvuk na Ferrariju ali je izgleda isti na svim bolidima jer u stvarnosti je na Mercu dosta drugačiji, nije toliko high pitched, jeste li probali fiziku kakva je ?

5. NAILS

NAILS Moderator

To su custom fan modeli, nisu losi. Nije neki HQ rad ali problem sa corsom koji imam jeste sto je osjecaj brzine dosta slab. Kada bih pogadjao koliko brzo idem, bez celera, fulao bih 100kmh gore-dole. A vozim na 90FOV. Mogu misliti kako je na 55FOV.

Pa trazio neki F1 model da mogu malo razbacati do 300kmh.

6. nFare

nFare Overclocker

Izgleda da se fin comunity formirao što je za pohvalu, preostaje ti jedino da upališ treskanje kamere, kako se već taj efekat zove..

7. NAILS

NAILS Moderator

8. NAILS

NAILS Moderator

I'm having a blast:

Ima download link za taj Lotus u opisu videa a custom suzuka je perverzija. Odlicno odradjena. Upravo naletih i na ovu formulicu, bolji model bolji zvuk:

http://www.mediafire.com/download/72i14 ... e/F2014.7z

Da ne budem da vozim sa plafona, sa kokpit kamerom se ne vide ruke iz nekog razloga pa sam snimao sa te pozicije, inace furam ovako: http://pokit.org/get/img/160f7b00008557 ... f59203.jpg

A na toj drugoj formuli se vide ruke iz kokpita te je bolji model volana ali bas sada naletio na link pa nisam dugo testirao.

EDIT:

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  9. NAILS

NAILS Moderator

Ovaj je Jaguar bas šmeker:

A nije ni ovaj los.. hehe, zabavan bez zezancije:

10. NAILS

NAILS Moderator

11. NAILS

NAILS Moderator

12. Vedo

Vedo Moderator

al ih raja stanca. Ja sa 1.0 releaseom osjetim da je FFB dosta bolji, bas osjetis svaku rupu

13. NAILS

NAILS Moderator

Igra je pravi mali dragulj a tek je izašla iz bete. Sve je modularno ..i staze, i grafika i auta. Ne stignem cejfiti i vozati koliko ima modova. Imam nekih osamdesetak automobila a uopste nisam sve ni skidao koje sma našao. Na AC Italia i AC modes na facebook stranicama svaki dan izbacue neku novu stazu i novo auto. Danas izasao RUF 911. Istina, mislim da je vecina tih svakodnevnih modova neki rip sa druge igre. Vrijedi cekati ove poput mazde i seata.

A mazda je perverzija:

By the way, meni se nije svidjelu ali su zanimljivi modovi.. a trailer trailer bi trebao biti trailer Corse:

14. Vedo

Vedo Moderator

Haj baci link za taj RUF

15. NAILS

NAILS Moderator

To ti je yellowbird oficijalni u corsi, uz 1.0.1 update:

16. Vedo

Vedo Moderator

Ja sinoc uletih u igru i nije ga bilo.

17. XTRage

XTRage Veteran foruma

Kako da stavim kameru normalnu ko u Forzi a ne ovu default retardaciju sa kojom auto ne mozes ravno voziti jer se mice totalno random.

18. Vedo

Vedo Moderator

F1 : cycle car cameras
    F2 : random cameras
    F3 : track cameras
    F5 : pivot camera around the car
    F8 : in-game screenshot
    F9 : toggle bottom learderboard
    F11 : toggle virtual mirror
    F12 : (Steam related) screenshot
    +/- : adjust FOV in-car
    PageUp/Down : adjust exposure
    Home : Open/close console
    1 .. 0 : Turbo boost management

19. XTRage

XTRage Veteran foruma

Ma dobro to ali ovo "setanje" kamere oko auta, vozis ravno, ona se random baci na desnu stranu i odjednom moras korigovati da ostanes ravno, onda se ona koriguje i onda ode sve u mp3, odvezes slalom po startno-ciljnoj ravnini, nidje veze.
    Ima onaj slajder u opcijama "glancing left/right speed", ali ne mijenja nista, bio na 0, 50 ili 100%.

20. NAILS

NAILS Moderator

Probaj pogasiti g-force opcije. Konkretno, stavi lateral na x0. I onda nece hodati lijevo-desno.