Auto Club Revolution

Discussion in 'Igre i konzole' started by NAILS, Dec 24, 2012.

1. NAILS

NAILS Moderator

Ja nemam niti sam imao takvih problema sa lagom. Sto se tice ljudi, jeste malo. Bude online oko sedamdesetak. Jedino ako te ne šutne u onaj neki krug gdje nema nikoga. Ali se nekako vazda moze naci neka trka pa ako nista, napravi sam novu. Uleti raje.

2. NAILS

NAILS Moderator

Uzeh M5 za ovaj free E. Zadovoljan sam poprilicno. Malo je tesko hendlanje nakon 300kmh. Bas mi nekako dodje nasljednik M1. VPR 636, dosta veci od skupljeg TVR-a, 617.. kojeg sam imao a takodjer njegov top speed 311 a kod M5 381kmh.

Ne sjecma se koji je bio VPR corvette (koja je u medjuvremenu famozno nestala sa ponude) ali mi M5 bolje lezi u svakom smislu.

Cool stvar je da sam rentao M5 da probam, opremim je na nekih 50%, vidim da je super i onda je kupim konacno te nakon kupovine ono sto sma nabacio na rentanu M5 mi prebace na kupovnu, odnosno, kupio sam valjda onu rentanu tako da nisma bacio nista Cr na testiranje.

3. pac

pac Komšija

Kako rijesiti error ''Invalid lobby parameters!'' kad iz home screena hocu da kreiram utrku.

nasao sam ovo na google-u: http://autoclubrevolution.com/en/faq/kn ... parameters , gdje se samo spominje za multiplayer/race hangout.

I jos jedno pitanje da netrazim jer sigurno ima neko ko zna. da li postoji ikakav nacin da se zaradi E-bucks ili moram lovu placati?

4. NAILS

NAILS Moderator

Sto se tice "Eura".

Mozes zaraditi free 450 na nacin da:

Na levelu 10 dobijes 250 E

Dobiejs poruku za lajkanje na fejsbuku i tu dobijes 100 E

Ispuni onu anketu ili prijavi par bugova, recimo bas taj i poslat ce ti 100 E

Meni su na dva razlicita acc poslali po 100E za prijavu bugova ili generalno fidbek.

Ostalo, E valuta je da develeperi zarade kao i kod svake free 2 play igre.

5. NAILS

NAILS Moderator

Patch Notes

We've been working hard behind the scenes on various updates and tweaks to Auto Club Revolution, and today's update brings not one, not two, not three, not four... Well, loads of improvements! Without further ado, here's a run down of what's been updated today:

New ghosting system to prevent bad driving! Players who race the wrong way around a track will now appear ghosted, meaning if you hit them, you'll go straight through them. Similarly, any players who aren't able to load a race and remain on the starting grid will have their cars ghosted.

New HUD (heads up display) in game, including a new car proximity display, your best lap times and improved track map!

New racing line! The racing line is the perfect teaching aid for racers; not only does it show you the optimum line to take into corners, but it also suggests when to ease off the power, when to brake and when to accelerate. We like our racing line so much in fact, that we've improved it by introducing a new 3D element!

Multi player races will now show across all hangouts. This will mean less time spent waiting for people to join your races, and more time on the track!

Updates have been made to car friction and collision physics, making collisions with walls and other cars more realistic.

We've introduced a new VPR range for multi player race matchmaking. When creating a multi player race, players joining must be in a car that sits within -20, or +40 VPR of your current car. This makes for much fairer, more accurate match making and will prevent inappropriate matches!

You'll now be able to see the maximum VPR a car can reach with all upgrades via the Showroom!

Improved Stability Control - drivers using this assist will nowe have more control on braking.

Various bug fixes and improvements around multi player connectivity

We'd love to hear your thoughts on today's updates, so don't hesitate to head over to our official discussion thread!

6. zippoo

zippoo Veteran foruma

pokrenu sad igru kad nece da udje u lobi utrke
    izgleda da zbog ovog patcha ponovo downloaduje cijelu igru a ne moze se igrati nista dok to ne zavrsi,malo glupo al eto

7. NAILS

NAILS Moderator

Na sjatu skripta zeza i rae na tome a ja sam downloadovao igru danas jer sam dizao sistem tako da ne znam da li je morao ici ponovo download svega sto je bilo.

8. zippoo

zippoo Veteran foruma

jest morao je,evo zavrsilo mi je,jedino poslije utrke mi nije uracunalo bodove,pise da racuna i racuna i racuna i ja prekinuo

sto se tice hendlinga,mislim da su ga poboljsali,auto se bolje ponasa na cesti a i grafika nova mi je ljepsa
    tek sam odvezao jednu rundu,steka nesto,cijeli komp mi skoro zamrznut

edit

da dodam,nakon par odvezenih utrka mogu reci da je sada igra puno bolja,optimiziranija,bolje se auto ponasa na cesti a konacno meni vise nema ni laga
    cornering vise nije onako los kao prije ali ipak ima bugova jos,nekada treba 4-5 minuta da se igra starta,meni je nestalo dugme "start race" iako sam kreirao mapu,jedan se zali da mu se auto odma na startu izvrnulo na krov :D...itd

9. zippoo

zippoo Veteran foruma

JE LI NEKO OD VAS UZIMAO LOTUSA elise SC ?
    skoro sam sakupio pare za njega,pa da li vrijedi dati

a na level 10 sam dobio i onih 250 E a za njih jedino mogu kupiti nissan 370 z

koji je bolji od ova dva ?

10. NAILS

NAILS Moderator

Jesam ja i taj lotus je los. M1 ima VPR 560 a Lotus 567 dok je M1 neuporedivo bolje auto a free tako da nema smisla kupovati Elise.

Mal osam ga probao ali sumnjam da bi se navikavanjem ista postiglo te ima dosta manji top speed.

11. zippoo

zippoo Veteran foruma

kako je M1 free ??
    zar onaj sto je dosao na pocetku nije M3
    gdje da ga uzmeme ako je free,imam skoro 40 000 poena da ga napucam ?

12. NAILS

NAILS Moderator

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  13. zippoo

zippoo Veteran foruma

tnx evo dobio sam M1 a nisam ni znao za ovo a tvoj post prije mi je promakao
    edit

evo napucao sam ovog M keca,leti po stazi :D
    jest da je trebalo skoro 20000 poena da se napuca :D

Last edited by a moderator: Feb 11, 2018
  14. NAILS

NAILS Moderator

Ubacili su malo vode:

Malo sam probao i ne kliže se. Probam detaljnije medjutim mozda poslije ubace fiziku. Svejedno je igra još u beti. Vazda nekih promjena.

Moram priznati da je grafika stvarno odlicna. Malo igara izgleda bolje a optimizacija da i ne pricam. Stavrno dobar dev tim mada ima jos posla..

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  15. NAILS

NAILS Moderator

16. zippoo

zippoo Veteran foruma

odvozi sinoc 2 kruga na spa mapi i vidim da je dodana fizika,auto na kisi plese ko balerina,puno teze nego po suhom
    odradilo je i novu update,oko 450 MB
    moram primjetiti da su ispolirali igru fino,nema vise trzanja u igri i kojekakvih bugova,ide bez greske a i ubrzali su ulazak u samu trku,koliko sam primjetio

17. kio

kio Komšija

Znaci vrijedi ponovo probati :smt003

18. NAILS

NAILS Moderator

Dobra je igra. Mislim da je najveci problem broj igraca online. Istina uvijek ima utrka:

..samo eto, najbolje bude kada svi imaju isto vozilo pa bude dobar balans. Sreca pa je 1M dobar i svi ga imaju pa se nadju utrke samo sa njim dok su ostale onako, raznovrsne pa imas i dosta brzih od tebe ili dosta sporijih.

Zanimljiva stvar, ne znam sada da li pozitivna ili negativna, jest sto se najcesce vozi sa nesto slabijim automobilima. VPR max do nekih 600 bude a prosjek 400. Tako da ne treba grindati godinu dana za hajper automobile. Moze se uzeti nesto dobro za 30-60K sa VPR oko 400.

19. kio

kio Komšija

Imam m5, sa njim sam vozio :), trebam skinuti da probam. Bas, da vidim kako ide.

Bio sam prestao igrati, radi nekih bugova, najvise sto "steka" kada vozim, odredjene staze. Skinuti cu pa cu probati, hvala Nails.

20. NAILS

NAILS Moderator

kio - Šteka zato sto je ukljucen vsync a padne ti ispod 60 FPS recimo na kolmarden. Ako je nvidia, u cpanelu nvidie, u 3D settingsu odaberi igru i na dnu iskljuci vsync:

U proslim verzijama je bila opcija da se iskljuci vsync ali sada vjerovatno zaboravili.

Kao sto sma rekao, najvise se vozaju slabija kola te sam ja kupio Fokusa ST, 8500 Cr i Volva C30 4750 Cr. To se moze za nekih dvadesetak utrka kupiti oboje.

Sistem nagradjivanja su promjenili. Mislim da se dobija manje kredita ali opet znam od utrke od deset minuta dobiti 1000 Cr sto nije lose nikako. KAda sječeš krivinu kazni te sa dodatnim stotinkama i nema onog famoznog usporavanja. Kazu da dere i Cr ako sjeces krivine. Nema vise kratiti SPA na prvoj S krivini i ako nekada zna dodati stotinke ako sjeces desnu stranu lijeve krivine.. i obrnuto ali nista strasno. Da ..nema deranja krivina ni na kolmarden.

Vratio sam se na stari profil gdje mi je TVR. Ne mogu sa M5 nikako. Ili zbog promjenjene fizike ili sto mi ne lezi. Samo mi top speed valja i moze se sa njom na daytona-i ili oval trkazi ali hendling je tanak pravo za brzine koje postiže.. ali inace ovako, TVR rules samo je problem sto je max speed 314. Krivine i ubrzanja.. leti!.

Ubacili su moskvu, nove staze. Ubacili su daytona stazu. Jest' da je samo u krug i vazda držiš gas ali kada se nadju dva ista automobila pa koristiš slipstream te se izmjenjujete svako malo, zabava zagarantovana.