Auto Club Revolution

Discussion in 'Igre i konzole' started by NAILS, Dec 24, 2012.

1. kio

kio Komšija

Zivio drug, :smt003
    Ma Bimmer je cudo :S, hvala za detaljan opis svih promjena koje su u igri zastupljene.
    P.s kratka digresija, jesi probao planetside 2, zadnjih dana. Izbrisao prije mjesec i vise, pa da vidim ima li kakvih poboljsanja, sto se tice gameplaya.

2. NAILS

NAILS Moderator

Ma lose je ali je recimo igrivije na nižem FPS-u nego prije. Recimo da prije nisam mogao podnjeti ispod 50 FPS ali sada mogu iigrati i na 30. Fluidnije nego prije ali ipak za mene neigrivo jer mi pada i ispod 30.

Bio je danas neki patch pa probaj. Ja sam igrao ovih dana ukupno mozda sat, sat i pol sve zajedno ali kao sto rekoh, nizak FPs strasno.

3. kio

kio Komšija

Evo skidam, pa cu reci utiske. :smt006
    Edit:
    Puno novine ima :roll: Ako hoces da ti posaljem conf za grafiku, sigurno ces poboljasti fps. Kada lutam imam negdje oko 60-70 fps. Kada krenu bitke imam 30-40. Fali joj jos dosta poboljsanja. Ima novo podrucje, gdje mozes oruzja isprobati, for free. To mi se svidja, onda ima novih oruzja, novih clanova :S. Izmjenile se mape opet, dosta konfuzno djeluje za ovo 1-2 h gameplaya.

4. NAILS

NAILS Moderator

Imate ove auto-klubove. Prikljucite se u neki aktivniji i dobijat ce te od njih Cr i E novac. Nekada donirate nekada oni vama itd..

Meni se sam lik javio da li zelim da se prikljucim. Ja uletio i ako skroz slabo igram i vec mi nagurase na 290 E sto nije uopste lose.

Ja sma u ovome: http://autoclubrevolution.com/en/autocl ... nd-me/home

5. NAILS

NAILS Moderator

With today’s update we’re excited to introduce a brand new Single Player Quick Race mode, which will allow you to race up to 7 computer-controlled AI racers! Perfect for honing your abilities before racing in Multi Player.

There’s a whole heap of other updates and improvements from today’s patch, so check out our Patch Notes for more info: http://bit.ly/11cX1Ex

AI Quick Race

That's right - you'll now have access to a brand new single player mode that'll allow you to race against AI/computer controlled opponents!

Updated car-to-car penalty system

We've made improvements to our aggressive driving system! If a player gathers 3 aggressive driving penalties in a race, they'll be removed from that race. Each aggressive driving penalty will decay after 2 minutes, eventually resetting back to 0.

Improvements to the assist menu

We've simplified our assist menu! To ensure minimal confusion, all assists will be global and you'll no longer be able to set a specific assist setting for each car. You'll also now be able to adjust your assists via the Pause menu in game.

Please be aware that this may result in your assists being reset!

Game pause menu improvements

The pause menu will now include HUD, assist and Audio options!

Practice analysis

Racing in Practice Mode will give you access to a series of stats about that Practice session on the website while you're in the race.

New practice mode results screen

Following a race in Practice mode you'll now see an updated results screen, including your leaderboard position plus your closest competitors with the same car/track combination!

We'd love to hear what you think about today's updates, so feel free to discuss below!

6. NAILS

NAILS Moderator

Jedan trailer od mene:

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  7. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Dosta sredjenije igra sad izgleda nego kad sam je probao :)

8. NAILS

NAILS Moderator

Uvijek moze bolje ali mi je igr super. Bogata. Bugova je manje. Gotovo da ih ne primjeciujem. Lag sa sudionicima rijetko primjetim. Ako se ko izvrti, postane ghost tako da nema precestog sudaranja.

Cool stvar sto su dodali na time trail jeste lider board. Kada postavis vrijeme odmah ti izbaci na kojoj si pozociji itd. Pa solo trkanje bude zanimljivije (he sta sam samo vremena proveo soliranjem na NFS Porsche Unleashed ili demo LFS sa BMW formulicom). Nema prolaza kakvo voziš vrijeme kako je recimo u drugim igrama a ovdje nije postojalo, ali su zato uveli jos bolju stvar a to je konstantni prikaz kakvo vrijeme voziš u odnsu na predhodno.

Na kraju gameplaya, zavrsene utrke dodali su replay a ima i statistika utrke samo je potrebno odvesti najmanje 4 kruga za statistiku.

Dodali su i SP, trke sa botovima ali su botovi super spori ma sta da vozili. Ne znam zasto je tako. Trebali su dodati lvl tezine.

I ono sto i dalje fali u postavkama a bilo je prije, jeste vSync opcija jer je po defaultu uvijek ON. Ja to ugasim preko nvidia cpanela i sve ok.

Kredit je nesto manjeg iznosa nego kada sam otvorio ovu temu te su auta skuplja nego prije ali je to bilo davno te su prije izlaska iz bete davnih dana smanjili nagrade ali nije sad' katasrofalno. Kako sam gore govorio, klase nize VPR lvalifikacije se najvise vozaju. Od 550 pa na dole. Ima i utrka sa 600+ VPR ali dosta rijetko koliko vidi. A recimo automobil Mazda 3 MPS, VPR 464 kosta 18 000 Cr sto je zasita malo. Ili pak Opel Corsa OPC VPR 444 kosta 5 000 Cr. ZA dobru trku mozes uzeti 500 Cr. Za neke brzinske dobijem oko 330 Cr.

Treba dodati da pored zarade trkanjem ima nekoliko nacina da se zaradi kredit. Dnevno daju 500 Cr za neke sitne poslove tipa odvezi tu i tu stazu ili jednostavno lajkuj necije auto i slicno. Svak iautomobil ima Car Achievements a za svaki achievement daju i kredit i exp:

BMW M5
    Car Mastery
    1800 Cr
    900 EXP
    60%
    Complete a lap of Sonoma in under 01:30:000
    720 Cr
    450 EXP
    0%
    Send a Friend Challenge with this car and win!
    720 Cr
    450 EXP
    0%
    Finish ahead of a Class A car in a race
    720 Cr
    450 EXP
    100%
    Complete a lap of Indianapolis Oval in under 01:00:000
    720 Cr
    450 EXP
    100%
    Use this car to participate in an event with 7 or more opponents
    720 Cr
    450 EXP

Levelovanjem dijele kredit a kako sam gore govorio, ako si clan nekog kluba, klub ti dijeli kredit samo su mene izbacili jer valjda treba biti redovan.

9. NAILS

NAILS Moderator

Završih drugi na Ovalu izmedju 4-5 1M. Fino nagradiše:

10. NAILS

NAILS Moderator

Ako neko voza:

http://autoclubrevolution.com/en/news/n ... enge2.html

The contest will run from today 16.05 and close at midnight on Sunday 26.05.

Car: BMW 1M Coupé
    Track: Indianapolis Oval
    Lap Time to beat: 00:55:31

Leaderboard Payouts:

1st: 50,000 Cr
    2nd: 40,000 Cr
    3rd: 30,000 Cr
    4th - 5th: 25,000 Cr
    6th - 10th: 18,000 Cr
    11th - 25th: 15,000 Cr
    26th - 50th: 12,000 Cr
    51st - 75th: 8,000 Cr
    76th - 100: 6,000 Cr
    101st - 150th: 4,000 Credits
    151st - 200th: 2,000 Credits

Special prize for beating Itonya's Lap time:

200 E-bucks

11. kio

kio Komšija

Skidam ACR, taman da probam kako sada ide :smt003

12. NAILS

NAILS Moderator

Ide super. Sinoc jedan lagao na sve strane ali skroz rijetko takvih ima. Lag je toliko mali da se da malo gurati u krivinama a da te ne mazne. St ose ostalog tice sve ok mada je meni od bete super radila osim spomenutog laga i pokojeg buga.

13. ElectricSound

ElectricSound Aktivista

Meni je odlicna igra. Nick mi je SkyNet86, ko hoce neka doda pa cemo se zezati.

14. NAILS

NAILS Moderator

Evo malo "HWB racinga" .. hehe.. mada da sam znao da cu praviti logo u 1024x768 rez i x200 zoom na browseru, sumnjam da bih započinjao. Sitno brate sitno.. Al' hajd', neka malo..

15. sumeir

sumeir Komšija

Samo sa jedne strane logo.Slabi ti sponzori. :) :p

Šalim se evo jedan :smt023 za poduhvat.

16. NAILS

NAILS Moderator

Hvala ti. Ma ne mozes kopirati skup "elemenata" pa odraditi paste na drugu stranu. Mozes jedan. Ili moram promjeniti browser a da radim od nule, kako rekoh, pegla jer ne mozes odraditi zoom pa radio browser zoom i smanjio rez na kompu. A trebalo mi je najmanje pola sata da ufiljam logo.

Kontao sma okolo uraditi nesto IT like elementa.. a poslije.. ma nabacaj bilo sta. Nije mi se dalo.. hehe, probat cu drugi put malo neke IT tematike odraditi.

EDIT: Evo ipak ovako:

17. NAILS

NAILS Moderator

Zanimljiv efekat zagrijavanja diskova:

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017
  18. NAILS

NAILS Moderator

Jos jedan skin od mene:

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

ja ovo vise ne igram,navukao sam se na grid 2 :D
    iako je ovo simulacija a ono arkada,vrijeme je vrijeme ,tj.nemam isto za obje igre :D

20. NAILS

NAILS Moderator

Prodana duša.. hehe