AVA

Discussion in 'Igre i konzole' started by NAILS, Apr 19, 2011.

1. NAILS

NAILS Moderator

Evo jedna preporuka za Alliance of Valiant Arms, free MMOFPS igru koja je, kako sam vidio po video recenzijama, dobila prilicno visoke ocjene. Meni je bas legla. Mala zamjerka sto download preko njihovog "reactor-a" ide prilicno dugo. Instalacioni folder je tezak oko 4GB. Nemam jacu kartu da komentarisem grafiku koja se takodje pominje kao + u AVA-u. Ima finih sitnica kao prilagodjavanje svjetlosti. Ako je lik u tamnijoj prostoriji, ne vidis ga. Ili kada ulazis u istu trebaju oci da se naviknu. Tako i kada se izlazi na svjetlost malo zabljesne.. preeksponirano. Gadjanje u glavu prvo "skine" šljem pa drugi hitac bude kill. Postoji i DOF ali meni ne radi. Mozda zbog karte.

U igri mozete birati izmedju pointer, "sitnog" naoružanja koje skoro i nema recoil. Ali pravi i manju stetu. Drigo je "klasika", neko rafalno.. zavisno sta ste kupili. I trece je sniper. Mozete birati i u toku igre. Kada vas neko mahne, pa dok uletite ponovo izaberete sta ce te od ovoga troje koristiti naredni put.

Jedna zanimljiva misija koja se nalazi i na slici je pratnja. Jedna ekipa prati tenk od tacke A do tacke B dok druga ekipa napada iste. KAda se tenk udesi, popravite ga i nastavljate dalje. Kada se zavrsi pratnja ide zamjena ekipa pa onda ova druga prati tenk dok ih vi usporavate. Na kraju ekipa koja je bzre obavila posao pobjedjuje.

Oružje traje kloliko ga koristite a ne po datumu ili na 7-10-30 dana. I mozete ga popravljati.

Nisam je mnogo igrao da mogu detaljisat vec ponekad opalim koju partiju. Meni je prilicno igriva pa eto.. free je i neka se proba.

Last edited by a moderator: Aug 2, 2017