Battlefield 3

Discussion in 'Igre i konzole' started by Vedo, Feb 4, 2011.

1. NAILS

NAILS Moderator

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hqSKAmFFuOI&feature=player_embedded[/youtube]

2. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Meni nikakav update danas nije uradilo a od sinoć ne vidim hwb server u battlelogu dok ostali normalno rade.

3. Juka

Juka Komšija

pokusaj ponovo tu je !

4. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

haj dobro, nisam ni očekivao da će odlično raditi na ultra ili high. ali da grozno radi i na medium i na low, to nisam očekivao. naravno, konfa iz siga.

i još kad pročitam na nekim našim forumima kako se može igrati na c2d i 9500gt...

5. dino73n

dino73n Veteran foruma

A eto nisi slusao.Lijepo sam ti govorio.Sad investiraj u neku 4870 ili GTX260 i uzivaj.Nisu danas te grafe skupe.Mozes proc sa 150km i ca manje a i tvoja ce naravno uzet neku lovu.

6. MadbaLL

MadbaLL Overclocker

a čuj dino, moram sam probati :D. miša li mu :), mislio sam da neće biti problema na medium, a kamoli na low na onoj rezi. pogotovo jer mi bc2 i black ops savršeno rade.

očigledno je bf3 previše ovisan o gpu.

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ma BF3 je novi Crysis 1,prezahjevan na LOW,sad se grafe prodaju ko nikad :D

8. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Ne znam sto se svi zale.
    Ja na Ultra High igram sa 450GTS-icom (900/1800/1900) i 3.7Ghz Phenomom i ide kao po loju.
    Reza je 1280x1024 5:4 Fps mi nikad nije pao ispod 40fps na otvorenom.
    Takodje u beti mi je Multiplayer isao kao po loju 60fps-a.
    Na konfi od rodjaka sa Athlon X3 i Ati 4670 sa 128bitnom sabirnicom na low i 800x600 je bilo 20-25-fps-a
    U zatvorenim prostorima je locked 60 jer koristim vsync
    uzeo sam par ss-ova sa ukljucenim fraps brojacem fps-a

Uploaded with ImageShack.us

Smatram da igra i nema neke razlike izmedju High i Low.

9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Naravno sa iskljucenim AA. Mozda cak i sa iskljucenim Ambient,jbg ne znam kako se pise ono dalje uglavnom HBAO

I kako sam i prije rekao za LOW treba puno,dalje ide u malim pomacima sve do AA,tu opet treba dosta.

10. Bio_Sam_Zmijanac

naravno ne furam AA jer nemam potrebe, sto se tice ambient-a nije HBAO vec SSAO.
    Probao sam sa HBAO i 4xMSAA znaci full Ultra, i FPS je bio izmedju 30 i 40Fps-a u prosjeku a nisam vidio nikakvu meni bitnu razliku u grafici.
    Da sad sam saltao samo HBAO i SSAO i nisam imao nikakve razlike u FPS-u
    Znaci najvise FPS-a mi je pojeo onaj AA. Izgleda da je u tome igra najzahtjevnija.

11. NAILS

NAILS Moderator

12. Bio_Sam_Zmijanac

13. NAILS

NAILS Moderator

Danas je 22-24 standard i sa tih se monitora uzma "uzorak" kakve su performanse.

Drugo, kazem da se meni ne igra ispod 50 slika a koliko si ti tacno imao, ne znam ali si spominjao 40 fps. Nevermind, samo i ta zadnja ne stoji. Ja na BC2 na low sa nativnom rez imama preko 100 slika.

Kakao god uzmes, sa danasnjim standardima monitora i broji slika da igra ispadne igriva, igra jeste zahtjevna. Jos kada se dodaju efekti.. slike rapidno padaju.

To sto ti imas 19" monitor koji se koristio kada i moja karta, to nas niko ne pita i debelo smo van koraka.

14. Bio_Sam_Zmijanac

Pa i nismo, ja sam igrao u beti i mogu lagano da igram Battlefield 3 multiplayer ili sp na low sa nativnom rezom mog monitora iz doba tvoje graficke sa oko 100 slika a ti ne mozes. ;)

15. NAILS

NAILS Moderator

Tale.. igras na 1280x1024 prastaroj (bez uvrede) rezoluciji koja se odavno i ne pika. 4:3 format koji je odbojan 16:9 korisnicima. I da.. mogu i ja fino guliti tu rez. na low sa 40 slika u wndow modu ali nije to poenta.

16. KingT

KingT Veteran foruma

Ja imam OC-anu GTX480 i 19" monitor,pa sta.. :smt005

Evo mog iskustva sa postavkama kvaliteta prikaza u BF3 SP na 1280 x 1024:

LOW preset:

FPS ~ 170

MEDIUM preset:

FPS ~ 150

HIGH preset:

FPS ~ 120

ULTRA preset:

FPS ~ 80

17. Sena

Sena Veteran foruma

KingT
    Bolje bi bilo da downclockas tu GTX 480, ustedio bi struju i manje bi se grijala, a perfomanse iste.

18. NAILS

NAILS Moderator

Ja mislim da je bolje da mijenja za moju. hehe..

Salu na stranu, ta karta je overkil za taj monitor. Mislim da lagano imas zakljucano 50 slika u MP na ultra. Kako tek ostale igre idu.. na 250 slika.

19. Bio_Sam_Zmijanac

Meni se naprotiv svidja 4:3 Format i zato sam na ovom monitoru.
    Brate ti sad isprica tako da pomislih da se igram na 9 inča. Mislim da se malo blamiraš kada kažeš da je 1280x1024 prastara rezolucija, pa brate to je 50cm dijagonala i ne kontam zasto bi taj 22inca monitor koji ima 8cm vecu širinu bio toliko napredan u odnosu na ovaj. Evo ti odnosa za tvoj info. Ne vidim tu neku ogromnu razliku da bi moj monitor bio prastar
    Evo odnosa 19 inca 4:3 i 22 Inca 16:9.
    Stats 19 inch 4x3 22 inch 16x9
    Width 15.20 inches 19.17 inches
    Height 11.40 inches 10.79 inches

20. irhadkul

irhadkul Komšija

e raja jel se kome vojnik pomjera u lijevo,tj malkice klizi?