Battlefield 6

Discussion in 'Igre i konzole' started by iPlay, Mar 7, 2025.

1. igor.g

igor.g Komšija

Baza valjda ista od BF6, redsec addon nekih 10gb ko vec ima igru.

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ja sam pristavio da se skida. Base igru jos nisam kupio. To sam ostavio za nekad kasnije. Taman da vidim otprilike kako ide napucavanje, gameplay i u kakvom pravcu ce ici igra.

3. dino73n

dino73n Veteran foruma

63GB cini mi se redsec solo bez bf6. Malo sam probao al kao sto sam i ocekivao.Igra ide fino ali moji stari prsti slabo. Valja mi prvo igrat BF6 SP da malo naucim oruzje i da mi se prsti bar malo razgibaju. Pa onda po malo MP,da mlađarija ima sta ubijat :)

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ili sam ja ostario ili je RedSec bezveze. Ok besplatna je ali Delta Force je premium igra za ovo. Uopste mi nema osjecaj Battlefielda.

5. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Sto se tice BF6 patcha generalno... jedno veliko nista. Popravili par stvari, a vecinu game breaking bugs nisu.

- I dalje mozes abuse paint i mr missile na IFV vozilu i one shot okolo choppere i helije. Testirano na meni licno, pa i ja testirao zauzvrat. Sad ti ni ne kaze da si painted vise, samo umres. Flares nista ne pomazu.

- Enemy footsteps su ne postojeci u igri. Likovi u punom sprintu dodju iza ledja a ti nista ne cujes u 90% slucaja.

- Bloom/spread bug i dalje u iigri za vecinu AR puski, hem su sad dodali i carbines isto izgleda.

- Novi bug kad u main menu napravis squad i joinajute jarani, e sad igra zakljuca sve modove kad tako join i ne mozes pokrenuti partiju. Tako da je jedini nacin da se udje u igru pa onda da oni joinaju na tebe, sto zna ljude kostat i po 10-15min cekanja da se otvori spotovi.

- Ono kada naletis na kamenic pa te baci u zrak kao da federe imas u cizmama, e to je i dalje u igri i desava se sigurno 5-6 puta po partiji. Redovno ginem radi tog buga.

- Nisu popravili infinite downed screen. Opet mi se desilo danas. Kad te neko ubije, i sad cekas da te ozive ili quit... e ne mozes nista, ni quit hem te niko ne moze ni oziviti. Ne mozes cak ni u menu izaci, nego moras ugasiti igru i ponovo pokrenuti.

- Malo su samnjili super novu od sunca ali i dalje uzas visibility.

- Popravili su supportovu kutiju sad ne buga i daje normalno ammo i health.

- Matchmaking je najgori od svih BF koje sam igrao. Partije u 90% slucaja su ili ti nekog tares 500 tiketa razlike, ili tebe ubijaju 500 razlike.

- SBMM je toliko ocigledan u igri, i konstantno nam daju uzasne saigrace koji ne znaju drzati controller a ono igra FPS, dok na drugoj strani sve kao da su veterani BFa. Nas squad satare sve, uzmemo zastavu i drzimo je, a ostalih 28 igraca ne moze 1 jedinu zastavu uzeti na CQ. Mislim da mi je win ratio u vrh glave 30% radi SBMM i uzasno nebalansiranog matchamakinga.

- Mape su zesci prosjek generalno. Osim Cairo i Iberian, nema pristojne mape. Velike mape su nepostojece, jer i ove sto oni smatraju velikim to su medium u vrh glave mape. Ova nova sto je izasla, odigrali je 4 puta, i igrali protiv milijardu snajpera svaki put. Uzas.

- Zastave u CQ modu su sve klaustofobicne. Sve zastave su metar sa metar nemas se doslovno gdje ni sakriti kad uzimas zastavu, isto si ko meta na streljani dok zauzimas.

- Spawn points na CQ mapama su blago receno retardirani. Nikad gori u BF istoriji. Uvijek te spawn skoro podmnoge protivniku. Ja sta sam izginuo gdje spawn an zastavu koju protivniik uzima, a ono me spawn tacno gdje likovi gledaju na 15m od mene.

Ja generalno igri dajem 6/10 nakon 100 sati odigranih. Daleko gora neg je bila u Beti, uz toliko vise bugs, glitches da nije normalno. Hem se slabo fokusiraju na game breaking bugs. Zasto se bugs kao MR missile + paint combo u toku 24h ne hotfix, to samo dice zna. Doslovno je nemoguce letiti heli i jet, ako se natakare papci sa paint i mr raketom.

Veoma sam razocaran danasnjim updejtom koji u sustini nista nije popravio.

Last edited: Oct 28, 2025
  6. zoi

zoi Veteran foruma

Ti i ja kao da ne igramo istu igru. Doslovno nijedan od spomenutih buggova nisam sreo niti utiče na moje igranje. Najgori bug je na Sobek na E što nije registrovalo da si tu ako ležiš nego moraš cucnuti ili stajati. To je prije patch, ne znam sad.

Također ni sbmm mi ne smeta, escalation i breakthrough igram i 90% partija baš gusto, do zadnjeg momenta se ganjamo.

cq nisam ni pokrenuo pa tu ne znam.

Meni je 9/10 za nekih 30 sati igranja.

7. Patton2410

Ja imam nekih 4-5kd, i mi genralno kao squad isto tu negdje, i nas SBMM satra. Ne mozes pobjediti partiju na CQ da si Bog. Mozda bi i trebali igrat Breakthrough, iako nije po nasoj volji. Previse je to lienarno, dosadno, pogotovo na defense. I tu sam cuo da na dosta mapa odbrana dobija pa skoro garantovano.

8. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Ovo za gubljenje meceva sa dosta razlike u tiketima, u BF 2042 mi se to uvijek desavalo kad god izadje novi update. Mislim i da sam pisao vec o ovome. Ali bas svaki put budem dio tima koji nikako ne igra. I takav matchmaking mi je znao potrajati citav jedan dan, ili cak nekoliko dana.

U zadnji period BF 2042 prije nego sto ce najaviti BF6. Desavalo se da novi igraci budu bas overpowered, jednostavno me poderu ljudi. To su neki i na chatu pisali, kako je cudno da je nove igrace dosta teze ubiti, a oni ubijaju sasvim lako.

9. igor.g

igor.g Komšija

Sve sem "large" conquest je meatgrinder u BF6, pravi CoD adhd gameplay, skoro isti je flow i na manjim CQ mapama. Što svaka mapa ima sve i jedan mod(osim cqc mape Saints quarter) kad je jasno da nije izbalansirano niti odgovara?.. jer fali 8-10 curated mapa brat bratu pa nek je i brzi remaster/port.

Igraš CQ HC sa locked klasama na Portal serverima sa 3-4 veće mape u rotaciji, nema SBMM. To jedina solucija po meni, da liči na BF koliko toliko, sporija igra nema bezglavog trčanja, random likovi koriste comms, itd.

Last edited: Oct 28, 2025
  10. Patton2410

Portal serveri su 30 tick rate, dok su vamo 60. Dovoljno je netcode los i na 60tc, mogu zamisliti tek na 30tc portal serverima.

11. igor.g

igor.g Komšija

Last edited: Oct 29, 2025
  12. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Druze, mene botovi ubise, kakva mladjarija... :D

Salu na stranu malo probao, jako lijepo izgleda i jako lijepo ide. Sto se toga tice, svaka cast DICE.

EL NINO CFC and dino73n like this.
  13. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mape jesu male u odnosu na BF3/4 i V. Nisam za ulicne borbe i u zgradama, vise sam za livade :D

EL NINO CFC likes this.
  14. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Solidan je RedSec, više liči na Warzone nego na BF, ali skoro sve stvari su bolje urađene.

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Pa da, vise lici na COD, zato mi ne lezi.

16. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Samo da se naviknem i prebacim sve kontrole. Mislim da je dobra, prilično uglađena za Day 1.

17. AggressoR

AggressoR Komšija

Pitanje, ako bi RedSec radio normalno na pc (da kazem neki normalan fps) to znaci da bi i BF6 mogao? isti engine?
    (nisam jos graficku zamjenio, jedino me ona sto bi rekli ukopava 1060 6gb)

Da testiram prije nego uzmem bf6.

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Uzmi drugu graficku, a BF6 uzmi nekada poslije.

19. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Sta je onaj Gauntlet, ono nije BR?

Sent from my iPhone using Tapatalk

20. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Round based Elimination BR. Pocinjes u squadu od 4 i igra se kao turnir, 4 runde na 4 razlicite mape, sa 4 razlicita tima, te razlicitim zadacima. Svaku rundu posljednja 2 tima na rang listi ispadaju. Koji tim prezivi do cetvrte runde i pobijedi je pobijedio kao u BR.
    Koristis svoj arsenal oruzja kao u standardnom MPu.