Battlefield 6

Discussion in 'Igre i konzole' started by iPlay, Mar 7, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

E da, vidio sam imaju neki zadaci, ali nista ja to ne kontam. Naprave nauku od igre. Jest, imaju runde i to sam malo igrao, ali nije mi BR ako se mapa ne smanjuje.

2. Reventon

Reventon Veteran foruma

Gledam po yt ljudi ganjaju te zadatke i u osnovnoj igri, meni nisu interesantni niti je to BF.
    Dok se fokusiras na njih budes tagovan i protivnik te stregeri sa strane. Nikada to prije nisam ganjao ni u jednom BF, nego usput otkljucajem u toku igre.
    Sada ne mozes osnovna oruzja otkljucati ako ih ne odradis ili platis.

3. zoi

zoi Veteran foruma

Ja sve igram s onim osnovnim oružjem što dođe iz klasu :) jedino što sam pratio šta treba za otključavanje je respawn beacon za assault klasu i anti tank rakete na engineer.

4. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Veoma je glupo u FPS igri koju platis 70$, da moras se onda jos maksuz truditi da otkljucas oruzja i gadgets kroz challenges. Haj razumijem kroz lvl progress da otkljucavas odredjene stvari, to je okay... ali oni zakljucaju neke od najboljih puski, i neke osnovne gadgets iza veoma teskih zadataka, i to ne samo teskih, nego i zabagovanih zadataka.
    Kad sam ja radio neke od izazova, npr. onaj gdje si morao koristiti stim i dobiti kill unutar par sekundi dok traje... je meni i dosta ljudi bio bugged. I jedino rjesenje je bilo da sebi samom napravim damage kad spawn, i kad mi se vrati health mogu ici rjesavati zadatak. I tako 30 puta.

Last edited: Oct 30, 2025
  5. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Cek ako sam skontao Redsec ne trazi BF6 licencu?

6. Stevie_Ray

Ne trazi. Ako instaliras preko steama, ne treba ti ni EA account.

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. zoi

zoi Veteran foruma

Meni jos uvijek nije gotov taj zadatak haha. Krenem sa assault igrati, prođe pola partije ja skontam d a nisma koristio adrenalin shot i da Mi ne vrijede killovi. Onda kad krenem maksuz to forsirati sve krene po zlu. Sad sam na nekih 24/30 :)

Assault faktički beskoristan bez spawn beacon.

8. igor.g

igor.g Komšija

Assault jeste beskoristan, sem dual primary guns i spawn beacon kao teamplay gadget. Support su trebali razdvojiti i dati assaultu healing da bude pravi medic, a supportu ammo kao BF4. Simplifikuju igru gdje god pogledaš.

9. Patton2410

Assault ima vrijednost jedino radi spawn beacona i cinjenice da ce ga 99% ljudi ignorisati cak i ako prodju tik kraj njega. Mal, hem ima veoma tih zvuk pa ljudi i ne primjete. Dosta dobar za konstantan back rage pritisak na protivnika.

Mislim da je to i razlog zasto su mu dali beacon, jer bez njega ta klasa je beskorisna. Doslovno.

10. Patton2410

Vjeruj da bi ti to davno rijesio da nije zabagovan taj assignment. Ovako i kad uradis sve kako treba nekadce uracunat nekad nece. Ako hoces da garantirano radi kako treba baci sebi granatu blizu da te rani, ili se rani sa jednim od grenade launchera. Eonda ga igra track svaki put kako treba.

11. RaP

RaP Komšija

Probao redsec, više mi je sjeo Gauntlet.
    Mada dok se grafa ne zamjeni ne igra se BF 6
    RX 580 end of the road, može 60 FPS sa FSR. Nije loše za relikviju od grafe.

veki81 likes this.
  12. Stevie_Ray

Ma BF6/Redsec su odlicno optimizirani. Rade cak i na karticama ispod minimuma.

Dok je Warzone obicno smece sto se i grafike i optimizacije tice.

Sent from my iPad using Tapatalk

RaP likes this.
  13. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Cuo sam da se moze artiljerija koristiti al jos nisam probao, ne znam jel to u base game ili u redsec samo ? Kako se uopste koristi artiljerija, jel limitirano ili ?

14. zoi

zoi Veteran foruma

Moguće da ja zbog buga, ja mislio da ne radim nešto kako treba iako sam bio uvjeren da ubijem nekog. Probat ću to sa ranjavanjem, hvala :)

15. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ma nema sanse da bih imao zivaca za to, poslije par pokusaja bi isao alt F4 :D zivot je prekratak za takve budalastinje. Kao sto angry joe rece, moras anajpat sa 200m
    U RedSed pokupis loot za artiljeriju, kao rucna bomba. Crveni dim oznaci mjesto i onda tamburanje :)

16. zoi

zoi Veteran foruma

Pa nemaš šta imati živaca, svakako volim igrati sa assault da osvajam POI, kad ulijecem tu zveknem adrenalin i rokam. Šta se ubroji, ubroji. Treba 30 kills, nije 300. Ne treba mi niko po youtube pametovati. Recon nemam ni sat vremena igranja tako da ne znam kakvo je kod njih stanje.

17. Ragnarok

Ragnarok Komšija

Assault, Eng i Support su odlicne klase, kako ko voli da igra. Recon vise Support nego sam Support, ne znam zasto su Medicu dali naziv support? Ali eto. Neko je mislio da je tako bolje jer ŽLJ-generation ne voli da liječi, samo da ubija...

18. Patton2410

Evo jos jedan glup challenge: Get smoke assist as support

Covjek bi pomislio veoma jednostavno, a ganjam ga vec sedmicu i imam samo 28/50, a igram dosta medika ... bacaj smoke na svoje saigrace kad ih ozivljavas, i oni u procesu nekad dobiju kill i na brzinu rijesis 50 komada. Ali izgleda da ovaj assignment ne radi tako ili je i on bugged. Izgleda da ja moram bacat smoke na protivnike, i onda moji ih moraju ubiti dok su protivnici u mom smoku. Apsolutno nema smisla, ali izgleda da je tako. U sustini ja pomazem protivnickom timu tako sto im dajem smoke cover da bi rijesio ovaj zadatak.

Hocu da otkljucam sebi male pauches za healanje, da vidim jesu li korisni.

19. BiceBolje

BiceBolje Overclocker

Istina. Gledam na youtube, vrti se RedSec na high postavkama na nekih 60 fps na GTX 1070.
    Warzone, iako se vrti solidno, izgleda neuporedivno lošije.

20. bhd

bhd Veteran foruma

RaP likes this.