Docepao sam se BF6 campaign. Stvarno sam impresioniran. Izgleda predivno i radi predivno. A gameplay taman za mene. Da je tezi ne bi se svidjelo. R9 5900x i RX7700XT na 2K ultra ide 180-210fps uz ona pojacanja kroz drivere. Ne znam vise ni kako se zovu te opcije. Uglavnom super. Grafika me podjeca na Crysis od prije 18 god. Bar ova prva misija. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Poslije par misija ove pijacarske verzije bas mi se svidi igra i kupim orginal. Sve super al performanse nisu ni slicne. I dalje igra ide fino al mi fali barem 80fpsa na istim postavkama. Sad se vrti na 110-130fps a ne izgleda nista bolje. Kad iskljucim frame generation spadne i ispod 100 cesto i 80 i osjetim da ne klizi bas glatko al opet nije ni da zapinje. Dok MP iako na njemu ne radi brojac frejmova ide osjetno bolje. Kao sto je radio piratski SP. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Idemo dalje s monologom! Hehe Poceo sam po malo igrati MP,moj skill je sad totalno druga tema nego primjecujem da kad stavim AMD FSR na performance CPU mi zakuje u 100% i sto mi je neuobicajeno (ostavim task manager u pozadini) svih 12/24 jezgri ja zauzeto. Jesu li to igre a i win11 poceli da koriste sve resurse koji su na raspolaganju? Do skoro vise od 6 ili 8 jezegi nije bilo od koristi. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Možda ti je jednostavno cpu tanak za teret koji mu daješ kod mene je 6 core Zen 5 cpu i nisam to primjetio u bf6 mp. Nisam koristio fsr performance, doduše, ali mi je gpu jači od tvog pa opet cpu nije zakucao.
Nema sanse da ce BF6 napravit 100% CPU load na 5900X ako nije shader compilation u pitanju. Pusti malo da odradi, trebalo bi da CPU usage padne na 40-50%. Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio je cpu na 40-50% na SP i bez FSR. U MP Fsr na performance je cpu 100% a gpu 70% Na balanced cpu 100% a gpu 80-90% a na quality cpu 95-100% i gpu 95-100% Tek kad iskljucim FSR onda je gpu na 99-100% a CPU 60-70-80% kako kad. I nista tu meni nije cudmo osim da su sve jezgre opterecene. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
BF6 inace koristi cpu vise od ostalih igri, vjerovatno losa optimizacija. Jel igras na 1440p ili 1080p? Sto manja rezolucija to je veci load na cpu.
Ta igra “leti” na 6 jezgri, a tu je 12 “pravih” jezgri (ne kao Intelovih E-cores). 24 threada. Ne mogu ni zamislit da neka igra uzme taj CPU 100%. Jedno je bit “CPU limited”, to se odnosi vise na IPC i single core performanse, ali sa tako “velikim” procesorom… Koliki je tu onda framerate? 300fps+? Sent from my iPad using Tapatalk
Igram na 2k al FSR je upravo efekat smanjivanja rezolucije pa ne cudi opterecenje CPU. A za optimizaciju bih rekao da je dobra. Igra radi kao sat,cak i tako sa CPU na 100% klizi kao po ledu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Probaj isključiti jedan ccd. Možda imaš scheduling problem. Ja sam igrao na 4k, fsr ne sjećam se, quality ili balanced, ali nisam imao takve probleme. Valjat će mi opet pokrenuti da to testiram. Je li ti u svakom mp modu i mapi tako?
Jbg ne znam koliki je fps. U MP ne radi overlay a u SP sa FSR na performance bude 250-300fps i cpu nije 100% ultraperformance nisam ni probao. Tu bi bilo 300+ Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sad ja spomenuh gore ranije. Nemam ja nikakav problem. Sve klizi kao podmazano. A nisam se jos naigrao svega pa da mogu precizno reci. Igrao sam Conquest na onoj ledenoj mapi u gradu Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ne treba ti 250fps i FSR, podesi graficke postavke da imas 120-140fps bez toga i uzivaj. Imat ces vizuelno bolje iskustvo, manju latenciju i manje temp na cpu.
Oboje je off, kao sto rekoh native je sve, i mene cudi kako ide glatko na 2k, jer 3060 ti nije neka zvjer od kartice ali eto dok ide dobro je