Nema commander mode, nema piste za avione i helidrom za helikoptere, svaka klasa koristi bilo koje oružje. Gdje je ovdje BF i teamplay. Dedi server lista samo za BF portal, samo 8 novih (zasigurno trećina je clusterfuck CQC mape) mapa na launchu, itd.
Commander mode je ukinut nakon dvice, malo bio u 4 i to je to sumnjam da ce ga vratiti... A teamplay tesko ocekivati u ovim "intro" fazama. Ispratiti kao i ostale i nadat se boljem.
Neke mape ce imati piste za avione i helipad. Comander mode na BF4 na vecini mapa je bio beskoristan i niko ga nije koristio. Ja u 4K sati na BF4 nisam bio u comander modu nekih 3-4 puta. Sto se tice da svaka klasa koristi svako oruzje... bit ce dvije Playlists, jedna gdje klase dobiju samo odredjena oruzja i druga gdje ce biti da koristis svako oruzje sa svakom klasom. Izaberes gdje hoces da igras. Ja sam preko Twitch drops dobio early access code, tako da probat ce se sve 7og. Meni za sad izgleda obecavajuce, ali dok ne probam nista mi to ne znaci.
Ma dobio sam neki mail da mogu 4tog, mislio sam da su i svi ostali, u dan/dva.. valjda ce dobro ici ako je vjerovati ovim recommend specs
Ma nema server browsera. Nek igra raja i taman kad se ovi CoD, Fortnite, Apex i sl. igraci zasite i prestanu igrati, onda tad kupiti igru i normalno igrati. Kako vidim ubacili su haos destrukcije. Negdje sam gledao video, lik puca puskom u zid, i sav zid od zgrade se zaspe. Bice ovdje dosta izmjena u igri i nakon releasa.
Samo lud ili neupucen kupuje nove BF na release, nakon BC2 svaki je bio rasulo 6-12mj. 2042 i BF5 totalno napušten od strane DICE nakon dvije-tri god. @Patton2410 Ako mapa nema mjesta za pistu znaci da ne treba ni da ima avione. Pista je samo na remaster firestorm ostale 4 remaster mape su small cqc i mid sized bez aviona. Jedina veća nova mapa sto su prikazali 'liberation peak' nema pistu nego se spawnas iz vedra neba, to je za mene onda problem do dizajna mape i što glavonje u foteljama guraju avione na random mape. Znam za te dvije playliste, nažalost casual playlista ce da pobijedi pogotovo kad opadne player count, ukloniti ce weapon lock per class iz playliste jer bukvalno dupliras za svaki gamemod i rasipaš igrače naokolo osim ako ne dodje server browser. A casual mode je def tu da proda skinove i da usput sjebe bilo kakav balans. I ne bi dobili locked weapon mode da community nije digao halabuku, znači prioritet u studiju je casuals i skins first.
Jesu li rekli šta za botove? U 2042 svaki match pri kraju dana bude sa botovima 50/50 ratio, nekad i tokom dana.
Svako ko je se bio prijavio na BF Labs, cak i oni koji nisu dobili prisub za Alfa testiranja... sad su svi dobili access 7og. Provjerite mailove.
Vjerujem da svi igrate preko Steama, pa bih zamolio da nekako razmijenimo Steam profile da igramo kada krene, ako nije problem. Može preko PM, sigurnije je. Možda nekoga od vas već imam.