Battlefield 6

Discussion in 'Igre i konzole' started by iPlay, Mar 7, 2025.

1. p4ja

p4ja Komšija

Izasao sam, kad dodjem kuci probam opet.. tesko da cemo zaigrat ako ovako bude...

2. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

E svasta kako upast cuj 166400 , pa ne mozes do nedelje mozda uc, i ako upadnes nekako ne smijes izac iz igre valja opet cekat ako ovako bude

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ocito da nisu ocekivali tako velik odziv igraca. Valjda pokrenu jos servera.

4. igor.g

igor.g Komšija

Oni dijele i kontrolišu ključeve, kobajagi ne očekivati navalu je debilana. Svaki put ista stvar i kod drugih kompanija. Žao im rentati extra ili alocirati server slotove sa 2042 na 7 dana dok ne opadne hype.

Last edited: Aug 7, 2025
  5. p4ja

p4ja Komšija

Znaci da ne palim.. ma milina :)

6. bhd

bhd Veteran foruma

A to krenulo, ja cu veceras probat ako
    Se mogne mada tanka ocekivanja

Sent from my iPhone using Tapatalk

7. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Uspio sam nakon 40 minuta cekanja,hajd dobro je opet :D

p4ja likes this.
  8. Reventon

Reventon Veteran foruma

I kakvi su utisci u poredjenju sa BF 2042?

9. p4ja

p4ja Komšija

Moze se normala sad logovat, do jaja izgleda, zvuk je poseban :D

10. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Grafika 8/10, zvuk 100000/10

11. Reventon

Reventon Veteran foruma

Mogu se logovat i cekati, 2500 prije mene :)

12. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Naigrah se od 10 jutro do sad evo :D.
    Prvi utisci su iako citav dan igram 3,4 mape, nije dosadilo, najvise mi se svidja sto ima smek kao mix bad company 2 i bf3/bf4

p4ja and EL NINO CFC like this.
  13. Hercegovacc

Hercegovacc Aktivista

Zaboravio sam za sada glavnu i jedinu zamjerku, splash damage. Bilo da je bomba , rpg , pucanje iz tenkova , jako lose i jako nisko, opalim lika sa rpg direkt pogodak u prsa samo 5 damage, iz tenka isto opalis medju trojicu direkt samo dobijes oko 50 % damage , obicna hand granade bacis eksplodira pored lika dobijes 10 % damage....nadam se da ce to promijeniti

Last edited: Aug 8, 2025
  14. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jel istina da su izbacili zastave iz mapa?

15. igor.g

igor.g Komšija

Igrao sam nekih 20tak sati i ovdje ima svega ali najmanje BFa, samo malo posuto mrvica odozgo. CoD GroundWar i MOH2010 ponajviše liče ovome. Vrijeme da se ide nazad na BF4 i BF1.

Sta nisi izbacili? :D
    Također, izgleda da igra ima EOMM/SBMM kao Marvel rivals i CODo_O

Last edited: Aug 10, 2025
  16. EL NINO CFC

Pa eto, kad zauzimas objective, nema zapravo zastave na jarbolu sto je bilo do sada u svakom battlefieldu.
    Tako sam negdje procitao komentar i bilo mi pravo cudno da su to uradili.

Jos nisam zaigrao, cuvam nerve za poslije, a i jos se nisam odlucio da li da uzmem igru na steam ili na ea app.

17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nema zastavica, ima obojen okvir na podu oko objectiva. Nije Rusija vs Amerika kao prije iz ocitih razloga.

Ja sam je probao par dana, ne znam, nije me odusevila kao BF3 i BF4 kada su izasle. Vise volim velike otvorene mape. Ove uske u zgradama su mi ne leze. Uz to kada krene destrukcija zgrada bude previse toga da ne znas sta se desava. To mi je vise za COD.
    Ima ona jedna mapa na planini i ona je ok. Vjerojatno ce kasnije biti boljih, ipak je beta.

Oruzja su dobra, vozila takodjer, zvuk odlican. Mogli su modifikacije oruzja malo originalnije rijesiti, ovako je cista kopija Delta Force. Nebi me cudilo da bude tuzbi po tom pitanju.

18. EL NINO CFC

19. Patton2410

Patton2410 Veteran foruma

Utukao sam nekih 30 sati u betu od cetvrtka, pa evo neki rezime. Igra nije cisti BF koji su neki ocekivali, ali za razliku od 2042 ovdje barem ima nesto i Battlefielda. Nadam se jos nekim pozitivnim promjenama do launcha.

Pozitiva:

- igra kad si u partiji je prilicno ispolirana, i da sve radi normala. Eto u ovih 30 sati niti jedan crash, mozda 5-6 gliceva i buggova kao npr da mi smoke granata propadne kroz zemlju. FPS veoma stabilan na obicnom PS5, cak i kad se sve pocne rusiti oko mene i gdje ima 30 ljudi koji pucaju jedni na druge u 50 metara kvadratnih
    - nova mehanika ozivljavanja gdje mozes vuci saigraca je super, i radi odlicno bez ikakvih problema.
    - nema specijalista, sto je odmah igru ucinilo boljom
    - klase su tu, i ja sam sa rajom uglavnom igrao na class locked playlisti. Puno mi je balansiranije ovako, plus nisam zeljan da me svaka klasa moze snajperom hadriti.
    - destrukcija je prilicno dobra. Jedino bi volio da pojacaju damage koji rubble pravi dok ti pada na glavu. Ovako ne znam da sam par ljudi ubio, iako stoje direktno ispod.
    - zvuk je extra. Daleko bolji nego u 2042, ali moraju poraditi na footsteps
    - mape na conquest su zabavne. Iako ja preferiram velike mape sa dosta vozila i na ovim sam sa rajom dosta uzivao. Mape na breakthrough... Liberation Peak je cisti cancer jer ne smijes glavu promoliti jer te 15 snajpera u svakom momentu puca. Mapa zestoko favorizira odbranu, i mislim da napadaci pobjede u nekih 10% slucaja.
    - visibility je dosta dobar, osim kad se sve rusi pa prasine ima na sve strane, ali meni to licno dodaje atmosferi. Eto u o ih 30 sati oci mi se nisu umorile niti jednom. Dok na primjer kad igram BF5, nakon doslovno 2 partije o i mi se umore i moram kapi stavljat. Dok na BF6 nisam niti jednom
    - kretanje je solidno, nije previse brzo, iako bi ja licno volio da jos malo uspore
    - volting je smooth as fuck. Ne znam da sam doslovno i jednom zapeo i na cemu.

Negativa meni licno, i mislim da na ovim stvarima moraju poraditi:

- matchmaking sistem je uzasan. Nakon svake partije ono izbaci sve ljude i onda ponovo sastavlja novi lobby. Sto u dosta slucaja dovede da se novi lobby ne napuni, pa moras izaci i ponovo pokrenuti mm
    - jos jedan problem ovog matchmakinga je da ne mozes birati koju mapu hoces, i moze se desiti da igras istu mapu vise puta za redom. Ili da neki mapu koja ti se igra ne dobijes dugo. Nada je da ce to portal ovo popraviti sa server browserom, samo se nadam da ce i tamo biti oficijelne play liste,a ne da smo samo u milosti igraca
    - TTK na blizu je prebrz. Moraju dodati barem 1 metak vise da treba da te ubiju. TTK na medium i long range je sasvim dobar tu nemam zamjerki
    - recoil na puskama je veoma nizak, ali vec su rekli da su uradili rebalans rexoila na dosta pusaka.
    - snajper sweet spot, ko god je bratio ovu mehaniku u igru je konj dorat. Nesto sto je 90% communitija mrzilo u BFi, oni ubace u ovu igru.
    - snajper generalno je prelagan za koristiti. Ja koji nikad ne igram tu klasu mogu nabiti 20 kilova sa njom od sale
    - shotguns treba izbrisati iz igre
    - assault klasa nema potrebe da moze nositi 2 primary oruzja
    - inzinjer nema potrebe da moze nositi i stinger i rpg u isto vrijeme
    - uzasan settings UI. To je razbacano, pomjesano na sve na sve strane
    - footsteps se nekad cuju nekad ne cuju
    - minimapa, volio bi da ima opcija da se ugasi ono da mi automatski mjenja mini mapu sa blizu, na daleko itd. Daj mi opciju da mi staticka bude mini mapa, necu da se mjenja. Mozda i ima ova opcija, ali u onom uzasnom settings UI haj se snadji
    - helikopter settings na konzolama su cisti haos, proveo sam ise od sat vremena podesavajauci heli, bez da uspijem da da radi kako hocu, kako je bilo u prijasnjim BF
    - squad sistem je opet retardiran kao i u 2042, gdje svaku novu partiju igra bira novog squad lidera. Plus ako si zakljucao squad jednu partiju otkljuca ga drugu.
    - squad sistem nema opciju da uzmem komandu od nekog nooba kojine spota zastave i prvi put u zivotu igra objective based igru i sav je pogubljen
    - commo rose spotanje zastava za sad nije u igri atreba da bude, da u sred freke se ne moram fokusirati da spotam zastavu za squad gledajuci direktno u nju
    - nema opcija iz 2042 za kostumizaciju oruzja u toku partije, ono da mozes zanzer, scope itd. promjenuti u trku. Olio bi to nazad jer jeto jedina mehanika iz 2042 koja je icemu valjala

To je neka lista dobrih i losih stvari koje meni su zapale za oko. Vjerovatno ima tu jos stavri ali trenutno mi ne naumpadaju. Nisam puno vozila spominjao jer nije bilo otkljucavanja opreme za vozila u beti pa je tesko suditi po tome kakva su.

Solidna igra koja je iskorak na bolje u usporedbi sa 2042. Nije to pravi BF, ali uz pristojne mape moze to proci. Pre order necu, ali ako nastave u nekom pozitivnom trendu razvijat igru do izlaska, onda se uzme kad izadje.

Last edited: Aug 11, 2025
  20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Sad na osnovu ovoga sto sam vidjeo u beti, ne vrijedi 70€ ili 90-100 koliko je deluxe verzija. 30-40 da, sve preko ne vrijedi. A do nove godine ce i biti ta cijena.

NaLe! likes this.