Moram jos jednu manu spomenut... UI. Iako izgleda lijepo graficki ali je nabacano svasta i brzo se smjenjuje pogotovo na pocetku i kraju meca ne mozes stic nista procitati . U toku meca je isto tesko upratiti da li si imao kill assist ili kill pa moras konstantno gledat scoreboard.... npr . imam 3 kila i nakon par puskaranja hitmarkeri su zbunjujuci , popucam se s par likova ono kontam mozda 1,2 kill imam kad pogledam scoreboard kad o ono 7 killova nabro . Isto tako i obrnuto kontam imam 7,8 killova a ono sve kill assist bio, 1 kill npr ostvario samo.... tesko upratiti bas
Lobby za breakthrough i rush prazan, evo od juce pokusavam odigrat i nista nema meceva, jel moguce...
Recon C4 stavili na auto resupply/regen kao da superhero gadget, pobogu. Čemu ovaj BF Labs samo marketing il šta.
vidio sam da je i tugs senzor na resupply. prakticki ne trebas ganjati supporta da te resupply sa municijom. to cak ni u bf2042 nije bilo.
Meni se svidja sto je tugs na auto resuply. Dozvoljava reconu da bude agresivniji. Posto ce reconu uzet respawn beacon, ovo je vjerovato kao neka kompenzacija. Mada se slazem za C4 da ne treba da se sam resupply, iako C4 je dosta slab. Nema splash damage veliki sto je ok po meni.
Ima recon UAV na cooldown ne treba tri gadgeta na infinite auto supply, isto kao što inzinjeru ne treba igla+rpg, zamisli tek da je i to na auto. Defibs kod supporta isto treba nerfati, likovi trolaju naokolo trče sa defibs. Šta su oni u studiju raditi tokom godinu dana BF Labs to se ja pitam.
U 50h igranja nisam jos zaginuo od defibs debila. Vidim ih ponekad letaju okolo, ali to je free kill. Ja imam 2 ili 3 killa sa dfibs i to kad krenem da ozivim nekog, a protivnik izleti na defibs.
Kakav je inace gameplay, kako vam se cini? Meni nekako cudno djeluju animacije, kao da nemaju nikakve inercije. Danas gledam neki klip, lik skocio sa 10 metara visine, niti jedan 1hp mu nije otkinulo. Kako stade na zemlju, nema nikakvog usporavanja niti prikaza da vojnik ima neku tezinu. Ovo su dosta kasnije ubacili u bf 2042 kad se kamera vertikalno blago zatrese.
Trebas probati igru pa formirati svoje misljenje, pusti se vise klipova i tudjih misljenja. Eto imas jos danas betu. Pusti se klipova ili sta ti je yutuber rekao kako je. Ovaj BF ima najsporiji sprint od svih BF, od samo 5,8m/s (osim ako ne trcis sa nozem u ruci, ali onda sebe hendikeprias samo), dok je npr 2042 imao sprint od 7,12m/s. Kada padnes sa 10m kako ti kazes uspori te skroz osim ako ne uradis roll. Voltanje u igri je odlicno.
Najjaca stvar u igri su mi anti tank mine, kako su efikasne samo, odma citavu posadu tenka razneses , nadam se samo da ih nece upropastiti kad igra izadje jer sve sto valja po obicaju nakon izlaska igre patchiraju da ne valja poslije nicemu
Nije za mene definitivno. Kao CoD ali sa totalno haoticnim mapama. U COD makar znas da imaju tri koridora i to je to.
Igra je dobra samo trebaju vece i prostranije mape. Ne svidja mi se sto na samom startu u roku 10 sekundi vec mozes pucati na protivnika.
Ma dobar je bf6....mislim tesko je nadmasiti bf3 i bf4 to su bile bas prekretnice igre, nesto do tada nevidjeno ali i mi smo bili tada mladji 14 godina npr. 2011 godine kada je izasao bf3, pretpostavljam da je vecina ovog foruma u rasponu 30 -40 godina danas a tada nas je vecina bila u ranim dvadesetim godinama.... bila su to laksa i ljepsa vremena bez nekih znacajnih obaveza i moglo se puno vise vremena izdvojiti za uzivanje u gamingu i bio je drukciji osjecaj nego danas kada smo svi vec porodicni ljudi i pretrpani obavezama pa samo trazis neku igru da malo odmoris od svakodnevne trke ...a bf6 treba biti realan za sada djeluje dobro, mada je naravno jos uvijek rano govoriti jer nismo jos dovoljno igrali..... bar meni je tako, kad se sjetim da sam u bf3 uzivao po 5,6 sati svaki dan i jos znas nemas velikih obaveza pa ti jos veca milina igrati a danas mogu samo sanjati o tome, ako hefticno uspijem odvojiti 5 sati dobro je....i onda nije cudno sto ljudi imaju nostalgiju za bf3/bf4, iako je to opravdano jer su bile igre za pamcenje i dan danas su, ali pored igre ima tu i nostalgije za vremenima od prije 10 i vise godina a bf3 i bf4 su se desili u vrijeme kada je vjerujem vecina nas zivjela svoje najljepse i najrahatnije godine.
Igranje ce malo pricekati nakon izlaska igre. Ne slusam ja jutjubere, nego bacim pogled na gameplay i komentarisem usput. sprint meni nikad nije bio velik problem, kad se vec toga doticemo, nego generalno movement. U BF 2042 mi se desavalo da mi likovi znali gotovo iz mjesta uklizati skakati u zrak. Nerijetko se desi da ne mozes nanisaniti na lika zbog njegovog kretanja. Znam da toga sad nema U BF6, ili da je dosta smanjeno.
@Hercegovacc Na žalost ali moram se složiti sa tobom. Igra je ubrzana kroz manje mape, prolaze i vertikalne elemente. Slično CoD ali pod ručnom. S toga se mnogima svidjela, naročito onima koji su već duže vremena u potrazi za CoD alternativom. Ja sam izgrindao ove beta challange i to je to. Bez challangea mislim da se ne bih dugo zadržao da igram. Ne leži mi da repetitivno ponavljam iste mape i modove na duže staze. Još kada pomislim da će nakon mjesec dana igra biti preplavljena cheaterima nije mi dobro. Neka igra izađe, neka ispeglaju sve ono što zagriženi fanovi traže pa ću je kupiti na nekom budućem sniženju. Svakako će na kraju prodavati skinove kroz pakove kao u BF 2042, sigurno nisu odustali od toga, vidise po tome šta otključaš u challangeima.
Meni je dodatno zasmetalo i kako su ove male mape dizajnirane. Mislim da ima previše prolaza gdje u nekom trenutku ne znaš odakle će ti prići i ubiti sa leđa. Neko je na Reditu postavio primjer uporedivši Iberian sa Bazarom iz 3-ce.
Meni je Iberian Offensive najdraza od ove 4 iz bete. Mi smo je igrali takticki, i u vecini slucaja ignorisali B i C objectives, jer tamo te ceka shotgun garantovano. Mi smo igrali A-E-D, i po potrebi B i C. Prvo mi je Cairo mapa bila najdraza, ali kako su debili nasli nacin da se popnu na krovove zgrada, ta mapa je postala ne igriva Generalno su se mape savladale u ovih 50ak sati. Nebi to nista bilo problem da su footsteps bolji pa da cujes ljude kad trckaraju okolo. Ovako bas moras paziti na vecinu uglova, zato je i najbolje izbjegavat C i B. 2042 je izbacio free battle pass preko kojeg se mogu zaraditi i stvari za BF6. Ako je neko zaintrigiran eto da znate.